AZ waakt voor paniekaankopen in winterstop

By
Updated: december 23, 2019

AZ staat halverwege het seizoen tweede in de Eredivisie en is nog in een felle titelstrijd verwikkeld met koploper Ajax. Waar de Amsterdammers vermoedelijk miljoenen gaan uitgeven op de transfermarkt, betrachten de Alkmaarders voorzichtigheid.

AZ zoekt wel naar een centrale verdediger, maar het is nog maar de vraag of die er komt. Directeur voetbalzaken Max Huiberts waakt voor paniekaankopen. “We hebben het plaatje wel helder, maar als de juiste speler niet beschikbaar is, gaan we het niet doen”, zegt hij in De Telegraaf. Bovendien is Ron Vlaar op de weg terug. “Die gaat waarschijnlijk na de winterstop weer aansluiten.”

“Natuurlijk kijken we naar versterkingen, maar het moeten wel de juiste versterkingen zijn”, vervolgt Huiberts. “De lijst met kandidaten is niet zo lang. En dan heb ik het over spelers die geschikt zijn voor de korte termijn. Je komt toch snel bij spelers uit die ergens niet spelen en dus máánden nodig hebben om fit te worden. Daar hebben we geen tijd voor; als we iemand halen dan moet-ie er gelijk na de winterstop staan.”

Daarnaast botst het met de filosofie van AZ om een speler te halen zonder duidelijk toekomstplan. “Het liefst kijken we naar jonge jongens met doorgroeimogelijkheden, voor wie geldt dat AZ niet het eindstation is. Zoals Hakon Evjen, die begin januari aansluit. De jongens uit deze categorie zullen voor de buitenwereld relatief onbekend zijn. Men wil altijd graag namen horen, maar daar zijn wij niet zo van.” Bron: Voetbalprimeur

28 Comments

 1. az woman

  23 december 2019 at 13:41

  Tsja en Max kennende, neemt het geloof wel iets af met betrekking tot het halen van een centrale verdediger.

 2. brandon

  23 december 2019 at 13:53

  Max wil zijn fout niet toegeven. Met Vlaar speel je geen 6 wedstrijden meer (90 minuten). Zaterdag zeker ff zitten slapen bij de rode kaart van Bizot wanneer er een snelle laatste man staat gebeurd dit niet. Max je bent een aanvaller geweest en van verdedigen heb je weinig kaas gegeten.

 3. Gerrit Vooijs

  23 december 2019 at 15:19

  Mwah, Huiberts haalt de druk weg bij eventuele onderhandelingen. Doet hij goed, AZ “moet” niks maar kijkt wel.
  Slot wil nog een centrale verdediger en daarmee zijn Bergsma en Weigelt en daarmee 2-3 miljoen definitief afgeschreven.
  Huiberts wil dus niet het idee wekken dat wanneer AZ zich meldt de prijs omhoog kan. Maar ik houd de hoop op bv een Memisevic omdat die een gelimiteerde afkoopsom heeft.
  We gaan het zien.

  • 1AZ1

   25 december 2019 at 12:05

   Erg zonde van die Bergsma en Weigelt wat zagen ze daar toch in…

 4. Kaazie1987

  23 december 2019 at 18:50

  Menisevic is een geweldige stopper met lengte, en de absolute publiekslieveling van Groningen. De slager uit Bosnië noemen ze hem daar, ik heb trouwens ook genoten van die abdou harroui van Sparta, mocht midstjo vertrekken gelijk halen die gozer, beste man op het veld.

  • Gerrit Vooijs

   23 december 2019 at 21:26

   Bel Hassani vergeten?
   Speelde ooit een aantal wedstrijden de sterren van de hemel. Daarna heeft hij dit nooit meer gehaald.

  • woonwagenpower

   24 december 2019 at 08:06

   Ik zou meer zien in van de Water van Heracles , mocht Fredrik ons verlaten.

 5. az woman

  24 december 2019 at 08:48

  Over een eventuele opvolger van Midtsjo zal de staf ook kijken naar wat er in de opleiding aanwezig is, denk ik.
  Ik hoop dat Max zijn trots op zij zet en echt werk gaat maken van een centrale verdediger.

  • Gerrit Vooijs

   25 december 2019 at 11:31

   Ik denk aan een Pol Llonch van Willem II. Zeer vergelijkbaar met Midtsjo want sterk aan de bal, in het duel en heeft ook het overzicht. Is wel al 27 maar zijn contract loopt af op 1 juli 2021. Andere optie voor die positie maar duurder, Joey Veerman van Heerenveen 21 jaar.

 6. KeesK in Paraguay

  24 december 2019 at 10:14

  Interne sollicitatie gaat voor dus schrijf die brief! Ja jij Fred!
  Hoe gaat het met die arme jongen? Nee, bedoel niet zijn bankrekening.

 7. Gerrit Vooijs

  25 december 2019 at 11:07

  De transfermarkt moet nog open gaan maar de selectie van AZ is al met 2 man uitgebreid: Hakon Evjen en Björn Johnsen hebben zich in Alkmaar gemeld.

  • 1AZ1

   25 december 2019 at 12:18

   Perr Schuurs hebben we misgegrepen maar micky vd Ven zou een mooie kerstinkopen zijn. Echt een AZ speler!

 8. 1AZ1

  25 december 2019 at 12:03

  Toch zou ik voor de talentvolle centrale verdediger Micky van de Ven (18) gaan. Komt uit Wormer heeft net bijgetekend bij FC Volendam tm 30 juni 2023 maar heb erg veel vertrouwen dat hij goed genoeg is https://www.transfermarkt.nl/micky-van-de-ven/profil/spieler/557459 Hij is echt de verdediger die we zoeken

  • oma

   29 december 2019 at 10:11

   jonge speler ,maar ik zou liever voor een ervaren speler gaan,die er meteen staat.
   een Menisevic,die er meteen staat.

 9. az woman

  28 december 2019 at 10:06

  Over een paar dagen gaat de transfermarkt open, kan AZ iedereen behouden, Zouden Leon Bergsma, Joris Kramer of verhuurd gaan worden of willen definitief ze hun geluk ergens anders gaan beproeven? Max zal Fred Friday nog proberen te verkopen gezien zijn nog half jaar durende contract. Bjorn Johnnsen zit ook nog in de maag van Max, is verhuurd tot einde 2019, maar heeft een contract tot 2022 bij AZ. Ziet Max de noodzaak ervan in om (defensief) één of twee versterkingen te halen in de winterstop? Eventueel huren voor een half jaar. Welke eventuele mutaties vinden er plaats in de selectie van AZ en wat doet dat met de spelersgroep? Wie komen er na de winterstop genezen uit de ziekenboeg? De eerste seizoenshelft ging het voor de wind samen gepaard met een goede dosis werklust en collegialiteit. Ook van belang is volgens mij, wat gaan de concurrenten doen op de markt in de winterstop? AZ, met name Max is verantwoordelijk voor de kwaliteit en mentaliteit in de selectie, maar ook dat de selectie breed genoeg is, we doen immers nog op drie fronten mee. De concurrentie zal ons voorlopig nog op de hielen zitten, misschien tot einde seizoen en ze hebben honger. Ik hoop dat wij Ajax nog lang op de hielen zitten en op het laatste moment kunnen toeslaan. Maar er zullen nog vele moeilijke hordes genomen moeten worden, maar dat geldt gelukkig ook voor de concurrentie.Over een paar dagen gaat de transfermarkt open, kan AZ iedereen behouden, Zouden Leon Bergsma, Joris Kramer of verhuurd gaan worden of willen definitief ze hun geluk ergens anders gaan beproeven? Max zal Fred Friday nog proberen te verkopen gezien zijn nog half jaar durende contract. Bjorn Johnnsen zit ook nog in de maag van Max, is verhuurd tot einde 2019, maar heeft een contract tot 2022 bij AZ. Ziet Max de noodzaak ervan in om (defensief) één of twee versterkingen te halen in de winterstop? Eventueel huren voor een half jaar. Welke eventuele mutaties vinden er plaats in de selectie van AZ en wat doet dat met de spelersgroep? Wie komen er na de winterstop genezen uit de ziekenboeg? De eerste seizoenshelft ging het voor de wind samen gepaard met een goede dosis werklust en collegialiteit. Ook van belang is volgens mij, wat gaan de concurrenten doen op de markt in de winterstop? AZ, met name Max is verantwoordelijk voor de kwaliteit en mentaliteit in de selectie, maar ook dat de selectie breed genoeg is, we doen immers nog op drie fronten mee. De concurrentie zal ons voorlopig nog op de hielen zitten, misschien tot einde seizoen en ze hebben honger. Ik hoop dat wij Ajax nog lang op de hielen zitten en op het laatste moment kunnen toeslaan. Maar er zullen nog vele moeilijke hordes genomen moeten worden, maar dat geldt gelukkig ook voor de concurrentie.

  • az woman

   28 december 2019 at 10:11

   Er ging iets mis, sorry daarvoor.

   • oma

    29 december 2019 at 10:07

    foutje is menselijk,niets mis mee.

 10. Gerrit Vooijs

  31 december 2019 at 11:52

  Voor iedereen hier een mooie jaarwisseling, de beste wensen en een sportief 2020 !

 11. Vincent

  3 januari 2020 at 01:27

  Reijnders naar RKC! leuke stap voor die jongen.
  Zat laatst in de trein naast hem begon ineens uit het niets een praatje met mij te maken. Niet gezegd dat ik AZ fan ben en hem herken, misschien wel moeten doen haha

  • woonwagenpower

   3 januari 2020 at 08:05

   Het is natuurlijk een eer voor een AZ speler om naast een AZ liefhebber te zitten, een praatje proberen te beginnen en de AZ fan sprak gewoon terug, Reijnders zijn dag kon niet meer stuk. Hij weet ook dat AZ liefhebbers de beste zijn, door gewoon te blijven.

 12. woonwagenpower

  3 januari 2020 at 08:15

  WIJ ZIJN AZ, WIJ ZIJN DE BESTE! Een competitie zonder AZ, is als een bal zonder lucht. Wij spelen onder alle omstandigheden, wij hebben geen dak nodig, wat dicht kan op ons stadion, dat is voor watjes. Als je niet voor AZ bent, hou je volgens mij niet van voetbal. Nederland mag AZ dankbaar zijn. Maar we blijven gewoon hoor.

 13. brandon

  3 januari 2020 at 14:35

  Geen paniekaankopen??? Leeuwin die kan er echt heel weinig van. Paniek nee dat is geen paniek maar een wanhoopsaankoop. Hij snapt er echt helemaal geen klote van die TD. Einde aspiraties.

 14. Gerrit Vooijs

  3 januari 2020 at 14:50

  Nou daar is de verdediger !
  Vastgelegd tot 1 juli 2021 want Hatzediakos ligt er voor lange tijd uit.
  Hij is fit, staat er meteen en hij heeft eredivisie ervaring zegt Max.

  Ramon Leeuwin ex FC Utrecht 32 jaar overgenomen van Odense BK.

  • brandon

   3 januari 2020 at 15:22

   Gerrit spreek je eens eerlijk uit dit is geen AZ niveau.

 15. Gerrit Vooijs

  3 januari 2020 at 15:38

  Ik heb zeer mijn twijfels. uit de woorden van Max in het AD maak ik op dat hij puur als stand-in van Hatzediakos / Vlaar wordt gehaald.
  Dit lijkt voor de korte termijn.

 16. brandon

  3 januari 2020 at 17:43

  1 1/2 jaar is geen korte termijn Gerrit. Hatzidiakos keert voorlopig niet terug en Ron Beton is na 1 of 2 weken weer terug bij af. Volgens mij zeer slechte aankoop.

  • Gerrit Vooijs

   3 januari 2020 at 18:08

   Eigenlijk kan hij alleen maar meevallen want het verwachtingspatroon is laag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *