AZ sluit jaar af met verlies tegen Sparta (3-0)

By
Updated: december 22, 2019

AZ heeft het succesvolle jaar 2019 in mineur afgesloten. Op bezoek bij Sparta werd zaterdagavond met 3-0 verloren. Marco Bizot werd al vroeg met rood naar de kant gestuurd.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam – AZ 3-0 (2-0)

Eredivisie

Opstelling Sparta: Ariel Harush, Dirk Abels (88. Abdallah Aberkane), Jurgen Mattheij, Bart Vriends, Lassana Faye; Abdou Harroui (85. Lars Veldwijk), Adil Auassar, Bryan Smeets, Dante Rigo; Halil Dervisoglu (77. Mohamed Rayhi), Ragnar Ache.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Jordy Clasie, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (8. Rody de Boer), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu (77. Yukinari Sugawara), Oussama Idrissi (77. Zakaria Aboukhlal).

Scoreverloop: 18. Auassar 1-0, 29. Smeets 2-0, 57. Dervisoglu (pen.) 3-0.
Gele kaarten: 
Idrissi, Clasie (AZ), Smeets, Auassar, Rigo, Vriends (Sparta).
Rode kaarten: 
5. Bizot (AZ).
Scheidsrechter: Kevin Blom.

7 Comments

 1. Jay

  22 december 2019 at 14:30

  Jammer dat een mooi jaar op deze manier moet eindigen. In de winterstop dan eindelijk maar die verdediger halen, die er eigenlijk allang had moeten zijn. Indien we verder blessure vrij blijven, dan zie ik de tweede seizoenshelft positief tegemoet.

 2. NHN

  22 december 2019 at 14:58

  Jammer, maar het is niet anders.
  Als tweede in de competitie, en door in de EL, de winterstop in.

  Had ik aan het begin v/h seizoen niet op durven hopen.
  De organisatie nu op orde houden.
  Versterken in de winterstop.
  En daarna laten zien ,dat dit een incident was.

 3. brandon

  22 december 2019 at 15:08

  Te licht opgevat door gehele Technische Staf. Slechte wissel van Slot. TD die nu eindelijk met de billen bloot moet omdat hij niet de moed had om een verdediger te kopen voor de middelste twee etc etc. Gelukkig is het nu winterstop en kan alles een klein beetje gerepareerd worden. Er moeten 2 TWEE centrale verdedigers komen want we hebben er nog 1 dat is Wuytens en ook die is aan vervanging toe als het op snelheid aankomt. Prettige dagen allemaal en een succesvol 2020.

 4. Gerrit Vooijs

  22 december 2019 at 16:37

  Jammer idd van deze afsluiting maar na de wedstrijden op Old Trafford en daarna de feestelijke terugkeer in het eigen Afas Stadion was het klaar voor AZ. De wedstrijden tegen Groene Ster en Sparta waren slechts noodzakelijk en alleen van belang voor de statistieken. De spanning was eraf, de intensiteit afwezig. Tegen de amateurs kwam er al een rode kaart waarna AZ even aanzette en het was klaar.
  Tegen Sparta komt Bizot heel ver de goal uit, doet hij anders nooit ! , en loopt hij lomp tegen de Sparta speler op. WEER rood….. en volstrekt onnodig.

  Slot is er niet in geslaagd om uit deze selectie een team neer te zetten wat nog ergens voor wilde strijden.
  Jammer maar verklaarbaar, ook voetballers zijn mensen.

  Blijft over 41 punten uit 18 wedstrijden, gewonnen van Ajax, PSV, Feyenoord en uit van Utrecht, nog altijd de minst gepasseerde defensie, op koers voor CL voetbal, overwintering in de EL en verder in de KNVB beker.

  Een prachtig resultaat van een hecht team met goed voetbal. Iedereen bij AZ gefeliciteerd met deze fantastische resultaten die ver boven de verwachtingen zijn uitgestegen.

  Allemaal fijne feestdagen !

 5. Joris Zwaan

  26 december 2019 at 11:23

  Volkomen terechte nederlaag, op alle fronten afgetroefd door een superieur spelend Sparta. Volkomen terechte rode kaart Sparta speler had de bal zo in het lege doel kunnen schieten. Ik begrijp het gehuil van Bizot niet, dan toon je aan niet geschikt te zijn voor betaald voetbal. De spelregels gelden ook voor AZ, hoe pijnlijk het ook kan zijn. Blom heeft correct de regels gehanteerd en daar ook naar gefloten. En nu niet denken dat als verloren is het is maar een krasje op weg naar het ampoenschap.

  • Gerrit Vooijs

   27 december 2019 at 18:54

   Nou Bizot heeft in mijn ogen teveel krediet opgebouwd om door het maken van 1 fout te worden afgeserveerd met de kwalificatie “ ongeschikt voor betaald voetbal” . Bizot is een mens, ook al heeft hij de bijnaam “ De Muur”.
   Wat betreft het kampioenschap : AZ start thuis tegen de nummer 4 Willem II zonder Bizot ( schorsing) en daarna uit tegen Heerenveen.
   Laat AZ daar eerst maar eens ongeschonden door heen komen. AZ mag in die wedstrijden geen punten laten liggen wil het de aansluiting behouden. En dat blijft zo duren tot zondag 1 maart 20:00 uur Ajax -AZ. Vanaf die dag zijn er nog 10 competitiewedstrijden te gaan en zal de druk op AZ en Ajax per week gaan toenemen door alle extra aandacht van de media.
   Pas vanaf dat moment is er mijn ogen sprake van een strijd om het kampioenschap. Nu nog zeker niet.

 6. az woman

  28 december 2019 at 09:58

  Over een paar dagen gaat de transfermarkt open, kan AZ iedereen behouden, Zouden Leon Bergsma, Joris Kramer of verhuurd gaan worden of willen definitief ze hun geluk ergens anders gaan beproeven? Max zal Fred Friday nog proberen te verkopen gezien zijn nog half jaar durende contract. Bjorn Johnnsen zit ook nog in de maag van Max, is verhuurd tot einde 2019, maar heeft een contract tot 2022 bij AZ. Ziet Max de noodzaak ervan in om (defensief) één of twee versterkingen te halen in de winterstop? Eventueel huren voor een half jaar. Welke eventuele mutaties vinden er plaats in de selectie van AZ en wat doet dat met de spelersgroep? Wie komen er na de winterstop genezen uit de ziekenboeg? De eerste seizoenshelft ging het voor de wind samen gepaard met een goede dosis werklust en collegialiteit. Ook van belang is volgens mij, wat gaan de concurrenten doen op de markt in de winterstop? AZ, met name Max is verantwoordelijk voor de kwaliteit en mentaliteit in de selectie, maar ook dat de selectie breed genoeg is, we doen immers nog op drie fronten mee. De concurrentie zal ons voorlopig nog op de hielen zitten, misschien tot einde seizoen en ze hebben honger. Ik hoop dat wij Ajax nog lang op de hielen zitten en op het laatste moment kunnen toeslaan. Maar er zullen nog vele moeilijke hordes genomen moeten worden, maar dat geldt gelukkig ook voor de concurrentie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *