Clasie inzetbaar tegen Sparta

By
Updated: december 20, 2019

AZ trekt zaterdagavond richting Het Kasteel voor de laatste wedstrijd van 2019. In Rotterdam is Sparta de tegenstander. Arne Slot blikt vooruit op het treffen met zijn voormalige werkgever.

Eerder dit seizoen won AZ won de ‘thuiswedstrijd’ tegen Sparta. In het Cars Jeans Stadion werd het 5-1. Slot: “Ik hoop dat we zaterdag beter starten dan toen. Na twee minuten stonden we al met 0-1 achter en hadden we daarvoor al een grote kans weggegeven. Dat hebben we daarna heel erg goed hersteld.”

Verschil
“Dat is het grote verschil bij Sparta: de uit- en thuiswedstrijden”, vervolgt de AZ-trainer. “Uit hebben ze veel moeite om punten te halen, thuis lukt dat heel erg aardig. De afgelopen periode hebben ze daar prima resultaten behaald.”

Respect
Na de overwinning op Ajax heeft AZ evenveel punten als de Amsterdammers. De club uit Alkmaar gaat op doelsaldo als nummer twee naar Het Kasteel. Slot: “Ik denk dat als je bovenin staat tegenstanders veel respect voor je hebben, maar het ook als een enorme uitdaging zien om van je te winnen.”

Clasie
In het uitduel met de Spartanen kan Slot beschikken over Jordy Clasie. De middenvelder kreeg in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster een rode kaart, maar AZ vocht de schorsing succesvol aan. Daardoor is hij gewoon inzetbaar.

Jules Deelder
Donderdagochtend werd bekend dat Lid van Verdienste van Sparta Jules Deelder op 75-jarige leeftijd is overleden. Slot speelde zelf twee seizoenen voor Sparta en zag hem daar dan ook vaak. “Als je aan Sparta denkt, denk je aan Jules Deelder. Dat is op zich heel bijzonder, want hij heeft er zelf nooit gespeeld. Dat zegt wel iets over het feit dat hij zo’n markante supporter was. Ontzettend vervelend nieuws.”

12 Comments

 1. woonwagenpower

  21 december 2019 at 08:35

  Dat Clasie mee mag doen tegen Sparta is gewoon gerechtigheid. Dit jaar nog één keer de volle buit pakken en dan genieten van wat rust . Ik hoop dat AZ weer de nul houdt, want dan heeft Marco een record alleen in handen en dat gun ik hem van harte.

 2. brandon

  21 december 2019 at 17:09

  Wanneer AZ de nul houdt, tevens record voor Bizot, winnen we de wedstrijd ook want scoren doet iedereen wel tegen Sparta. Nog een keer vlammen, de Kerst bouten er in proppen daarna op trainingskamp om die er weer af te trainen en op dezelfde voet verder in 2020.

 3. brandon

  21 december 2019 at 20:20

  Jammer met snot in je neus voetballen kost je de kop. Geen inzet vanaf minuut 1.

  • Gerrit Vooijs

   21 december 2019 at 20:45

   Veel overeenkomst met een laatste wedstrijd in R’dam in 2007…..

 4. Gerrit Vooijs

  21 december 2019 at 20:41

  De instelling was zoals woensdag 50% inzet.
  Einde eerste helft bij 2-0 achterstand begint AZ eindelijk het ritme te vinden.
  2e helft Idrissi wisselen, Boadu naar links, Drijffb in de spits en keihard gaan knokken.

 5. brandon

  21 december 2019 at 20:52

  Gerrit vind het ook een grote fout van Slot om een harde werker als je met 10 man komt te staan als de Wit gaat wisselen en Idrissi als buitenspeler laat staan. Het 1e foutje denk ik.

 6. Woonwagenpower

  21 december 2019 at 22:09

  Waarom zo laat andere spelers inbrengen? Waarom geen Druijf erbij? Slot heeft ze niet goed geprepareerd voor Sparta in combinatie met het idee bij een aantal spelers, dat het wel goed komt, Blommetje die een kadootje uitdeelt in de vorm van een penalty. De winterstop gebruiken om te rusten en om de selectie te versterken met een CV.

 7. brandon

  21 december 2019 at 23:29

  Wwp dat gaan ze in de winterstop doen. Het is waar velen hier al heel lang om vragen. Vanaf de 1e wedstrijd heb ik er ook opgehamerd, maar ben er maar mee gestopt tegen een zeer eigenwijze en slechte TD in deze, kunnen wij niet op. Vanavond ook weer op snelheid geklopt. Gelukkig dat het nu gebeurd omdat alle neuzen nu nog de goeie kant op kunnen en in de winterstop alles weer gerepareerd kan worden. Een prima 1e helft want wie had dit verwacht?

 8. az woman

  22 december 2019 at 08:14

  Niet handig van Bizot, maar geel had volstaan naar mijn idee, want o.a. Wuytens liep nog mee/daar achter, ook de pingel was mijn inziens een veel te zware straf. Stom en Dom van Blom! Ook Arne gaat niet vrijuit bij mij, tegen Groene ster kon hij de signalen al zien en het is ook zijn taak om de AZ spelers zelfs tegen Groene ster, maar ook Sparta als hongerige leeuwen het veld in te sturen. Blijkbaar is de boel motiveren nog een aspect waar Arne bij zichzelf aan moet werken. De spelers hebben ook zelf een verantwoordelijkheid, maar als sommige die niet (kunnen) nemen, kom ik toch weer uit bij Arne. Verder begrijp ik er niets van, dat Arne Ferdy Druijf op de bank laat, als je doelpunten nodig hebt.Maar ook de vuile meters die De Wit altijd voor je wilt maken, Dani de verbindingsspeler vond Arne niet belangrijk genoeg, zodat Dani geslachtofferd werd. Verder over het geheel van de eerste seizoenshelft gezien een AZ waar ik trots op ben. Ik wens een ieder een zalig Kerstfeest en een fantastisch 2020.

 9. woonwagenpower

  22 december 2019 at 09:41

  De Decembermaand vind ik altijd speciaal,
  eerst de goed Heiligman en dan op naar het kerstverhaal.
  Het wordt vroeg donker en de kou is in zicht,
  kaarsjes aan, want het is veel korter licht.
  December een maand met feestelijkheid,
  bijna kerstmis, dat maakt me blijd.
  In de kerk wordt alles klaar gemaakt voor de komst van Gods zoon,
  de koren oefenen en zingen op verschillende toon.
  De winkels zijn versierd met dennengroen,
  overal gezellige kerstmuziek, zoals ze dat al jaren doen.
  Tussen de kerk, mijn geloof , AZ en voetbal zijn wat parallellen,
  ik zal er U een paar vertellen.
  In het voetbal en geloof spreken ze wel eens over een wonder,
  toch bijzonder.
  Mijn geloof is wereldwijd,
  net als voetbal over de hele aardbol verspreid.
  Heel veel (amateur)clubs konden vroeger beginnen omdat de kerk grond beschikbaar heeft gesteld,
  daar hebben ze nu nog profijt van, misschien is het U al eens verteld.
  De kerk wordt versiert o.a. met bloemen, voor de sfeer,
  maar ook het stadion, met grote doeken is wat ik mij realiseer.
  In de kerk is muziek en wordt er gezongen door bezoekers en koren,
  net als in het stadion waar we ook de liedjes kunnen horen.
  De kerk en AZ willen de mensen iets meegeven,
  allebei gaat het om beleven.
  De wetenschap is voor mij ook belangrijk,
  ze doen ook goede dingen, zoals ik er tegen aan kijk.
  Maar als de wetenschap kan bewijzen dat er geen hemel is,
  ben ik de eerste die toegeeft dat ik mij vergis.
  Ik ben gelovig en onze Lieve Heer dankbaar,
  zeker voor de mooiste club van Nederland uit Alkmaar.
  Ik wens iedereen hele mooie feestdagen,
  groeten uit een woonwagen.

 10. KeesK in Paraguay

  22 december 2019 at 12:11

  Je bent net als ik standaard geboren zonder geloof. Je ouders hebben net als hun voorouders je nieuwsgierige kinderhoofdje volgestopt met hun onwetendheid genaamd religie voordat je zelf kritisch kon denken. Ook toen je geacht werd kritisch te kunnen denken heb je de onwetendheid blijkbaar helaas niet kunnen afschudden en nu spui je het hier op een website over voetbal. Ook al zijn er duizenden goden verzonnen ik kan gezien je woorden en lokatie wel raden welke het is. Miljoenen en miljoenen mensen zijn (vaak gruwelijk) vermoord in naam van het geloof dat je aanhangt.
  Kun je je nonsens alsjeblieft gescheiden van voetbal houden!? Het wordt niet door iedereen op prijs gesteld. Daarbij wil ik je er tevens op wijzen dat Kerst een heidens feest was en net zoals vele kinderen door je kerk verkracht is in wat het nu zogenaamd gevierd moet worden. En over misbruikte kinderen gesproken, ik zie je nog als een slachtoffer, maar dat is geen excuus om zelf een dader te worden en kinderen van jezelf of van anderen hun hoofden met hetzelfde gif vol te storten.
  Laten we het over voetbal houden, waar je god geen zak van doen heeft.

 11. Vincent

  22 december 2019 at 12:19

  Depressing

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *