AZ bekert verder via Groene Ster

By
Updated: december 19, 2019

AZ heeft zich woensdagavond geplaatst voor de derde ronde van de TOTO KNVB Beker. In het AFAS Stadion werden de amateurs van Groene Ster met 3-0 verslagen. Na de rust maakten goals van Ferdy Druijf, Jonas Svensson en Dani de Wit het verschil. Mo Taabouni maakte zijn officiële debuut.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – Groene Ster 3-0 (0-0)

2e ronde TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Jordy Clasie, Stijn Wuytens (70. Kenzo Goudmijn), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Zakaria Aboukhlal (61. Calvin Stengs), Ferdy Druijf, Oussama Idrissi (78. Mo Taabouni).
Opstelling Groene Ster: Lennart Quaden; Dylan Zwartjes, Danny Stassar, Jorrit Ritzen, Kjell Knops, Dave Velraeds; Maikel van Kesteren, Cem Unal, Roy Janssen, Thom Vluggen (84. Mo Kourouma); Chefrino Eind.

Scoreverloop: 60. Druijf 1-0, 62. Svensson 2-0, 67. De Wit 3-0.
Gele kaarten: –
Rode kaarten: 55. Clasie (AZ)
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Toeschouwers: 4.612

4 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  19 december 2019 at 15:42

  Home / KNVB Beker / Voorbeschouwing AZ – Groene Ster
  Voorbeschouwing AZ – Groene Ster
  By Jay knvbbeker
  Met de derbywinst tegen Ajax nog vers in het geheugen blikte Arne Slot dinsdagmiddag vooruit op het volgende duel: thuis tegen Groene Ster. Over het bekertoernooi, zijn basisformatie, de kuit van Ron Vlaar en de recordreeks van Marco Bizot. “Dat zou mooi zijn.”
  “Wij weten hoe mooi het bekertoernooi is”, opende Slot. “De afgelopen jaren zijn we ver gekomen. Een van de redenen is dat we dit toernooi heel serieus nemen. De spelers beseffen ook wel dat als ze straks topduels willen spelen in dit toernooi, ze ook deze ronde tegen Groene Ster goed moeten presteren.”
  Aanvallen
  Slot: “We zullen woensdag nog meer aan aanvallen toekomen dan tegen Ajax. Welke voetballer vindt dat nou niet leuk? We moeten doen waar we goed in zijn: goed combineren en mooie aanvallen op de mat leggen.”
  Basis
  “Het hart van het team blijft staan, want ik geloof er niet in om alles om te gooien”, zei Slot over zijn ploeg die het tegen de Limburgers opneemt. “Verder geven we een aantal jongens speeltijd omdat ze dat verdienen. Dat zijn spelers die al een half jaar dicht tegen de basis aan zitten.”
  Bizot
  Bizot is een van de spelers die tegen Groene Ster sowieso in actie komt. Slot: “Marco is bezig aan een bijzondere reeks. Het zou mooi zijn als hij dit kalenderjaar het record kan breken van meeste clean sheets. Daarvoor moet hij nog twee keer de nul houden. Dit is overigens een prestatie waar het hele team complimenten voor verdient.”
  Vlaar
  Slot gaf aan dat Vlaar een lichte terugval heeft met zijn kuitblessure. Daardoor komt de verdediger in 2019 niet meer in actie.
  Groene Ster
  Over de opponent die in de eerste ronde van het bekertoernooi VVV-Venlo uitschakelde, zei Slot: “We hebben ze geanalyseerd door wedstrijden te bezoeken en op basis van videobeelden. Zoals we altijd doen, eigenlijk. Tegen VVV werden ze gedwongen om op de counter te spelen. Daarbij werden ze af en toe best gevaarlijk via hun spits. Tegen ons zullen ze ook gedwongen worden om op counters te loeren. Daar zijn we op voorbereid.”
  Tickets
  Kaarten voor AZ – Groene Ster zijn verkrijgbaar vanaf 5 euro per stuk.
  AZGroene SterKNVB Beker
  RELATED POSTS
  knvbbeker
  AZ bekert verder via Groene Ster
  UEFA Europa League
  AZ moet doen wat PSV niet lukte: afrekenen met Red Bull-uitdager LASK
  Boadu
  AZ wint topper van Ajax
  UEFA Europa League
  AZ in tweede helft weggespeeld door Manchester United (4-0)
  6 COMMENTS

  Gerrit Vooijs

  17 december 2019 at 20:37
  Tja, AZ zal tegen 2 geparkeerde bussen aanlopen. Daaraan is AZ inmiddels al gewend geraakt. Geduldig blijven en de kansen benutten die AZ altijd krijgt.
  Wel opletten dat door onderschatting Bizot per ongeluk zijn record om zeep ziet geholpen.
  Beantwoorden

  Kaazie1987

  17 december 2019 at 20:56
  Menisevic lijkt de nieuwe centrale verdediger te worden, mag voor een bescheiden vast bedrag vertrekken, dus az heeft Alleen het jawoord van samir nodig. Ook wordt de jonge bakker van Almere City genoemd als mogelijke nieuwe aanwinst. En op Twitter wordt suggereerde door buitenlandse media dat az en PSV achter dresevic van Heerenveen aanzitten. Memisevic mag wat mij betreft komen een echte no nonsense balkan verdediger die zijn poot niet terugtrekt en heel veel persoonlijke duels wint
  Beantwoorden

  Ruud

  18 december 2019 at 08:40
  Hoe zit het eigenlijk met Bergsma. Die jongen van Ajax. Die had er inmiddels toch wel kunnen staan?
  Beantwoorden

  Kaazie1987

  18 december 2019 at 13:24
  Niet goed genoeg.
  Beantwoorden

  Ruud

  18 december 2019 at 18:22
  Duidelijk
  Beantwoorden

  3-0 met 10 man binnen 10 minuten NA de rode kaart.
  Het zegt veel over de motivatie van de AZ spelers. Clasie en AZ is daarvan de dupe.
  Zaterdag moet AZ het met Kramer of Bergsma naast Wuytens gaan proberen. Heeft Bizot DE kans om het record van Heinz Stuy te verbeteren en dan moet AZ met een gemankeerd centrum spelen uit tegen Sparta.
  Lekker gedaan jongens !
  W2 deed het beter, na een half uur 3-0 tegen Sparta en toen lekker uitbollen.

 2. Gerrit Vooijs

  19 december 2019 at 15:43

  Sorry, hij pakte even wat teveel ….. :was niet de bedoeling natuurlijk.

  • az woman

   19 december 2019 at 15:55

   Vroeger pakte David Loggie ook wel eens wat teveel, maar ik had altijd wel een zwak voor hem.

 3. az woman

  19 december 2019 at 16:03

  David is volgens mijn geheugen ook de AZ speler met de meeste schorsingen, hij kreeg er toen in één keer iets van 18 of 20 wedstrijden schorsing, na een akkefietje met Huub stevens. Mocht ik het fout hebben, hoor ik dat graag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *