AZ wint ook van PEC en loopt in op Ajax

By
Updated: december 7, 2019

Later meer..

17 Comments

 1. Jeroen

  7 december 2019 at 22:37

  Mooie wedstrijd. We kwamen zo nu en dan wel goed weg.
  Idrissi was de beste op het veld vandaag.

 2. oma

  7 december 2019 at 23:33

  wat een voetballer Idrissi,ik geniet iere keer weer van hem.niet omdat hij twee doelpunten maakte vanavond maar die stijl,die bewegingen geweldig.

  AZ 3 punten in gelopen,op die amsterdaners.
  volgende week gelijk of weer een achterstand van 6 punten.
  laat bruinoog eerst maar toestemming geven dinsdag.

 3. Vincent

  8 december 2019 at 00:44

  Mooi na de persconferentie meteen de documentaire van AZ/Van gaal op fox

 4. woonwagenpower

  8 december 2019 at 07:55

  En weer de nul gehouden. Maar dit Zwolle geeft nog best tegenstand, in die zin dat ze ook wilden voetballen en vaak vroeg druk zetten op ons AZ. Dat deden ze vorige week ook al tegen Feyenoord in de tweede helft, dus dat verbaasde me niet. Oussama ging de meeste dreiging vanuit en wat zat zijn tweede er lekker in, die werd met overtuiging, passie en 100% energie binnen geschoten, heerlijk. Bizot stond goed en wanneer nodig was hij er, klasse. Clasie speelde of hij al weken meedeed. Dani kan misschien wat trainingsuren investeren in het doelgericht koppen, maar wel weer heel veel vuile meters gemaakt. Ik zou zeggen tegen de AZ selectie, geniet vooral komende Donderdag op Old Trafford. Hou het lichaam heel, we zijn immers toch al geplaatst voor na de winter. Geniet ook van de grasmat, want waar AZ gisteren op moest spelen, zou eigenlijk verboden moeten worden. Het leek net of de bal met rare weerstand rolde. Dat plastic vot zag er niet uit. De KNVB kan natuurgras of combinatie van natuur/kunstgras afkeuren, voor een wedstrijd, maar kan de bond dit vot in Zwolle niet definitief afkeuren? In welke staat van ontbinding moet het zijn voor dat de bond tot zo’n besluit overgaat?

 5. KeesK in Paraguay

  8 december 2019 at 10:04

  Eind volgend weekend weten we of AZ serieus een titelkandidaat is. Deze wedstrijd is een morele oppepper alvorens de twee krachtmetingen met twee topclubs waar spelers ook niet onfeilbaar zijn. Idrissi blijf pieken!
  Jammer dat Boadu er donderdag niet bij is in het veld maar er is een beter alternatief dan, met alle respect, Seuntjes voorhanden in de spits dit seizoen.

  • oma

   8 december 2019 at 10:14

   ik ben realistisch AZ is voor mij geen titelkandidaat.
   als Ajax echt draait dan walsen ze over AZ heen.
   ik zou het al prachtig vinden als ze als tweede eindigde.
   maar ik geniet van AZ op het ogenblik.

   laat alstublieft die speler die je opnoemt weg die kees uit Paraguay die heeft geen enkele meer waarde voor AZ op het ogenblik.

 6. Kaazie1987

  8 december 2019 at 11:05

  Ik vrees met grote vrezen dat die lampies in de winterstop gaan proberen om az te verzwakken door bijv. Ouwejan of midstjo weg te halen

 7. Kaazie1987

  8 december 2019 at 11:10

  Beste speler van het jaar klassement van vi en telegraaf staat koopmeiners inmiddels net achter blind en net voor ziyech, dat wordt ook nog spannend

 8. az woman

  8 december 2019 at 11:10

  AZ ga zo door, we gaan lekker. Over de titel is nog weinig te zeggen op dit moment. We zijn nog niet halfweg de competitie. Al geloof ik wel dat AZ lang blijft meedoen. Mocht Ajax last krijgen van veel ernstige langdurige blessures bij basiskrachten. kan AZ een gooi doen naar de titel, als bij ons de boel redelijk heel blijft. Mochten we komende Zondag winnend afsluiten, dan winnen we twee keer in een kalenderjaar van Ajax en dat zal oohh zo goed voelen.

 9. Gerrit Vooijs

  8 december 2019 at 11:57

  Idrissi was de beste man op het veld. Het is niet mijn speler omdat hij normaal gesproken alleen aan zijn eigenbelang lijkt te denken. Maar tegen PEC met afstand de beste speler op het veld met 2 goals en zijn 2e assist van dit seizoen.
  Clasie draait ook prima. Wat een rust aan de bal en die mooie steekpasses waardoor AZ goed kon omschakelen.

  Titelkansen: moeten we ons niet druk om maken. Bij PSV Vielen 2 aanvallers weg m.a.g. Punten verlies.
  Bij Ajax zijn Neres en Promes weggevallen.
  Bij AZ zal het wegvallen van of Midtsjo of Stengs of Boadu enorme gevolgen hebben. Vorige week was alleen midtsjo er niet en VVV had zo maar kunnen winnen.

  AZ is goed als de volledige aanval en middenlinie aanwezig zijn. Dat gaat geen heel seizoen goed natuurlijk.

  • oma

   8 december 2019 at 12:54

   leuke opmerking over indrissi
   maar Robbe deed niet anders dat was een wereld speler?,
   een grotere ego was er niet.
   dit zeg ik niet omdat ik gek ben van indrissi als hij slecht speelt zeg ik het ook.

   • Gerrit Vooijs

    8 december 2019 at 13:22

    Eens hoor oma.
    Ik vloek alleen op Idrissi als hij voor de zoveelste keer voor het schot gaat terwijl hij ook buitenom kan gaan en de bal kan terugleggen.
    Ik klapte voor Idrissi toen hij gisteren de prachtige assist gaf op Boadu. Normaal gaat hij in die positie voor zijn eigen kans.

    Misschien kijkt bijneem eens op deze site…….
    🙂

    • oma

     8 december 2019 at 13:30

     kijk meneer vooijs
     dat doet nu iedere buitenspeler.
     kijk ik kan even niet op zijn naam komen.
     die bij feyenoord speelt(berghuis)daar kan ik me nog van heringeren dat je berichten schreef daar kan ik van geniet
     als hij 3 4 man voorbijgaat.
     irissi doet niet anders.
     daar is het een buitenspeler voor ze doen het allemaal.

     • Gerrit Vooijs

      8 december 2019 at 15:07

      Het verschil met Berghuis is dat hij als vleugelspeler ook heel veel assists geeft. Dus ook als teamspeler denkt. Maar mijn persoonlijke mening en die is echt niet heilig hoor. Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die hem ook als favoriet hebben. Gewoon persoonlijke voorkeur. Ik kon ook genieten van Weghorst voordat hij veel begon te scoren.

 10. Oma

  8 december 2019 at 15:27

  Ieder mag en moet zijn eigen memenig hebben.
  En ventieleren daar heb ik respect voor.
  Maar die dingen die schreef kwamen zomaar boven en kon ik zo maar niet rijmen.

 11. brandon

  8 december 2019 at 20:22

  Idrissi is een voorbeeldige prof bij AZ. Zo zie je maar wat resultaten met een mens kunnen doen. Een buitenspeler als Idrissi drijft het soms wel eens te ver door maar als buitenspeler mag dat ook, balverlies is meestal nog niet zo gevaarlijk en wanneer hij wel passeert kan er een grote kans of doelpunt uit ontstaan. Dus lekker zo laten spelen voor AZ een topspeler. Nu nog even Clasie wat toch een verademing bij die vorige spelers Vlaar en Hatzidiakos geen tikkie breed meer en veelvuldige foutjes maar bijna altijd naar voren verdedigen dit komt de snelheid in het spel ten goede. Hierdoor komt de voorhoede nog sneller in positie om tot scoren te komen. Donderdag is er weinig eer te behalen en ik ben blij dat in ieder geval Boadu rust krijgt, de eer van een overwinning is leuk, maar het vervolg in de EL hebben we al bereikt en vanaf nu krijg je toch wel een betere ploeg tegenover je. Ajax is veel belangrijker dunkt mij.

  • Vincent

   9 december 2019 at 12:11

   Ach gewoon beide winnen dan ga je sowieso nog 1 ronde door

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *