Voorbeschouwing VVV-AZ

By
Updated: november 29, 2019

Met de Europese kraker tegen FK Partizan nog vers in het geheugen, schoof Arne Slot vrijdag aan bij de pers. Over de turbulente avond in Den Haag, de blessure van Pantelis Hatzidiakos en het thuisduel van zondag met VVV-Venlo. “Ze spelen weer hetzelfde.”

“De ontknoping tegen Partizan past wel bij het heroïsche seizoen”, opende Slot over het Europa League-duel van donderdag. “Naast mooi voetbal horen er ook narrow escapes bij. Daar hebben mensen het later nog over. Eerder dit seizoen hadden we wat dat betreft al de enerverende uitwedstrijden tegen Antwerp en Partizan.”

Test
Slot: “Ons spel was niet goed. We hadden niet het aantal kansen dat we normaal creëren. Dat heeft echter ook met de kwaliteit van de tegenstander te maken, want die stonden heel intens en goed te verdedigen. Het was mooi om te zien dat we niet opgaven toen het tegen zat. We bleven er alles aan doen om het om te draaien. Bij tegenslag wordt een team écht getest.”

Hatzidiakos
Hatzidiakos werd donderdag in de tweede helft met een brancard van het veld gedragen. Slot: “Hij ondergaat vandaag een scan om te achterhalen wat hij precies heeft. Na afloop zat Pantelis in de kleedkamer. Daardoor was de feeststemming meteen een stuk minder toen de jongens binnenkwamen. Dat zegt veel over hoe hecht deze groep is. Iedereen leeft met hem mee.”

Vlaar
Slot: “Omdat ook Ron Vlaar geblesseerd is, zijn onze twee rechter centrale verdedigers niet inzetbaar. Dat wordt een mooie uitdaging. We hebben echter teveel kwaliteit in de selectie om dit als een excuus te gaan gebruiken. Wanneer Vlaar weer inzetbaar is? Alles dat hij vóór de winterstop nog meepakt, is meegenomen.”

VVV
De opponent van zondag heeft sinds vorige speelronde een nieuwe trainer: Jay Driessen. “Hij is de voormalige assistent van Maurice Steijn, die lang aan het roer stond bij VVV. Ze spelen nu ook weer hetzelfde als in die tijd: man-op-man over het hele veld en meer lange ballen op de spits. Hiervoor werd juist meer voor ‘verdedigen in de zone’ en een ‘verzorgde opbouw’ gekozen.” Bron: AZ

12 Comments

 1. brandon

  29 november 2019 at 17:38

  Weer 3 puntjes aan het totaal voegen en wachten op een stunt van Emmen.

 2. woonwagenpower

  30 november 2019 at 08:43

  Ik hoop dat AZ ook deze wint, maar het zal niet gemakkelijk gaan. VVV heeft de plaatsvervanger van Maaskant de opdracht gegeven voor lijfsbehoud. Dat betekent het doel dicht timmeren. AZ zal weer tegen een muur aan voetballen die voor het VVV doel is opgetrokken. 0-0 is voor VVV al een resultaat, in de situatie waar hun in verkeren. Maar stiekem hopen ze op meer, want ze weten ook dat ze over 90 minuten gerust 1 of een paar kansen krijgen, zeker nu ons hart van de verdediging aangedaan is. Mocht Teun een linie naar achteren gaan, verzwakt ons middenveld als gevolg daarvan, mijn inziens. Ik mag hopen dat Max zijn lijstjes erbij pakt en in de winterstop een centrale verdediger gaat halen, die hij anders genoodzaakt was om in de zomerperiode te halen, maar die transfer naar voren haalt. Dan maar iets duurder uit, maar nood breekt wetten.
  Zomaar wat suggesties:
  Mike te Wierik, 27 jaar, 1.88 lang, contract tot 30 juni volgend jaar en volgens transfermarkt.nl een marktwaarde momenteel van 1,25 miljoen en rechtsbenig.
  Florian Hübner, 28 jaar, 1.93 lang, contract tot 30 juni volgend jaar en volgens transfermarkt.nl een marktwaarde momenteel van 1,75 miljoen. Huidige werkgever: Union Berlin en rechtsbenig.
  Jean-Charles Castelletto , 24 jaar, 1.85 lang, contract tot 30 juni volgend jaar, volgens transfermarkt.nl een marktwaarde momenteel van 1,5 miljoen, huidige club is Stade Brest 29 en tweebenig.

  • Vincent

   30 november 2019 at 12:03

   We zeggen al 3 jaar dat we een CV nodig hebben dus ik ga er vanuit dat Kramer naast wuytens gaat staan

   • oma

    30 november 2019 at 12:13

    ik wil niet eigenwiijs doen,ik heb de wijsheid niet in pacht.
    maar het kan ook zo zijn koopmeiners in de verdediging en classie op het middenveld.
    kramer is er nog lang niet aan toe.
    maar dat is mijn mening.

    • Gerrit Vooijs

     30 november 2019 at 13:40

     Wordt wel bijzonder. 2 linkspoten betekent meer risico in de rug van Svensson.
     Kan ook zo maar zijn dat Svensson naast Wuytens gaat spelen en Sugi in zijn plaats.

     • oma

      30 november 2019 at 14:14

      er zijn mogelijkheden genoeg.
      een ding is zeker Slot moet wat.
      ik wacht het verder af

 3. az woman

  30 november 2019 at 14:19

  Slot zal wat moeten inderdaad, maar Max ook.

 4. brandon

  30 november 2019 at 16:25

  Slot heeft dit al lang voorbereid en zal denk ik kiezen voor Kramer om geen wijzigingen door te voeren die onnodig zijn. Je elftal op 1 plek veranderen is beter. Maar wij zien geen trainingen en daar zal het wel uit te zien zijn geweest wat de beste oplossing is, volgens deze zeer vaardige trainer. Maak ik me niet zo druk om en ook niet om VVV want wij zijn veel beter en winnen ook deze wedstrijd weer. Vanaf de 1e dag zeg ik al dat dit zo niet kon met de middelste twee. Vlaar is een halve invalide (goed bedoeld voordat daar weer van iemand een opmerking over heeft, het lijkt de zwarte Piet discussie soms wel) en speelt misschien de helft van de competitie. Wuytens valt alles nog mee wat hij speelt maar ook daar zit de sleet op en dat daar geen goede vervangers voor klaar staan is de SCHULD van de TD en van de trainer die zei dat hij tevreden was met deze selectie. De trainer die net aan zijn 1e seizoen als hoofdtrainer begon kan ik dat dan ook niet helemaal kwalijk nemen, ondanks dat hij al als rechterhand van JvdB fungeerde dus ook moet weten dat dit niet kon. Dat er twee nieuwe centrale verdedigers gekocht moeten worden is duidelijk als 2×2 4 is.

 5. brandon

  1 december 2019 at 16:14

  Midtsjo geblesseerd gooit de opstelling in de war. Koopmeiners linie terug is erg jammer nu mijns inziens een niet echt sterk middenveld, als het klopt he, Clasie, Svennsonn, de Wit. Maar ook nu moeten we dit kunnen winnen.

 6. oma

  1 december 2019 at 16:24

  dus ik gokte toch goed met clasie mazzel.
  maar welke trainer gaat een jongen van 23jaar opstellen die niet verder is gekomen dan in te vallen tegen groningen,en vast bij de beloftes speelt die heel weinig op de bank zit bij de selectie van het eerste.

  • Vincent

   1 december 2019 at 21:59

   Je had niet gelijk Clasie stond achterin niet op het middenveld 😉

 7. brandon

  1 december 2019 at 16:29

  Als Midtsjo niet ziek is speelt Clasie gewoon niet. Grote aderlating. Maar hiermede wordt aangetoond dat de selectie veel te smal is met dank aan weer die TD.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *