Druijff kopt AZ naar Europese overwintering

By
Updated: november 28, 2019

– Met twee later treffers van Ferdy Druijf heeft AZ donderdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FK Partizan. Met het punt veroverden de Alkmaarders een ticket voor de knock-outfase van het Europese toernooi.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN 
AZ – FK Partizan 2-2 (0-2)
Groepsfase Europa League

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos (54. Ferdy Druijf), Stijn Wuytens (60. Yukinari Sugawara), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (71. Jordy Clasie), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling FK Partizan: Vladimir Stojkovic; Nemanja Miletic, Bojan Ostojic, Starhinja Pavlovic, Slobodan Urosevic; Zoran Tosic (67. Rajko Brezancic), Sasa Zdjelar, Bibras Natcho (90+1. Igor Vujacic), Takuma Asano; Seydouba Soumah (75. Aleksandar Scekic), Umar Sadiq.

Scoreverloop: 16. Asano 0-1, 27. Soumah 0-2, 87. Druijf 1-2, 90+3. Druijf 2-2.
Gele kaarten: Stengs, Koopmeiners, Boadu, Midtsjø (AZ), Stojkovic, Natcho (Partizan).
Rode kaarten: 83. Boadu (2x geel)
Scheidsrechter: Daniel Stefanski (Pol)
Toeschouwers: 9.092

18 Comments

 1. Jay

  28 november 2019 at 21:24

  Wat heerlijk dit. Winnen in de laatste minuut met 10 man. Ik had het niet meer verwacht en daarom extra mooi.

  • hatse

   28 november 2019 at 22:06

   Spanning….deprimering….verwerking….verbazing….verwondering….retteketet….AZ !!!!

 2. oma

  28 november 2019 at 23:19

  AZ door het oog van de naald.
  maar ze zijn door klasse gedaan.

 3. Ruud

  29 november 2019 at 06:25

  Billen bij elkaar! Wat hebben ze het toch verdiend! Geweldig om te overwinteren. 2 mobiele lichtmasten erbij en gaan voor de volgende ronde in eigen stadion

 4. az woman

  29 november 2019 at 07:32

  Hoe zal dit het beste verwoord kunnen worden, er is zoveel.
  5 gele kaarten en 2 gele kaarten voor Myron, dus komt er een rode bij. De tweede gele kaart voor Myron was terecht, ik hou niet van schwalbe’s, ook niet van AZ spelers. Maar die andere 5 gele kaarten vond ik zeer onterecht. Onze AZ spelers konden niet geloven hoe deze leeghoofd floot, door hun verbazing te uiten kregen ze onterecht geel. Ook Bizot kreeg geel voor tijdrekken, we weten allemaal dat de keeper van Partizan al in de twintigste minuut begon tijd te rekken en na 20 keer een waarschuwing, eindelijk geel te zien kreeg en Bizot direct. Deze leeghoofd heeft een hekel aan AZ, dat bewees hij wel op deze manier. AZ speelde niet zoals de laatste weken, dat bevreemde mij. Een beetje te vaak, net niet. Nou hou ik het er maar op dat de jonge selectie misschien toe is aan de winterstop. Toen nog dat verschrikkelijke moment voor Hatzidiakos, ik wens hem beterschap en hoop dat het meevalt. Toen kwam verse Ferdy, hij viel goed in, maakte slidings, kaatste goed , deed storend en verdedigend zijn best en was vaak aanspeelbaar.
  Toen Myron naar de kleedkamer moest, stond hij op. Ferdy geloofde nog in iedere mogelijkheid en op die manier scoorde hij de eerste voor AZ na een prachtige lange bal van achterin van Teun, even daarna kreeg hij de bal van Fredrik en met al zijn energie knalde hij de bal voor de tweede keer raak. Ook had Oussama nog pech deze wedstrijd, met ballen op de lat en paal. AZ laat de koppies niet hangen, ook niet met een 0-2 achterstand en de 85 minuten al gepasseerd zijn en dat is een hele grote winst ten opzichte van menig andere club. De smalle selectie gaat ons hopelijk niet opbreken nu Hatzidiakos geblesseerd uitviel.
  De druk is er vanaf om Europees te overwinteren, dat geeft een beetje rust. AZ KLASSE om dit gelijke spel te halen tegen 8 verdedigers en een leeghoofd als scheidsrechter.

 5. woonwagenpower

  29 november 2019 at 08:21

  Druijff of Cruijff het lijkt op elkaar , maar we kunnen wel zeggen dat wij hebben ONZE EIGEN nummer 14.
  Ik kon niet zeggen dat het spel goed was van AZ, maar ondanks dat heb ik genoten. Wat een spanning en ontknoping. TOP AZ.
  Ps. deze arbiter mag nooit meer fluiten, wat een aanfluiting!

 6. brandon

  29 november 2019 at 10:47

  Het was ronduit slecht en dat mag ook benoemd worden. Achterin kwam de waarheid nu eindelijk naar boven de achterste twee werden op snelheid gewoon geklopt en het mag een wonder heten dat we er geen 5 tegen gekregen hebben. Hatzidiakos geblesseerd heel erg sneu voor hem maar nu kan Kramer erin en daar gaan we meer plezier aan beleven dan de Griek. Wat was hij gisteren weer slecht. In de eredivisie loopt het nog niet zo in de gaten maar op een iets hoger niveau wel. Wuytens dito. De twee jonkies moeten weer snel op aarde landen want anders gaat dat ook fout allebei niets toegevoegd en juist nu moeten zulke spelers opstaan. Snel ook van de kunstgras af want verdedigen is te gemakkelijk voor een beetje knappe ploeg en op dat ku(ns)tgras gaat vanaf nu iedereen zo spelen. Gelukkig zondag VVV en dat is prima om het vertrouwen weer terug te krijgen. De enige twee die hun niveau haalden waren Midtsjo en Idrissi. Dat Druijf twee doelpunten maakte was prachtig voor hem en AZ maar verdiend zeker niet. Maar wie treurt erom, juist niemand. Al met al een happy end maar niet op de manier hoe AZ kan voetballen. Knoppen om een met frisse moed op naar VVV en dan over twee weken de topper tegen de landskampioen.

 7. Urdal

  29 november 2019 at 17:03

  Hatzidiakos voor de rest van het seizoen eruit. Naar voor die jongen. Ook ik als grote criticus van hem, vind het zeer jammer, want hij was echt goed bezig.
  Goed verdedigen, geen foutjes, en ik had het er gister nog over dat als Vlaar weer fit zou zijn, hatzi waarschijnlijk zou blijven staan.
  Dus heel erg sneu dit voor hem.

  • brandon

   29 november 2019 at 17:35

   Dat het erg is voor hem helemaal mee eens, maar hoe slecht was hij gisteren? Werd voorbij gelopen of hij er niet stond. Nogmaals sneu voor hem, maar AZ wordt daar niet slechter van.

   • Urdal

    29 november 2019 at 21:21

    Wie was er wel goed gisteren?
    Iedereen was slecht, niet alleen Hatzidiakos.

    • brandon

     29 november 2019 at 22:09

     Gaat het over anderen of over Hatzidiakos?

    • oma

     29 november 2019 at 22:23

     je heb gelijk URDAL,
     wie was er gisteren wel goed Wuytens werd ook aan alle kanten voorbij gelopen.
     Koopmeiners een van de beste spelers ging in de fout.
     een beetje goedkoop om er dan een speler uit te
     lichten.
     bovendien gaat dit artikel over de wedstrijd dat betekent voor mij 22 spelers 11van AZ niet een.
     maar wie ben ik?

     • brandon

      30 november 2019 at 16:09

      Oma lees nog even. Het was ronduit slecht en dat mag ook benoemd worden. Achterin kwam de waarheid nu eindelijk naar boven de achterste twee werden op snelheid gewoon geklopt en het mag een wonder heten dat we er geen 5 tegen gekregen hebben. Leuk dat je reageert en probeert mij een hak te zetten maar dan er ook tegen kunnen als je van repliek gediend wordt. AZ speelt niet met elf man maar met 14 en laat die ene invaller er nu 2 maken en er wordt dus niet 1 speler uitgelicht als je verder leest maar dat schijnt voor velen een beetje moeilijk te zijn.

 8. Gerrit Vooijs

  29 november 2019 at 18:06

  Prachtig gewoon. Wat een ontknoping. Deze wedstrijd zal ik niet snel vergeten net zoals AZ-Fenerbahçe . Ook die wedstrijd kwam AZ met 0-2 achter en uiteindelijk maakte AZ in de slotfase de o zo noodzakelijke gelijkmaker waardoor AZ doorging.
  De uitschakeling van Hatzediakos is voor hem persoonlijk een ramp natuurlijk. Eindelijk had hij zijn vorm te pakken en was hij belangrijk voor AZ. Gedebuteerd bij het nationale team van Griekenland.
  Dat allemaal is hij nu kwijt en hij moet weer op nul beginnen.

  Ik heb begrepen dat AZ met de plaatsing bij de laatste 32 tot nu toe 6,17 miljoen verdiend heeft. Dus AZ heeft deze niet ingecalculeerde middelen om mogelijk in de winterstop iets te doen. Vlaar en Wuytens zijn blessure gevoelig en Kramer, Weigelt en Bergsma hebben (nog)niet het juiste niveau.

  VVV – Groene Ster – PEC – Ajax en Sparta thuis zijn de laatste wedstrijden. Dat moet, behalve Ajax, te doen zijn, maar dan moet AZ toch iets gaan doen als het deze rol wil blijven spelen.

 9. Jeroen

  29 november 2019 at 20:19

  Ik heb het niet kunnen zien, dus was genoodzaakt om op teletekst terug te vallen. Had het eigenlijk al opgegeven, dus was erg verbaasd dat we alsnog gelijk hebben weten te spelen. Niet te lang bij stilstaan en genieten van overwintering.

  Jammer voor Hatzi; dat gun je niemand. Hopelijk is AZ slim om extra verdediger te halen die gelijk inzetbaar is. Vlaar is ook geen zekerheidje.

 10. oma

  30 november 2019 at 17:28

  ik zeg maar niets.
  maar er was heel vroeger een Griek.
  die was zo zelf met zich in genomen dat hij zijn eigen spelbeeld in de rivier begon te bewonderen en te kussen.daar is een Nederlads woord door ontstaan daar moet ik aan denken.

  • oma

   30 november 2019 at 19:52

   geen spelbeeld maar spiegelbeeld.

 11. oma

  1 december 2019 at 10:21

  brandon lees even je eigen bericht wat je aan urdal .
  jij schreef aan hem gaat het over anderen of Hatnidiakos.
  wat bij mijn zeer aso en onbeschoft over komt.
  omdat hij schrijf ze waren allemaal slecht.
  je bent een ventje met narsitische trekjes je weet alleen alles je heb de wijsheid in pacht.
  wat je naar mijn schrijf az speelt met 14 man.
  hoe kom je er op.
  er speelde 11 een eraf is 10 een er bij is 11.
  dus dom gelul van je.
  je heb wat weken geleden een grootte mond over Vooijs zelf ben je geen haar beter.
  leer eens de mening van een ander accepteren.
  daar kom verder mee .
  dag brandon.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *