Gemeente Alkmaar wil stadion niet vrijgeven voor AZ-Ajax

By
Updated: november 26, 2019

Op voor AZ inmiddels onbegrijpelijke gronden lijkt de gemeente Alkmaar het besluit te gaan nemen dat het AFAS Stadion niet vrijgegeven kan worden voor publiek voor de thuiswedstrijd tegen Ajax op 15 december.

Vanaf het moment dat de problemen met het dak ontstonden, heeft bij AZ veiligheid altijd voorop gestaan. Er moest een situatie komen waarin het voor de supporters veilig zou zijn om in het stadion te zitten. Om dat te garanderen is de club in samenwerking met het onafhankelijk ingenieursbureau Royal HaskoningDHV aan de slag gegaan, waarbij de gemeente op alle momenten van dat proces op de hoogte is gehouden en in de gelegenheid is geweest om alle mogelijke vragen te kunnen stellen.

Eenhoorn: ‘Veiligheid bovenaan’
“Voor AZ staat veiligheid bovenaan, wij nemen daarin geen risico en sluiten geen compromissen”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Na de instorting is daarom niet alleen direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de instorting, maar is ook een omvangrijk onderzoek gestart naar mogelijke gebreken in de constructie van de rest van het stadion. Op basis van dit onderzoek is het gehele dak verwijderd en zijn waar nodig de juiste maatregelen genomen, waaronder een beperkt aantal versterkingen. Volgens de ingenieurs van Royal HaskoningDHV is het stadion nu veilig en kan het worden vrijgegeven.”

Impasse
De gemeente Alkmaar stelt voortdurend aanvullende vragen die in de beleving van AZ geen relatie hebben met het veilig kunnen spelen en vrijgeven van het stadion. Daarmee ontstaat – ondanks het zeer gedegen en deskundige rapport door Royal HaskoningDHV – een impasse die voor AZ onontwarbaar lijkt, omdat het niet helder is vanuit de gemeente Alkmaar wanneer men wel tevreden is. AZ beraadt zich nu op stappen die gezet kunnen worden om deze impasse te doorbreken. Volg alle updates via de mediakanalen van AZ. Bron: AZ

13 Comments

 1. Jay

  26 november 2019 at 11:28

  Wat voor prutsers werken daar eigenlijk bij de gemeente? Het stadion kan gewoon vrijgegeven worden volgens de ingenieurs, waarom blijven ze dan zo moeilijk doen?

  • AZ4Altijd

   26 november 2019 at 11:40

   Om de simpele reden dat die klootzak Bruinooghe een hekel aan AZ heeft. Bloedzuiger is het. Ze vinden ALTIJD wel een reden om ons te irriteren.

   De vlag gaat uit wanneer die eikel EINDELIJK Alkmaar verlaat.

   • oma

    26 november 2019 at 14:00

    ja die geeft liever een miljoen uit voor wielrennen.

    • az woman

     26 november 2019 at 19:18

     Waar de winkeliers ook zo blij van werden, want die moesten op de drukste dagen gesloten blijven.

 2. woonwagenpower

  26 november 2019 at 16:07

  De Burgemeester en kornuiten zien alleen de rompslomp van een thuiswedstrijd van AZ. Kosten die gemoeid gaan met politie inzet. Maar de Burgemeester en kornuiten gaan eraan voorbij dat de politie kosten mede betaald worden door de voetbal supporter zelf, we betalen tenslotte allemaal linksom of rechtsom belasting. (wel jammer dat politie helaas nodig is). Daarnaast wordt gemakshalve voorbij gegaan aan het belang voor de gemeente om betaald voetbal binnen haar grenzen te hebben. Wat te denken van de grote aantrekkingskracht en daar profiteert het bedrijfsleven van. (bijvoorbeeld de leveranciers van alle eten en drinken waar). Ook niet onbelangrijk, AZ heeft een voorbeeld functie, het geeft jonge jongens in de gemeente iets om van te dromen, misschien niet als profvoetballer, maar misschien wel een baan in de toekomst. Ook biedt AZ 200 fte’s momenteel volgens de jaarrekening 2018-2019, toch een hoop werkgelegenheid. Zeker wil ik niet vergeten te vermelden het sociaal-maatschappelijk belang. AZ is sportieve partner van Spieren voor Spieren, de bezoekjes van de staf en AZ spelers aan de kinderafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep. De live verbinding op grootscherm naar het ziekenhuis om de patiënten te vermaken . AZ de eerste in het land met een speciale blindentribune en misschien ben ik nog wat vergeten. Menig bestuur zou zo’n club als AZ binnen haar grenzen willen hebben, maar dit gemeente bestuur?

 3. brandon

  26 november 2019 at 18:33

  Het geeft aan dat er hele grote fouten zijn gemaakt bij het bouwen van het stadion van gemeente wegen. Deze man is geen knip voor zijn neus waard. De partij waar van hij is zijn allemaal glibbers. Durven nergens vooruit te komen. Zal me niet verwonderen als hij ook nog van een of andere sekte lid is. Een zwarte kousen mannetje.

  • hatse

   26 november 2019 at 19:16

   Gemeente Alkmaar reageert (bron:AZ-Fanpage)

   • az woman

    26 november 2019 at 19:19

    En wat hebben ze te melden?

    • az woman

     26 november 2019 at 19:20

     Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh, het gaat misschien toch gewoon door in eigen stadion.

 4. oma

  27 november 2019 at 10:34

  ik vergelijk het hele geval met de Leegwaterburg daar is de gemeente (wethouder)ook zo aan het kloten.
  het kost een boel geld en wat schieten ze er mee op?
  maar als ze geld onder tafel krijg is het zo voor elkaar.
  politiek een maffia zootje bij elkaar.

 5. Vak j

  27 november 2019 at 18:24

  Deze gemeente werkt AZ alleen maar tegen. Hierdoor volgens mij het trainingscomplex ook al richting Zaanstreek. misschien wil de gemeente wel dat AZ volledig naar de Zaanstreek verhuist met een nieuw stadion daar. Alkmaar zou eens moeten beseffen wat voor pr AZ de stad oplevert

  • Urdal

   27 november 2019 at 21:27

   Dat idee heb ik ook. Volgens mij is de gemeente Alkmaar de enige gemeente in nederland die zijn bvo altijd tegen werkt en het liefst ziet verdwijnen.
   Dit is de reden dat het trainings complex in wormer zit.
   Misschien toch eens in zaandam informeren????

 6. az woman

  28 november 2019 at 06:47

  Dat zie ik er nog niet snel van komen, al heeft Zaanstad ons wel een warm welkom geheten voor wat betreft het training/opleiding complex. Maar een heel stadion en betaald voetbalclub is heel andere koek, waar meer bij komt kijken.
  Het is geen tuinhuisje waar vergunning voor verleent moet worden. Maar misschien krijgt Robert eerdaags wel een uitnodiging van de gemeente Zaanstad om eens te komen praten of kan hij zelf een balletje opgooien richting de gemeente Zaanstad. PS, als de wind dan verkeerd staat ruiken we die geur van die arrogantjes en die is heel erg, want eigen roem stinkt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *