AZ overtuigend langs FC Utrecht (0-3)

By
Updated: november 23, 2019

AZ heeft zaterdag met overtuigende cijfers gewonnen in Utrecht. De plaatselijke FC werd met 0-3 verslagen door de ploeg van Arne Slot. De goals kwamen op naam van Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi en Myron Boadu. Door deze zege verstevigt AZ de tweede plek in de Eredivisie.

LATER MEER…

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht – AZ 0-3 (0-2)

Eredivisie

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber (75. Giovanni Troupee), Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Sander van de Streek (63. Vaclav Cerny), Jean-Christopher Bahebeck (68. Simon Makienok).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjo, Dani de Wit (57. Yukinari Sugawara), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu (85. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi (77. Thomas Ouwejan).

Scoreverloop:
 24. Koopmeiners 0-1, 31. Idrissi 0-2, 50. Boadu 0-3.
Gele kaarten: Kerk (FC Utrecht), De Wit, Hatzidiakos (AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 22.000

13 Comments

 1. brandon

  23 november 2019 at 21:31

  Overtuigend vond ik het niet echt. Het zat echt mee en dat hebben de goede ploegen altijd m.a.w. we hebben een topploeg. Met kunst en vliegwerk de 0 weer gehouden maar zoals eerder gezegd we gaan voor de 2e plek en wanneer dit zo door blijft gaan halen we die ook. Complimenten aan de gehele organisatie en in het bijzonder Arne Slot.

 2. woonwagenpower

  24 november 2019 at 07:19

  Blij met deze overwinning. We waren veel effectiever als FC Utrecht. Al vond ik Kuipers niet erg rechtlijnig, als je Dani de Wit geel geeft, dan had eerder Jansen van FC Utrecht minimaal ook een keer de gele kaart mogen ontvangen, misschien wel twee keer. Ik kreeg het idee dat FC Utrecht er een fysiek duel van wilde maken en dat maakte het soms rommelig. Teun ontwikkeld zich steeds meer tot een echte veldheer, de juiste man voor het aanvoerders schap, in deze selectie. Calvin heeft het zelf ook al gezegd, maar dit was verre van zijn beste kunnen. Messi speelt ook niet altijd een 8 of hoger denk ik dan maar. Al heeft John v/d Brom mede misschien de basis gelegd waar Arne Slot nu op voort borduurt, heeft John v/d Brom gisteren zijn meerdere moeten erkennen in Arne Slot. Arne Slot had beter nagedacht over de manier om de tegenstander pijn te doen. Lekker voor Bizot dat hij weer zijn doel leeg hield en ik heb ontzettend genoten van het doelpunt van Oussama Idrissi. de manier hoe hij Klaiber te slim af was, was genieten en toen de afronding, heerlijk. Op naar Donderdag…..

 3. az woman

  24 november 2019 at 07:46

  Uit mijn hoofd is het nu in zes wedstrijden 24 doelpunten voor, 0 tegen. Wie kan zulke cijfers overleggen? Dat zegt denk ik ook wat over onze Griekse international. Wat een positieve ontwikkeling maakt hij door, hij pakt zelfs zijn doelpuntjes mee en weinig gele kaarten. Gisteren uit bij Utrecht kon ik hem ook niet betrappen op een stomme fout. Hij staat op met een lach als ze voortanden eruit gebeukt zijn en dat zonder morren. Blijf zo doorgaan, dan kan je misschien nog uitgroeien tot een publiekslieveling, na alle hoon die je over je heen kreeg, waar ik mijzelf ook aan schuldig maakte. Jammer dat Ajax ook geen punten morste tegen een dapper Heracles, maar het belangrijkste is dat we zelf blijven winnen. Ook gisteren, het was misschien niet het spel wat AZ het liefst speelt, mede door dat Utrecht in het duel met regelmaat eerst voor de enkel ging ipv de bal, maar wel een drie punter. Utrecht wou het kwaliteitsverschil compenseren door fysiek de beuk erin te gooien, met alle risico’s voor onze spelers van dien. Volgende week thuis in Den Haag tegen VVV, ook dan wordt weer 100% concentratie en inzet vereist, maar eerst nog onze Europese tournee.

 4. oma

  24 november 2019 at 08:35

  az heeft weer een hobbel genomen.
  leuke wedstrijd stengs was gisteren inderdaad niet geweldig dat kan altijd gebeuren.
  idrissi weer een mooi doel punt.
  hij is niet te volgen.
  fijne en mooie speler.

  w.w.p je vraagje af of brom misschien de basis heeft gelegd voor dit elftal.
  ik zie het anders bron was en is na mijn mening taktisch een onbenol,wat juist slot zijn sterke punt is.
  maar dat is mijn mening maar.

 5. Kaazie1987

  24 november 2019 at 10:53

  Het is alleen maar hopen dat die 3 voorin heel blijven anders heeft az een probleem. De kracht van dit elftal vindt ik zijn midstjo en koopmeiners die zorgen dat het achterin potdicht blijft, en die 4 voorin vrijuit kunnen spelen

 6. Gerrit Vooijs

  24 november 2019 at 17:22

  Mooie overwinning weer. AZ heeft een zwaar programma achter de rug met uitwedstrijden tegen Vitesse, Willem II, Feyenoord, PSV en Utrecht.
  Nu komende donderdag nog een goed resultaat pakken waarmee overwintering in de EL wordt veilig gesteld.
  AZ is bezig met een prachtige serie waardoor het zichzelf beloont ziet met zeer goede resultaten en lovende kritieken. Voor mij is de grootste verrassing onze verdediging. Na 14 wedstrijden nog altijd de minst gepasseerde defensie.
  Waar gaat dit eindigen ?

  • az woman

   25 november 2019 at 05:57

   Gerrit je vraagt je af waar dit gaat eindigen. Ik denk dat het hoogst haalbare voor AZ dit jaar in Europa, met een gunstige loting Halve finale Europa League is, de KNVB Beker is met de juiste loting te winnen en in de competitie denk ik dat we in Ajax onze meerdere moeten erkennen, al buig ik niet voor Ajax en wil ze niks cadeau doen. De tweede plaats is na ruim één derde van de competitie een serieus en haalbaar doel. Kampioen worden kan wel, maar dan zal er in de winterstop bij onze zuider buren het nodige moeten verschuiven. als Ajax de boel bij elkaar weet te houden, denk ik dat Ajax een maatje te groot is, al weet je het in het voetbal nooit. Ook wij kunnen nog last krijgen van een terugval. PSV zijn we nog niet kwijt en zal er alles aan doen om geen gezichtsverlies te lijden. Feyenoord ben ik niet bang voor. Heel veel mensen praten al over 15 december. Als AZ die wint, dan moet AZ zich in de titelrace vastbijten en niet meer loslaten. Wat ik ook nog even zeggen wil, is dat de prestatie die AZ nu neerlegt
   met een goeie tweede plaats ,vele male groter is , als die van Ajax met de eerste plaats. Wij halen geen spelers van 8 tot 18 miljoen, Ajax wil het kampioenschap kopen en dat kan niemand over ons mooie AZ zeggen. TROTS OP AZ.

   • Gerrit Vooijs

    25 november 2019 at 18:24

    Het zijn mooie tijden voor AZ-ters. In deze vorm kan er heel veel maar bij PSV heeft men de keerzijde ook gezien. Als bij AZ Stengs en Boadu wegvallen ( Bergwijn en Malen) zullen de resultaten ook minder worden.
    Het is nu dus genieten, nog 20 competitie wedstrijden, hopelijk nog een 4 of 6 EL wedstrijden en een paar Beker wedstrijden die hopelijk grotendeels in het eigen Afas stadion kunnen afgewerkt.

 7. woonwagenpower

  25 november 2019 at 06:58

  over onze zuiderburen.

  Vaak gaan ze met hun roversbende,
  op zoek naar talenten, de nog onbekende.
  Het hele land gaan ze in, ze hebben met niemand iets te maken,
  ook Wijdewormer doen ze aan, ondanks gemaakte afspraken.
  Zien ze dan een talent, dan gaan ze zwaaien met flinke loonstrookjes,
  ze vertellen over een gouden toekomst en meer sprookjes.
  Daarna schreeuwen ze in de media, zelf opgeleid,
  dan is de eenzijdige Ajax fan ook weer blijd.
  Mochten de fabels dan niet uitkomen,
  dan mag het talent ergens in de KKD instromen.
  Ze vinden het niet erg om iemand te moeten teleurstellen,
  Marc zal het met een lach op zijn gezicht vertellen.
  Dan gaat Marc over op plan B,kopen en clubs veel betalen,
  want de roversbende wil wel het kampioenschap halen.
  Ajax schaamt zich niet om een kampioenschap te kopen,
  de eenzijdige Ajax fan blijft er toch wel achteraan lopen.
  Echte zelf opgeleide spelers krijgen daar haast geen kans meer,
  Tegenwoordig wordt er snel gekocht en dat was wel eens anders als ik memoriseer.
  Als Talent moet je heden ten dage in Alkmaar wezen,
  dat hebben o.a. Teun, Myron, Calvin, Guus, Thomas en Owen wel bewezen.
  Bij AZ geldt het eerlijke verhaal,
  speel je ook internationaal en doe je zelfs misschien mee om de kampioenschaal.

 8. KeesK in Paraguay

  25 november 2019 at 10:45

  Brom komt er met 3-0 nog genadig vanaf. Een goede zaak dat Maher daar speelt want hier zat ie in de weg of op de bank.
  De laatste twee EL wedstrijden ook winnen om gunstiger te loten. Als je het over koopclubs hebt dan heb je met MUFC een van de grootste en als je die verslaat!
  Ik ben wat milder over Ajax. Met hun geschiedenis, potentie en ambities moeten ze doen wat ze nu doen helaas. Afgezien van de geroofde talenten heeft AZ baat bij wat ze doen. Hogere transfersommen, hogere waardering voor de Eredivisie en makkelijkere plaatsing voor Europees voetbal. Het mes snijdt aan twee kanten. En Marc Netto is best een schappelijke kerel.

 9. Vincent

  26 november 2019 at 09:46

  Hoppa vd brom wint nooit van topclubs!

 10. Urdal

  26 november 2019 at 12:23

  Mooie overwinning, had ik iig niet gedacht.
  Ik moet mijn mening over Hatzie toch gaan bijstelle.
  Hij doet het erg goed, blijft makkelijk overeind, en doet geen rare dingen.
  Ook met een fitte Vlaar weet ik niet of hij er nu inkomt.
  Op naar donderdag, en overwinteren in europa.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *