Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ

By
Updated: november 22, 2019

In aanloop naar de hervatting van de Eredivisie blikt Arne Slot terug en vooruit. Over de succesvolle interlandweek en de competitiewedstrijd van zaterdag in en tegen Utrecht.

“Voor ons als Nederlanders was het debuut van Myron Boadu en Calvin Stengs zeker het meest in het oog springende”, zei Slot over de internationale verrichtingen van zijn spelers. “Ook omdat ze zo jong zijn en de hele jeugdopleiding van AZ hebben doorlopen. En dan ook nog eens een goal en de ander twee assists. Echt geweldig voor die jongens. Ik heb ze gecomplimenteerd met hoe ze zich op en buiten het veld gepresenteerd hebben. Het zijn heel leuke gasten waar Nederland nu ook steeds meer kennis mee maakt.”

Basis
Slot vult aan: “Maar ik vind het ook nodig om ook Pantelis Hatzidiakos even te noemen. Hij stond wéér in de basis bij Griekenland, net als Jonas Svensson bij Noorwegen.”

Van den Brom
Zaterdag speelt AZ in Utrecht tegen de plaatselijke FC. “En dan denk je natuurlijk meteen aan John van den Brom”, erkent Slot. “Ik heb de voorgaande twee seizoenen met hem mogen werken bij AZ. We kijken er heel erg naar uit om hem te treffen bij zijn nieuwe club. We hebben nog geregeld contact met elkaar.”

Geen geheimen
Slot: “AZ en Utrecht hebben al zo vaak tegen elkaar gespeeld dat er eigenlijk geen geheimen meer voor elkaar zijn. Beide clubs weten goed wat ze van elkaar kunnen verwachten.”

11 Comments

 1. Vak j

  22 november 2019 at 18:34

  Koopmeinders YES!!!!!

  • az woman

   22 november 2019 at 19:49

   Mooi he, heel mooi. Teun bedankt voor je vertrouwen in AZ.
   AZ heel goed werk afgeleverd in deze. Er is een spreek woord, als er één schaap over de dam is …… .. ….

 2. woonwagenpower

  23 november 2019 at 05:58

  Lekker Teun, lekker AZ, hier spreekt vertrouwen uit, zowel sportief als financieel. Dan de wedstrijd in en tegen FC Utrecht. Zoals wel vaker daar zal het een lastige wedstrijd worden voor ons, maar niet kansloos. Ik verwacht een goed gevuld Galgenwaard met Utrecht fans, want wie wil nou niet het flitsende spel van ons mooie AZ in het echt zien, ook de Utrecht supporter is daar benieuwd naar, denk ik. Net als de Utrecht spelers zelf denk ik en dan met name Adam Maher en Joris van Overeem. Het is aan Arne, zijn staf en de AZ spelers om een antwoordt te hebben op het spel van FC Utrecht, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Utrecht is bereidt om te voetballen voor eigen publiek en niet schaamteloos het eigen doel dicht te timmeren, dus verwacht ik ook een open wedstrijd met 90 minuten spanning, strijd en passie. Bjorn Kuipers heeft de leiding tijdens de wedstrijd en ik hoop dat ook hij en zijn grensrechters na afloop tot ieders tevredenheid kunnen praten over een mooie, goede wedstrijd. Uiteindelijk hou ik rekening met een 1-2 overwinning voor Alkmaar/Zaanstreek, maar je kunt aan het kleine doelpunten verschil zien dat het waarschijnlijk niet gemakkelijk zal gaan. Iets wat Utrecht en AZ gemeen hebben is dat ze niet afhankelijk zijn van een spits die de doelpunten maakt, maar ook anderen pakken hun doelpunten mee. Als AZ deze wedstrijd wint, zet het een behoorlijke stap naar een tevreden winterstop.

  • az woman

   23 november 2019 at 08:16

   En een verschil tussen Utrecht en AZ is dat wij Marco Bizot in het doel hebben staan, dat geeft mij ook vertrouwen.

 3. Kaazie1987

  23 november 2019 at 08:04

  Jamie Jacobs die van az naar cambuur is gegaan afgelopen zomer mogen ze van mij wel weer terughalen. 14 w3dstrijden gespeeld l, 9 goals en 2 assist en dat voor een middenvelder. En ook mees hoedemakers doet het daar uitstekend en staat bij de top 5 beste spelers in het beste spelers klassement

  • az woman

   23 november 2019 at 08:14

   Die jongens zijn inderdaad goed bezig daar in Leeuwarden. Als AZ ze terug haalt betekent het waarschijnlijk dat een paar spelers van de selectie verkocht gaan worden. Ik kijk nog niet over het seizoen heen.

 4. az woman

  23 november 2019 at 08:20

  Ik ben benieuwd naar de duels tussen Kerk en Wijndal.
  Kerk kan heel wisselvallig zijn, maar heeft hij zijn dag, dan heeft Owen en zijn collega’s met name achterin de handen vol aan hem. Owen succes.

 5. Kaazie1987

  23 november 2019 at 14:49

  Ik las op voetbalprimeur ergens dat az bezig zou zijn met nike als shirtsponsor weet iemand daar meer van??

 6. brandon

  23 november 2019 at 17:31

  Utrecht uit blijft een zeer moeilijke wedstrijd. We kunnen nu zien waar we echt staan. Hiermede bedoel ik als het nu weer gemakkelijk gaat dan kunnen we tweede blijven.

 7. Ruud

  23 november 2019 at 23:41

  Slot heeft Brom een tik op de neus gegeven in eigen huis. Tweede dus en verdiend! Op naar Ajax in eigen huis!

 8. Ruud

  23 november 2019 at 23:56

  Voorronde Champions League in eigen stadion met nieuw dak?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *