Voorbeschouwing AZ- FC Emmen

By
Updated: november 8, 2019

Rechtstreeks uit het vliegtuig vanuit Kazachstan sprak Arne Slot vrijdagochtend met AZ TV. Over de 0-5 winst op FC Astana en het Eredivisie-duel van zondag met FC Emmen.

“Ik vind het prettig dat we snel na de wedstrijd al weer terug zijn in Nederland”, zei Slot. “Voor de rest van de dag zijn we vrij. Dan kan iedereen goed uitrusten. Zaterdag gaan we de voorbereiding op FC Emmen weer oppakken.”

Vlaar
“Niemand is met klachten uit de wedstrijd gekomen”, zei Slot over de Europa League-wedstrijd in Nur-Sultan. “We hebben zelfs nog wat jongens eerder kunnen wisselen. En Ron Vlaar, die in Nederland is gebleven, heeft me aangegeven dat het met hem ook echt de goede kant opgaat. Het is alleen nog de vraag of hij zondag gaat halen.”

FC Emmen
Slot: “Sinds Dick Lukkien daar trainer is, is het heel goed gegaan met FC Emmen. Ze zijn eerst gepromoveerd en afgelopen seizoen in de Eredivisie gebleven. Ze spelen goed en herkenbaar voetbal. Ik vind het mooi om te zien hoe FC Emmen zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft als club.” Bron: AZ

28 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  8 november 2019 at 23:31

  Zo, Vitesse verliest de 3e wedstrijd op rij en blijft dus steken op 23 P
  Utrecht moet uit naar Ajax , staat nu op 3 punten van AZ
  PSV uit naar Willem II en dat draait ook niet

  Kortom, AZ kan hele goede zaken doen. Benieuwd hoe AZ na alle lofuitingen de competitie tegen een kleine club weer oppakt. Ik verwacht toch een lastige wedstrijd met een late 2-0.

  • KeesK in Paraguay

   9 november 2019 at 13:47

   Laten we hopen dat het AZ makke om juist op dit soort momenten te falen eens lekker achterwege blijft.
   Gunstigste is als Brom Hag verslaat en AZ de ingeslagen weg van ruime zeges doorzet. AZ moet niet naar onderen kijken maar naar boven en in Utrecht zelf dit verstevigen binnenkort.

 2. Vincent

  9 november 2019 at 11:44

  4-2 Stengs haalt zijn revanche na donderdag

 3. brandon

  9 november 2019 at 13:11

  Wordt een zege met minimaal 3 doelpunten verschil. Walk-over noemen ze dat. Emmen leuke ploeg maar worden opengereten door het positiespel van AZ. Dit omdat Emmen ook blijft voetballen en de klasse van AZ dan overwint.

 4. az woman

  9 november 2019 at 14:09

  in mijn eigen woorden “Ajax heeft schijt aan herenakkoord”.
  Bron voetbalprimeur. Staan de gluiperds van Ajax weer in Wijdewormer . Naaiers zijn het! wat een ENORME K.Tclub is het ook. AZ succes nog tegen Emmen. En Talenten bij AZ, ook bij AZ haal je het Nederlands elftal, ga nooit naar die slangenkuil, kijk naar Per Schuurs, Kik Pieri komt ook niet aan spelen toe. Teun Bijleveld dacht ook te overleven in die str.nthoop en is via de achterdeur uit Amsterdam vertrokken. TRAP ER NIET IN!!!!!! Het stinkt daar aan alle kanten!

  • hatse

   9 november 2019 at 14:56

   Nou nou az woman… volgens mij zit er een luchtje aan..!

  • KeesK in Paraguay

   9 november 2019 at 18:32

   De enige echte manier is veel eigen jeugd laten slagen door goed genoeg te laten worden voor de AZ selectie, gepaard met langdurige contracten vanaf dat het kan. Kost wat geld maar er wordt ook genoeg aan de opleiding verdiend. Loyaliteit is ten dele te verdienen maar niemand is 100% loyaal.
   Bij Jong AZ loopt een amateur rond (Des Kunst) en Noussair Mazraoui was ook nog een amateur tijdens dat hij doorbrak in de Bijlmer.
   Dit laat tevens zien hoe moeilijk het is om talent te voorspellen. De lijst van niet geslaagde talenten is langer dan die van geslaagden.
   Het succes van de Ajax èn AZ jeugdelftallen is er natuurlijk debet aan dat het getrek aan talenten nooit zal ophouden, want het is geen onuitputtelijke bron.
   Desalniettemin is het irritant dat Ajax weer bij AZ aanklopt. Misschien voor Ajax zelf ook om dat wéér te doen bij de buren en niet bij FC Oss voor de verandering, omdat nou eenmaal in Wijdewormer de beste opleiding van Nederland zit die regelmatig de 020 jeugd klop geeft…

  • 1AZ1

   10 november 2019 at 20:48

   @az woman

   Het gaat vooral over jongens onder de 16. Die moet je lekker laten spelen bij de club waar ze al zitten.

 5. woonwagenpower

  9 november 2019 at 15:17

  Ajax gaat met een groot sleepnet over het hele land heen, ze zijn gericht op het vangen van Uitblinkertjes. afspraken over verboden visgebieden, houden ze zich niet aan. de bijvangst gooien ze bij wijze van spreken over boord. SCHANDALIGE werkwijze. Ik had al een hekel aan ze, maar nu heb ik een TERING HEKEL AAN ZE!

  • woonwagenpower

   9 november 2019 at 15:20

   AZ heel veel succes tegen Emmen nog toegewenst!
   Utrecht wens ik ook heel veel succes tegen die kolerelijers!

 6. woonwagenpower

  9 november 2019 at 15:45

  Gelukkig zijn we welkom in Den Haag en hoeven we onze zogenaamde thuiswedstrijden niet af te werken in één van Nederlands lelijkste stadions bij de meest smerige club van het land. Een kameraad van me is Hagenees en ADO Den Haag supporter, zijn werk is taxichauffeur en daardoor moet hij ook vaak naar Amsterdam (naar een ziekenhuis). Ik vroeg hem laatst of hij niet misselijk werd als hij het bord Amsterdam zag boven de snelweg, hij zei nee maat, maar zodra ik Amsterdam binnen rijd knijp ik mijn neus altijd dicht. Hahahaha er ontstond spontaan bij mij een grote glimlach. Ook 99% van de ADO Den Haag fans hebben een bloedhekel aan alles wat met Ajax van doen heeft. In het Ajax logo staat nu afbeelding van een zogenaamde Griekse held, maar realistischer zou een afbeelding zijn van Heer Olivier.

  • Gerrit Vooijs

   9 november 2019 at 17:29

   Hahaha, leuk gevonden WWP ! Dit is idd een perfect nieuw logo voor hun.
   Als de berichtgeving klopt is het schandalig natuurlijk.

  • Oma

   9 november 2019 at 19:02

   Als je eens gin verdiepen in die in die zogenaamde griekse held, dan weet je dat die griekse held een lafbek en dief was.

   • woonwagenpower

    9 november 2019 at 19:05

    Ik heb me nooit in die kop verdiept, omdat hij in het logo staat bij een bedrijf, wat totaal mijn kleur niet heeft.

    • Oma

     9 november 2019 at 19:42

     Ik heb het over die griekse held, de oorlog om trooyen

 7. az woman

  9 november 2019 at 18:07

  Bron VI.NL
  Het schijnt om Luuk Kluiters te gaan.
  Luuk, ouders, familie en een ieder die dicht bij Luuk staat, denk goed na. Bij AZ weet je wat je hebt. Voorbeelden genoeg van jongens die teleurgesteld de hoofdstad moeten verlaten. Bij AZ krijgt de jeugd eerlijke en zelfs meerdere kansen, Guus Til bijvoorbeeld of Calvin. AZ bleef in ze geloven en zie waar dat toe leidt. Ook de bondscoach ziet de kwaliteit in Alkmaar, net als alle voetbalkenners op televisie. Ajax is een zakelijk beursgenoteerd bedrijf, AZ is een menselijke sportieve voetbalclub, die in alle opzichten nog steeds groeiende is. Talenten als jij (Luuk) kunnen in die groei meegaan, het zal je geen windeieren leggen, als je bij AZ blijft. Tevens heeft AZ de beste opleiding van Nederland. Trap niet in de gladde praatjes van Overmars en v/d Sar, maar neem het nuchtere ware verhaal van Max Huiberts en Robert Eenhoorn als handvat in je keuze. Succes Luuk, ik hoop dat je bij ons blijft.

 8. az woman

  9 november 2019 at 18:28

  Is het toeval dat uitgerekend vandaag AZ onder 12, onder 14 en 17 alle drie winnen van hun leeftijdsgenootjes, volgens een commentaar op VI.NL
  Wie heeft de beste jeugdopleiding ook alweer?
  Juist de Alkmaar/Zaanstreek combinatie.

  • az woman

   9 november 2019 at 18:51

   Hun leeftijdgenootjes uit Amsterdam bedoelde ik hierboven.

  • KeesK in Paraguay

   9 november 2019 at 20:23

   Dat Ajax nog steeds geen bod heeft gedaan op héél AZ is gelukkig maar het zou me niks verbazen!

 9. brandon

  10 november 2019 at 00:05

  Wat een drukte om een jeugdspeler die nog gewoon bij ons speelt. We hebben vandaag 3x met de jeugd gewonnen van Ajax dus deze jongen en vele anderen na hem lopen niet zo snel meer weg na ook de uitverkiezing van Calvin en Myron te hebben gezien. Storm in een glas water van de journalistiek. Ajax is een koopclub en wij een opleidingsclub. Dus waar kiest een jeugdspeler voor? Juist die opleiding.

  • az woman

   10 november 2019 at 08:58

   Brandon ik hoop met je mee, maar als het onbetrouwbare Ajax, Luuk voorspiegelt dat als hij zijn eerste jeugdcontract tekent in Amsterdam er 2 of 3 keer zoveel naar zijn bankrekening gaat, als bij een jeugdcontract in Alkmaar en (misschien) krijgen in zijn naaste omgeving mensen nog een nieuwe auto of iets dergelijks, ben ik nog niet zo zeker als jij.Als Ajax hun zinnen er op hebben gezet, schromen ze er niet voor om alle registers open te trekken. Ik begreep op VI.NL dat volgens de vader van Luuk, Luuk in februari van dit jaar heel bewust voor AZ gekozen heeft, terwijl er genoeg belangstelling van andere clubs was, Luuk voelt zich goed in Alkmaar en wil zich in alle rust ontwikkelen in Alkmaar. Ook wordt Luuk momenteel gevolgd door enkele buitenlandse topclubs staat in het artikel. Dat klinkt me natuurlijk als muziek in de oren, maar ik kan mij niet aan het gevoel onttrekken, dat Ajax bereid is om hele vieze, slinkse, smerige en vuile spelletjes te spelen als ze dat nodig achten.

   • oma

    10 november 2019 at 13:17

    tja AZ Woman,

    ik heb je stukje aandachtig zitten te lezen.
    toen schoot mijn een artiekel te binnen wat ik een tijdje terug gelezen heb.
    hoe Engelse clubs jeugd binnen halen uit het buitenland.
    ze beloven de spelers goudenbergen de ouders worden naar Engeland gehaald er staat een huis klaar papa die tegen is krijgt een gouden job,een auto wat zijn hart maar begeerd.
    maar Owee als de jongen mislukt dan staat het hele gezin op straat.

    waarom haal ik dit aan,jou angst is wel zeker gegrond.
    Ajax zal er alles aan doen om die jongen binnen te halen.
    ze zullen rammelen met die geld zak onder tafel.
    iedere mens is te koop is als zijn prijs maar betaalt wordt.
    zal papa ook beschweiken.
    je angst nogmaals is wel zeker gegrond.
    ze zullen alles uit de kast halen.

 10. woonwagenpower

  10 november 2019 at 09:14

  De intentie van die hoofdstedelingen is al fout. Je spreekt met elkaar af, dat je elkaars jeugd met rust laat! Het geeft wederom aan dat Ajax een zeer onbetrouwbare, onfatsoenlijke en egoïstische bende is. Vandaag moet ik maar geen Ajax fan tegen gaan komen die dit goed gaat praten, misschien in de loop van de komende weken, zou het kunnen, als de scherpe kantjes er wat vanaf zijn. Maar nu niet!

 11. az woman

  10 november 2019 at 09:32

  Over een paar weken komt de vaste truc uit Amsterdam weer uit de hoge hoed. Zo’n één a twee weken voor de confrontatie met ons AZ, lekken ze bewust in de media dat er van hun kant belangstelling is voor 1,2,3 of meer AZ spelers. Gelukkig doorziet een ieder inmiddels deze truc.

 12. brandon

  10 november 2019 at 10:20

  AZ woman klopt helemaal wat je zegt. Maar ook dat je het over deze jongen en ook zijn vader hebt die bewust gekozen hebben. M.a.w. deze is zich echt bewust dat hij bij AZ meer kansen krijgt en ziet dan bij Ajax.

 13. KeesK in Paraguay

  10 november 2019 at 13:33

  Koeman passeert Bizot.
  Bommel passeert Zoet.
  Sta je als bondscoach toch een beetje voor lul.
  Laten we het over Vermeer al helemaal maar niet hebben…

  • AZ woman

   10 november 2019 at 14:54

   Nou inderdaad. Ik begreep de keus van Koeman al helemaal niet. Marco is al anderhalf seizoen beter of in betere vorm als Jeroen Zoet.

 14. brandon

  10 november 2019 at 16:32

  Vanavond om 21.45 staan we 5 punten los van Psv op plaats 2. Had ik echt niet durven dromen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *