AZ ook in Kazachstan veel te sterk voor Astana (0-5)

By
Updated: november 7, 2019

AZ heeft donderdag opnieuw met ruime cijfers van FC Astana gewonnen. Na een 0-1 ruststand liep de ploeg van Arne Slot uit naar 0-5. De goals kwamen op naam van Myron Boadu (2), Fredrik Midtsjø, Oussama Idrissi en Pantelis Hatzidiakos.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Astana – AZ 0-5 (0-1)

Europe League

Opstelling FC Astana: Eric; Rukavina, Postnikov, Logvinenko, Sjomko; Tomasov; Pertsoech, Majewski, Beisebekov (74. Muzhikov), Chizjnitsjenko; Rotariu (71. Moertazajev).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (61. Yukinari Sugawara), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (67. Jordy Clasie), Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs (78. Zakaria Aboukhlal), Myron Boadu, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 29. Boadu 0-1, 52. Midtsjø 0-2, 57. Idrissi 0-3, 75. Hatzidiakos 0-4, 77. Boadu 0-5.
Gele kaarten: Pertsoech, Postnikov (FC Astana), De Wit (AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Kristoffersen (Den).
Toeschouwers: –

 

12 Comments

 1. AZ woman

  7 november 2019 at 21:51

  Over twee wedstrijden 11 voor, 0 tegen,tegen deze tegenstander. Over duidelijkheid niks te wensen.

  • Gerrit Vooijs

   8 november 2019 at 11:51

   AZ draait als een tierelier barstensvol vertrouwen. Dat komt het best tot uiting wanneer AZ zich onder de druk uitspeelt met breedte passes door het eigen 5m gebied. Dat moet 100% goed zijn want anders scoort de tegenstander. Wijndal maakte gisteren 1 foutje in de 16m door pure nonchalance. Wuytens corrigeerde dat nog net. Het geeft wel aan dat succes een heel dun lijntje heeft, dus beide benen op de grond houden !

   Hatzediakos, tja…… geen enkele tegengoal dit seizoen tijdens zijn vele speelminuten. Vorig seizoen kneep ik hem wanneer hij ingebracht werd, maar dat is voltooid verleden tijd. Top !
   Slot is er al 2 jaar. Dus dit lijkt de “schuld” van Pusic te moeten zijn.

   • hatse

    8 november 2019 at 14:16

    Ben ik helemaal met je eens wat Pantelis Hatzidiakos betreft.
    Die is niet alleen ge-update maar heeft een totaal ander besturingsprogramma ondergaan… zo lijkt het. Het is echt genieten wat AZ allemaal teweeg brengt. En ‘geniet’ maar zo lang mogelijk want of ze deze formatie kunnen vasthouden volgend seizoen????

    • az woman

     8 november 2019 at 15:52

     Ik denk dat bij de thuiswedstrijd tegen onze provincie genoten, Robert Eenhoorn een heel vak kan reserveren voor scouts van buitenlandse (Top)clubs. 11-0 over twee wedstrijden valt in heel Europa op en maakt nieuwsgierig. Als ze dan ook nog zien en ze doen hun huiswerk, dat we uit bij Feyenoord en PSV een aantal klassen beter waren, gaan volgens mij uit alle hoeken van Europa de scouts onze selectie onder de loep nemen.

 2. woonwagenpower

  8 november 2019 at 15:37

  De Europese Campagne van ons mooie AZ is er één die indruk maakt. De 0-0 thuis tegen het Zweedse Häcken gaf mij nog niet veel vertrouwen, uit bij Partizan ruim een uur lang met tien man een 2-2 uit het vuur slepen, de wedstrijden tegen FC Antwerp, thuis tegen die Britten, de wedstrijden tegen Astana om wat te noemen. AZ moest verschillende keren uit een ander vaatje tappen en dat kon AZ ook opbrengen. De uitstekende resultaten in de Kuip en in Eindhoven, staken er in onze Eredivisie bovenuit. AZ hoeft van niemand, uit of thuis bang te zijn, zeker in onze nationale competitie niet. Nonchalance, gemakzucht en concentratieverlies zijn de eerste en misschien de ergste vijanden voor deze AZ selectie. Als de honger naar succes en prijzen niet wordt gestild kan het een heel mooi seizoen worden. Heel ver in Europa, de KNVB Beker en misschien wel het derde l.ndsk.mp…nsch.p. Wat AZ tot nu toe heeft laten zien dit seizoen smaakt naar meer.

  • Gerrit Vooijs

   8 november 2019 at 16:34

   Wat je laatste zin betreft: ik hoop dat AZ in de komende winterstop de selectie bij elkaar kan houden want voor de hoofdprijs heeft AZ iedereen nodig.
   Wanneer AZ de huidige vorm kan doortrekken tegen Utrecht, Partizan, Ajax en Man United staat het hoog in de competitie en overwintert het zeer overtuigend in de Europa League.
   Dat zal de aandacht op onze parels in sterke mate doen toenemen.

   • az woman

    8 november 2019 at 18:03

    Daarom zei ik ook dat de wedstrijd tegen Ajax, net voor de winterstop, wel eens druk bezocht kon gaan worden door scouts van (Top)clubs. Ik hoop dan op twee dingen. Dat we de gasten uit de Hoofdstad sportief flink op hun donder geven en dat onze uitblinkers behouden blijven.

    • Gerrit Vooijs

     8 november 2019 at 19:57

     En als je nu moet kiezen ? 🙂

     • az woman

      8 november 2019 at 20:21

      Dan zou ik zeggen een dikke overwinning op Ajax en als clubs zich melden bij Max, na het seizoen kunnen we praten over eventueel een transfer.

 3. oma

  9 november 2019 at 08:57

  beste az woman,
  ik denk als er een club komt en op Stengs 35 a40 miljoen biedt dat Stengs verkocht wordt in de winterstop.
  het is toch verrekt veel geld.
  vooral als hij op de 10 gaat spelen dan kan het een wereld speler over een paar jaar worden.
  die potentie heeft hij.
  het is geen rechtervleugel speler op de 10 is zijn plaats.

  ik denk ook dat hij op de vleugel gehouden wordt omdat az geen knappen vleugel speler anders heeft op rechts.
  en hij het daar goed doet maar zijn top licht op de tien in een vrije rol.
  dat kon je tegen Feyenoord zien.
  toen kwam zijn talent en klasse boven drijven.
  maar dat is mijn mening maar.
  nog een fijne wedstrijd toegewenst tegen Emmen ,dat ze maar geen steek mogen laten vallen.

  • Vincent

   9 november 2019 at 11:48

   Eens. Die jongen van PSV is ook niet de rechtsbuiten die het verschil maakt

 4. brandon

  9 november 2019 at 13:17

  De selectie van AZ blijft gewoon bij elkaar in de winterstop. Stengs is alleen voor Ajax te betalen en die hebben hem nu nog niet nodig wat alleen wel rot is voor ons dat Neres geblesseerd is maar die zal na de winterstop ook wel weer spelen. Voor het buitenland is het nog veel te vroeg en dat weten deze spelers gelukkig ook. Hopelijk worden de contracten open gebroken een opgehoogd naar 2,3,4, miljoen per jaar zodat ze na dit seizoen voor 50,60 miljoen verkocht kunnen worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *