AZ loopt uit op PSV na winst op Twente (3-0)

By
Updated: november 3, 2019
AZ - Hertha BSC

AZ heeft zaterdagavond in het Cars Jeans Stadion afgerekend met FC Twente: 3-0. Op slag van rust opende Pantelis Hatzidiakos de score, na de onderbreking waren Dani de Wit en Myron Boadu trefzeker. AZ staat door de zege stevig op plek twee in de Eredivisie.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – FC Twente 3-0 (1-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Yukinari Sugawara (75. Ferdy Druijf), Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens (82. Thomas Ouwejan), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (82. Jordy Clasie), Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling FC Twente: Joël Drommel ; Paul Verhaegh, Oriol Busquets, Xandro Schenk, Calvin Verdonk; Godfried Roemeratoe, Lindon Selahi (85. Giorgi Aburjania), Javier Espinosa (21. Jorn Brondeel); Aitor Cantalapiedra, Haris Vuckic, Rafik Zekhnini (46. Wout Brama).

Scoreverloop: 45+3. Hatzidiakos 1-0, 55. De Wit 2-0, 78. Boadu 3-0.
Gele kaarten: Schenk (FC Twente)
Rode kaarten: 19. Drommel (FC Twente)
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 7.597
Man of the Match: Pantelis Hatzidiakos

7 Comments

 1. hatse

  3 november 2019 at 09:48

  Pantelis Hatzidiakos MotM…ere wie ere toekomt!

 2. Jeroen

  3 november 2019 at 10:20

  Hij speelde inderdaad een goede pot.

  Ik word blij van dit AZ. Spelen mooi voetbal en we winnen.

  Die Japanner is trouwens ook een mooie vent. Spreekt geen woord Nederlands, en matig Engels, maar speelt in het team alsof hij er al jaren speelt.

 3. Gerrit Vooijs

  3 november 2019 at 11:53

  Ere wie ere toekomt idd. Hatzediakos opnieuw foutloos. Ook in de kleine ruimtes wanneer Twente AZ probeerde vast te zetten bleef hij heel rustig waar vorig jaar dom en gevaarlijk balverlies kenmerkend voor hem was.
  Zou dit de hand van Pusic zijn ?
  Opnieuw een prima winst en opnieuw, de 8e keer in 12 wedstrijden, heeft AZ de nul gehouden. AZ heeft na 12 wedstrijden de minst gepasseerde defensie in de eredivisie. Wie dat in augustus voorspeld had was voor gek versleten.

  De komende weken worden bepalend hoe wij straks op deze seizoenshelft terugkijken.
  Astana uit, Emmen uit, Utrecht uit en Partizan thuis zijn cruciale duels. AZ oogt heel stabiel, veel vertrouwen en het geduld om de goal toch te vinden, zelfs in de blessure/extra tijd.

  Het is erg fijn om AZ supporter te zijn.

  • Vak j

   3 november 2019 at 13:56

   Helemaal mee eens Gerrit, alleen Emmen is thuis tenzij je Den Haag uit noemt :)) Ik heb genoten gisterenavond van een wervelend AZ. Snel combinatiespel,hoog druk zetten soms wat moeite met aannemen van de bal. Kortom een heerlijk potje voetbal. Nu Vitesse nog even op z’n bek. Oh wat is het toch fijn om….

 4. Ruud

  4 november 2019 at 08:38

  …en zo geschiedde, Vak j! Daarmee staat AZ los op de tweede plaats en verdient het deze plaats! Mijn gevoel is dat het elftal meer balans heeft dan vorig jaar en dat is de verdienste van de technische staf. Het aan- en verkoopbeleid heeft veel kritiek gehad, maar kennelijk zit er wel een idee achter als Joris Kramer in beeld komt. Die kan zich natuurlijk niet meten met een Ron Vlaar, maar jongeren krijgen de kans en kunnen deze pakken. Op naar de volgende wedstrijd…

 5. woonwagenpower

  4 november 2019 at 12:01

  Weer een pot waar AZ dik verdient gewonnen heeft, weer de nul gehouden, wat ook de verdienste is van onze Griekse international. Wie hem wakker geschud heeft weet ik niet, maar hij ontwikkeld zich gestaag en waar zijn plafond ligt, is mij een raadsel. Tevens stond het witte aluminium ons ook een aantal keer in de weg. Bizot was er als het moest en ik vind Idrissi veel meer in het teambelang spelen als vorig seizoen, op deze manier is het voor de tegenstander nog verrassender wat hij gaat doen. Ook was de Wit het meest oplettend bij de terug komende bal en kon zo zijn doelpuntje meepikken. We zijn gelukkig niet afhankelijk van 1 of 2 spelers die kunnen scoren, maar bij AZ kan iedereen het. zondagavond tegen Emmen, maar stiekem kijk ik al uit naar de confrontatie tegen onze zuider-buren op 15 december.

 6. brandon

  4 november 2019 at 13:38

  Zoals voor de wedstrijd al aangegeven geen kind aan Twente of dat nu met 10 of 11 spelers was geweest. AZ speelt veel leuker en vooral sneller dan vorig jaar en dat is de verdienste van Slot. Het lijkt op breien maar het baltempo is zo hoog dart bijna elke tegenstander op apegapen komt te liggen. Eerst naar Kazachstan en dan zondagavond Emmen ‘thuis’. We rekenen allemaal weer op 6 punten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>