Voorbeschouwing AZ – FC Astana

By
Updated: oktober 24, 2019
UEFA Europa League

Arne Slot en Ron Vlaar schoven woensdagmiddag in de persruimte van het ADO Den Haag Stadion aan om vooruit te blikken op het Europa League-duel met FC Astana van donderdag (18:55 uur).  

Tijdens het persmoment ging het veel over de standaardsituaties van de Alkmaarders. Tegen Heerenveen incasseerde AZ drie goals uit een corner, maar maakte het zelf ook een doelpunt vanuit een hoekschop.

Slot: ”Als we zowel in de Eredivisie als in de Europa League de aansluiting willen vinden met de top, dan zullen we in standaardsituaties echt beter voor de dag moeten komen. Ik ben ontzettend tevreden over ons spel, maar we moeten ook goals gaan maken vanuit die momenten en daaruit geen tegengoals krijgen.”

Verschil
Als voorbeeld haalde Slot de wedstrijd tegen Manchester United aan. “Wij waren toen veel beter en dat kwam onder meer naar voren uit de cornerverhoudingen: 10 voor en 1 tegen. Toch hebben we geen goal gemaakt. Dat kan soms wel eens het verschil maken in het winnen van wedstrijden. Daar hebben we zaterdag een belangrijke les in gehad.”

Astana
“Ik denk dat dat tegen Astana wederom belangrijk gaat worden”, vulde de trainer aan. “Afgelopen weekend hebben zij gewonnen van Kairat, ons welbekend, en ze staan inmiddels qua verliespunten bovenaan. In die wedstrijd maakten zij ook een goal vanuit een standaardsituatie. Astana is een ploeg met veel lengte en daar ligt voor ons de uitdaging.”

Manchester United
Waar het tegen Man United misschien nog mocht, moet het tegen Astana: winnen. “Wij vonden ook dat we van Manchester United moesten winnen”, reageerde Slot. “Dat dat niet is gebeurd, is eerlijk gezegd een teleurstelling. Morgen hebben we maar één opdracht en dat is de drie punten binnenhalen. Dat zal een lastige opdracht zijn, want Astana is altijd vertegenwoordigd in Europese competities. Een geduchte tegenstander dus.”

Overwinteren
Ook voor Vlaar is de opdracht voor donderdag duidelijk. “We moeten zeker winnen”, beaamde hij. “We hebben tot dusver twee punten gehaald. In het uitduel met Partizan kwamen we met tien man te staan en tegen Manchester United, in deze poule de grootste club, haalden we met goed voetbal een prima resultaat. Alleen willen we Europees overwinteren. Astana heeft nog geen enkel punt, dus als wij echt wat willen, dan moeten we morgen winnen.”

Te kort
Ondanks twee gelijke spelen en een nederlaag op rij, zit AZ niet in een dip volgens Vlaar. “Dat gaat te ver. Natuurlijk begrijp ik dat de toon drie weken geleden anders was. We hebben afgelopen zaterdag verloren, dat is een feit. Maar zowel in die wedstrijd, als in de twee duels ervoor hebben we onszelf tekort gedaan. Ik maak me dus geen zorgen. We weten heel goed waar we mee bezig zijn. Dat willen we donderdag weer laten zien.”

Den Haag
Het resultaat dat zowel Slot als Vlaar voor ogen hebben, moet donderdag worden behaald in Den Haag. Al enige tijd de uitvalsbasis voor AZ. Toch ontbreekt het volgens Vlaar niet aan een thuisgevoel. “Als ik puur voor mezelf spreek, heb ik er geen enkele moeite mee. Toevallig liep ik hier vandaag binnen en voelde het normaal. Zo benaderen wij het in ieder geval en dat merk ik ook om me heen.”

Gewoonte
“Dat het niet ideaal is, dat zal allemaal wel”, besloot Vlaar. “Maar daar hebben wij geen invloed op. Wij moeten zorgen dat we goed voetbal laten zien en punten halen. Ook in de Europa League moeten we ons ding gaan doen. Het is inmiddels gewoon geworden om in Den Haag te komen en hier onze wedstrijden te spelen.” Bron: AZ

4 Comments

 1. brandon

  24 oktober 2019 at 16:07

  Vandaag alle vertrouwen in met Boadu weer terug. Astana moet komen en heeft niets aan een gelijk spel en daarin komt AZ weer in haar eigen spelletje. 3-1.

 2. Oma

  24 oktober 2019 at 16:30

  We zullen het wel zien zei de blinde.

  • brandon

   24 oktober 2019 at 16:59

   Dat zou kunnen Oma. In het AZ stadion was een afdeling braille of dat bij Ado den Haag ook is, zou ik niet weten. Hoop het wel.

 3. brandon

  24 oktober 2019 at 20:49

  6-0 Prachtige uitslag voor het vertrouwen. Alleen was dit niet eens 1e divisie waardig. Wat een slechte ploeg. Over 2 weken van quitte af aan er weer bovenop. Hopelijk zullen ze dan hun sterke spelers weer niet opstellen ivm hun competitie waar ze meedoen om het kampioenschap. Psv we zijn er klaar voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>