Heerenveen verrast AZ in Den Haag (2-4)

By
Updated: oktober 19, 2019
Eredivisie

AZ heeft zaterdag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg leed na een reeks van tien ongeslagen thuiswedstrijden voor het eerst weer een nederlaag voor eigen publiek. sc Heerenveen won in het Cars Jeans Stadion met 2-4.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – sc Heerenveen 2-4 (1-3)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (68. Pantelis Hatzidiakos), Stijn Wuytens (73. Jordy Clasie), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Ferdy Druijf (68. Zakaria Aboukhlal), Oussama Idrissi.
Opstelling sc Heerenveen: Warner Hahn; Sherel Floranus, Ibrahim Bresevic, Sven Botman, Lucas Woudenberg (64. Ricardo van Rhijn); Rodney Kongolo, Hicham Faik, Joey Veerman; Mitchell van Bergen (81. Alen Halilovic), Jens Odgaard (90. Anders Dreyer), Chidera Ejuke.

Scoreverloop: 7. Botman 0-1, 31. Vlaar 1-1, 36. Kongolo 1-2, 45+3. Odgaard 1-3, 48. Stengs 2-3, 63. Kongolo 2-4.
Gele kaarten: 
Slot, De Wit, Hatzidiakos (AZ), Floranus (sc Heerenveen).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Björn Kuipers.
Toeschouwers: 7.648.

13 Comments

 1. az woman

  20 oktober 2019 at 08:59

  Wij waren bij een ADO Den Haag supporter op verjaardag, dus we hebben er niets van kunnen zien. Kan iemand vertellen of de nederlaag terecht was? Hoe deed Ferdy Druijf het? We hebben vaak de nul gehouden, maar kregen er nu 4 om de oren, was dat de klasse van Heerenveen, of verdedigde AZ zo slap?

  • NHN

   20 oktober 2019 at 09:33

   Nou, Ron Vlaar deed zijn uiterste best, en had een paar spectaculaire onderscheppingen.

   Maar zoals eerder door ons al aangegeven:hij moet het vaak in z’n dooie eentje zien op te lossen.

   Wuytens viel tegen.
   Maar in z’n geheel, ben ik van mening dat AZ verder zijn vertrouwde spelletje wel probeerde te spelen, maar dat het erg veel moeite heeft , met ploegen die erg compact op hun eigen helft staan opgesteld.
   Heerenveen deed het op z’n Italiaans. Zwaar leunend op de verdediging, en dan counteren.
   En AZ had er geen goed antwoord op.
   Veel balbezit, en combineren, maar erg veel moeite met de muur die Heerenveen optrok.

   En dat baart mij persoonlijk zorgen. AZ kan, zo lijkt het, maar één spelletje spelen.
   Zodra er een tegenstander erg compact staat opgesteld heeft AZ daar veel moeite mee.
   In de 3e wedstrijd v/h seizoen deed Groningen dit ook, en het resulteerde in een 0-0.

   Druyf deed zijn best, maar kwam eigenlijk in het stuk niet voor.
   Ook iets opvallends:zodra de vaste spits wegvalt, en AZ stelt een spits op wat meer een afmaker is,loopt het niet.
   Nieuweling Abouchlal heeft ook nog niks laten zien in invalbeurten. Net als gisteren.
   AZ probeerde het het laatste kwart nog met Dani de Wit als afmaker.
   Maar die raakt geen knikker, en grossiert in kansen missen.
   (Waarom die nog een basisplaats heeft, is me onduidelijk)

   Conclusie, AZ probeerde het wel maar het wordt een beetje te doorzichtig. Leuk heen en weer tikken, maar tegenstanders gaan zich ingraven.
   Er is geen plan B. Als het suf-tikken van de tegenstander niet werkt, moet je iets anders verzinnen.
   Dat is nog niet ontdekt.

   • az woman

    20 oktober 2019 at 11:38

    oke, bedankt voor je analyse.

   • VakJ

    20 oktober 2019 at 13:49

    Helemaal mee eens. AZ is even op z’n bek gegaan, niets mis mee. Als we er donderdag maar weer staan. Ik ben er bij!!

 2. Kaazie1987

  20 oktober 2019 at 09:47

  3 keer puntverlies dit seizoen tegen subtoppers die massaal terugtrekken en de linies kort op elkaar houden, Vitesse Groningen Heerenveen betekent dat organisatie achterin niet goed is. Backs horen dan gewoon op hun plekkie te blijven, dit keer werden we ook geklopt op corners en dat gebeurt haast nooit. Slot moet een plan b gaan bedenken anders gaan we nog veel punten verliesen

 3. brandon

  20 oktober 2019 at 11:52

  Zoals in mijn voorbeschouwing al aangegeven heel iets anders spelen met Druijf of Boadu. Gisteren in het stadion goed kunnen zien dat Druijf alles tekort komt op dit niveau. Weggegooid geld om deze speler zo’n lang contract te geven. Nu werd ook weer aangetoond dat achterin tegen snelle spelers de 2 middelste tekort komen en daar geen adequate vervanging voor is. 2-4 Tegen Heerenveen was onnodig en te wijten aan een totale off day van geheel het team. Bizot dramatisch en Wijndal ook niet goed gedaan. Jammer en op naar Psv die gisteren ook een aderlating hebben gehad en de messen dus aan twee kanten geslepen zullen zijn.

 4. woonwagenpower

  20 oktober 2019 at 11:57

  Als ik het zo lees, is het een gebrek aan diversiteit van systemen. Één systeem beheersen is 1, maar om 2 of 3 systemen te beheersen om de tegenstander over de knie te leggen, is niet van de één op andere dag gerealiseerd lijkt me. Sommige spelers gedijen niet of veel minder in een bepaald systeem, terwijl ze in een ander systeem kunnen floreren. De selectie zal dan ook uit spelers moeten bestaan die kunnen omschakelen van systeem, maar of AZ deze selectiespelers heeft? Misschien een aantal. De staf heeft weer genoeg stof om over na te denken, net als Max, die verantwoordelijk is voor het samenstellen van de selectie. Volgende week PSV uit, die net een 3-0 nederlaag heeft geleden tegen FC Utrecht en zal gebrand wezen om thuis in Eindhoven het één en ander recht te zetten voor eigen publiek. Terwijl AZ ook met een verloren competitiewedstrijd naar Brabant afreist en de rug wil rechten, want als we twee keer op rij verliezen, groeit het vertrouwen bij Vitesse, FC Utrecht en Feyenoord in een mooie positionering op de ranglijst en komt het ons zelfvertrouwen niet ten goede. Alle reden om alles, maar dan ook alles te geven om PSV in eigen huis een flink pak slaag te geven.

 5. Oma

  20 oktober 2019 at 13:55

  Niet alleen Druijf alleen de schuld hier van geven.
  E r w as er nog een die verschillende kansen verknoede.
  Het is wel duidenlijk dat dat cv aan vervanging toe zijn.

  • brandon

   20 oktober 2019 at 16:27

   Oma er is niemand die Druijf hiervan de schuld geeft. Die jongen loopt zich een slag in de rondte, alleen weet hij niet waarheen. Hij snapt het niet. Hij heeft niet eens een kans gekregen. Die anderen die je bedoelt heb ik ook niet echt gezien. De doelpunten van AZ kwamen tot stand door keepersfouten en 3 van de 4 tegengoals waren blunders van Bizot. Altijd betrouwbaar maar gisteren helaas niet. Kan een keer gebeuren. Dat van die cv’s wordt een repeterend verhaal en zal tegen de betere spelers met veel ruimte achter hun nog vele malen duidelijk worden.

  • NHN

   21 oktober 2019 at 11:59

   Degene die jij mogelijk bedoeld als degene die kansen verknoeid(de Wit),werd in een voetbalblad (ik dacht VI), nog bestempeld, als iemand die bij AZ een sterke start kent.
   ????
   Valt toch vooral tegen, en mist open kansen.
   Dit zou iemand zijn met “een neusje voor goals”
   Niks van gezien… Maar die blijft vrij van kritiek.

   Ik hoop dat Druyf nog een x de kans krijgt. Maar dan moeten ze wel een ander spelletje kunnen beheersen.

 6. Gerrit Vooijs

  21 oktober 2019 at 12:34

  Teleurstellend resultaat zonder meer. Zoals al opgemerkt had AZ vooral de bal maar kreeg een sluw Heerenveen de kansen in de counter.
  AZ kreeg ook de kansen maar ging hier zeer slordig mee om waar Heerenveen juist heel efficiënt met de kansen omging.
  Dat moet en zal beter. AZ creëert kansen maar heeft teveel kansen nodig om ook te scoren. In dit soort wedstrijden loop je dan eens puntenverlies op.

  AZ doet het onder de omstandigheden gewoon goed. Benieuwd naar de reactie komende donderdag. !

 7. Kaazie1987

  23 oktober 2019 at 10:19

  Ben het met jullie eens dat de wit zeer matig speeld en veel kansen mist, toch ben ik ervan overtuigd dat hij het wel gaat maken bij ons az, dat zelfde geldt voor gudmondsson. Ook blijf ik voorstander van het kopen van toptalenten. Van onze buur uit amsterdam, er lopen en daar zat die ons beter kunnen maken, Noa lang en per schuurs bijv. Hebben echt de potentie ons sterker te maken als er een speler verkocht wordt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>