Voorbeschouwing Willem II – AZ

By
Updated: oktober 4, 2019
Slot2

Wat zegt Arne Slot een dag later over het gelijkspel tegen Manchester United? Hoe ervaart zijn ploeg de volle speelkalender? Hoe gaat het met de blessure van Albert Gudmundsson? En wat verwacht hij van de competitiewedstrijd tegen Willem II? Een voorbeschouwing.

“Ik blijf erbij dat dit gelijkspel aanvoelt als jammer”, zei Slot vrijdag op het AFAS Trainingscomplex. “Maar het is niet zo dat we de ene na de andere grote kans gecreëerd hebben. En United heeft het bovendien verdedigend goed op orde.”

Poule
Slot: “Het was voor ons een mooie test, maar ook een wedstrijd die we in deze poule niet mochten verliezen. Na dit gelijkspel moet United nog écht aan de bak. Dat is voordelig voor ons.”

Fit
AZ speelt dit seizoen drie duels per week. “Daar zijn onze jongens ook toe in staat”, beaamde Slot. “Ze zijn ongelofelijk fit. We zien daar geen enkel verval in. Ze weten ons ook wat dat betreft weer elke keer te verbazen.”

Bizot
Marco Bizot zag zijn sterke seizoen vrijdag beloond worden met een plek in de definitieve selectie van Oranje. Slot: “Dat heeft hij ruimschoots verdiend. Als je ziet hoe Marco de afgelopen maanden staat te keepen, is dit een mooie beloning.”

Gudmundsson
In het thuisduel met Heracles Almelo viel Gudmundsson geblesseerd uit. “Zijn enkelkwetsuur is erger dan we gedacht hadden”, zei Slot. “Heel vervelend voor hem, want Albert was echt op de deur aan het kloppen. Voorlopig komt hij niet in actie.”

Willem II
Slot: “We zullen nog wel even terugdenken aan vorig jaar, toen we twee keer hebben verloren in Tilburg. In het competitieduel hadden we een slechte start: we stonden al na vijf minuten op achterstand. En in de beker hebben ze ons aanvalsspel over de zijkanten goed afgestopt. Willem II is wel een tegenstander waartegen we ons eigen spel kunnen spelen.” Bron: AZ

14 Comments

 1. Jay

  4 oktober 2019 at 15:30

  Het zal even omschakelen zijn, van Manchester United naar Willem II. Kijken of ze dat ook goed kunnen.

 2. woonwagenpower

  4 oktober 2019 at 16:48

  Ik ben benieuwd of er spelers zijn die rust krijgen of nemen.

  • Brandon

   4 oktober 2019 at 22:00

   Fit

   Arne Slot geeft het antwoord al. Je zou zeggen dat er dus weer met dezelfde elf gestart gaat worden, al moet je bij Wuytens en Vlaar altijd een ? zetten na 3 dagen.

   AZ speelt dit seizoen drie duels per week. “Daar zijn onze jongens ook toe in staat”, beaamde Slot. “Ze zijn ongelofelijk fit. We zien daar geen enkel verval in. Ze weten ons ook wat dat betreft weer elke keer te verbazen.”

 3. AZ woman

  4 oktober 2019 at 20:41

  Als de organisatie weer staat zoals we de laatste weken gezien hebben, met of zonder rustende spelers, zie ik wel een overwinning voor AZ. Hopen dat de concurrentie hier en daar wat puntjes morsen.

 4. Kaazie1987

  5 oktober 2019 at 06:40

  Jammer van gudmondsson ik heb alle vertrouwen dat hij het gaat maken bij az op de beurshuis manier, net thuis begon heel moeizaam en na ruim een jaar kwam hij los, verder wil ik mij woorden over stengs terugdraaien, ik vind hem de laatste weken echt enorme progressie maken en met name de wedstrijd tegen Feyenoord zag ik een stengs die ik nog niet eerder gezien heb. Bij willem2 moet je zorgen dat je pavlidis en vrousai afstop en je wint die wedstrijd

 5. KeesK in Paraguay

  5 oktober 2019 at 10:58

  Met de juiste dosis motivatie en concentratie zal AZ de Tilburgers met lege handen achterlaten. Op naar weer nul nadat orkaan ‘Supertrio’ is uitgeraast.

 6. KeesK in Paraguay

  5 oktober 2019 at 12:26

 7. Gerrit Vooijs

  5 oktober 2019 at 14:11

  Dit is een tegenstander die niet onderschat zal worden omdat AZ er vorig seizoen 3x niets van bakte tegen Willem II.
  Er is dus iets goed te maken. Dit AZ is erg stabiel gebleken tot aan vandaag, 16 wedstrijden en slechts 1 nederlaag, die ook nog eens hoogst ongelukkig viel.

  Is AZ geconcentreerd, dan zal het winnen van Willem II.
  Ik zeg 0-2.

 8. Kaazie1987

  6 oktober 2019 at 11:11

  Ik roep het al sinds het begin van het seizoen dat het spel van az lijkt op het spel van Liverpool, ook bij Liverpool verdedigen ze met zijn allen en ook bij Liverpool is het blok op het middenveld super belangrijk. Alleen Liverpool heeft echt een topper centraal achterin staan en dat mist az een beetje

 9. Kaazie1987

  6 oktober 2019 at 11:13

  Als midstjo en koopmeiners en de wit spelen zeg ik 1-2

 10. Brandon

  6 oktober 2019 at 17:16

  Het wordt 1-1 doordat er op snelheid gescoord wordt. Hoeveel keer zal dit nog gebeuren met de 2 oudjes?

 11. Brandon

  6 oktober 2019 at 18:04

  Er geven 4 spelers niet thuis bij AZ. de Wit, Boadu, Stengs en Idrissi. Nu is toch wel duidelijk dat het achterin zo niet meer kan he. Staat nu nog 1-1.

 12. Kaazie1987

  6 oktober 2019 at 18:47

  Belangrijk puntje, vermoeidheid sloeg toe. Willem 2 is ook gewoon een goeie fitte ploeg, gaan de andere topclubs het ook lastig tegen krijgen. Trots op onze spelers, gevochten als leeuwen, jammer van boadu, maar daar heb je heb je toch alleen wat aan op snelheid. Die rooie is een een echte spits

 13. Kaazie1987

  6 oktober 2019 at 19:35

  Ik ben niet zo ondersteboven van die dani de wit jullie wel? Ik hoor telkens dat hij zo vaak voor de goal te vinden is en veel meeverdedigt en makkelijk scoort, dat laatste heb ik nog niet gezien…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>