Slot: ‘Wij zijn niet bang voor Manchester United’

By
Updated: oktober 2, 2019
UEFA Europa League

AZ-trainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners blikten woensdag in de Senaatskamer in Den Haag vooruit op de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United van donderdag.

Slot: “We hebben veel respect voor Manchester United. Maar wij kennen zeker geen angst. We hebben ook het besef dat we zelf goed zijn. Donderdag zullen we zien hoe de verhoudingen daadwerkelijk liggen. Helaas hebben we de afgelopen jaren niet tegen dit soort grote Europese clubs gespeeld. Het is dus moeilijk om in te schatten hoe wij er ten opzichte van hen op staan. Wat ik wel weet, is dat wij in vorm zijn en dat we met veel zelfvertrouwen deze wedstrijd tegemoet gaan.”

Grootste talenten
Met een tiende plek in de Engelse competitie is Man United niet in topvorm. “Het maakt nogal een verschil of je in de Eredivisie speelt of in de Premier League”, zei Slot daarover. “Dus de statistieken geven wat dat betreft een irreëel beeld. Het is afhankelijk van wie ze opstellen, maar als ze met jonge jongens komen dan hebben we het over de grootste talenten van Europa.”

Basis
“Op het moment dat ze met hun beste elf spelen, dan gaat het ook over spelers die hun sporen ruimschoots verdiend hebben”, vulde de trainer aan. “Het zou erg bijdehand zijn om Manchester United heel klein te maken.”

Stunten
Aanvoerder Koopmeiners: “We spelen tegen een absolute topclub. Dit is een heel mooi meetpunt om ons eigen spel te laten zien. We gaan voor een stunt. Uiteindelijk zijn we topsporters en willen we voor het maximale resultaat gaan.”

Kunstgras
Over het kunstgras in Den Haag zei de aanvoerder: “Ik denk dat goede voetballers op beide ondergronden kunnen spelen. Je kunt zeggen dat wij vaker op kunstgras hebben gespeeld en dat ze in Engeland gewend zijn aan normaal gras. Maar ik denk dat zij zoveel kwaliteit hebben, dat het niet gaat uitmaken.”

21 Comments

 1. Jay

  2 oktober 2019 at 20:38

  Stiekem hoop je toch op een stunt. Eeuwig zonde dat deze wedstrijd niet in het AFAS Stadion gespeeld wordt, maar wellicht werkt het kunstgras wel in ons voordeel.

 2. Woonwagenpower

  2 oktober 2019 at 22:23

  Ik heb vertrouwen en ken ook geen angst voor deze tegenstander. Ik zeg winst voor AZ.

 3. NHN

  3 oktober 2019 at 00:34

  Ik durf er niks van te zeggen.
  Maar kan haast niet wachten.

 4. oma

  3 oktober 2019 at 07:52

  het scheld na mijn mening waar Slot voor kiest .
  doet hij de zelfde opstelling als tegen Feyenoord geef ik ze een kans.
  zet hij Stengs als rechtsbuiten geef ik ze weining kans.

  • az woman

   3 oktober 2019 at 08:18

   Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar de opstelling. Met of zonder Sugawara, wel of geen de Wit? Hoe is de fysieke gesteldheid van Albert Gudmundsson? Verder heb ik vertrouwen in een goede afloop voor ons AZ. Hun trainer is zich al aan het indekken, door te roepen dat hij nog nooit zo’n slecht plastic veld heeft gezien, dus mochten Engelsen verliezen, zal hij dat ook gebruiken in zijn argumentatie. Maar dan is hij nog niet in Venlo en Zwolle geweest, denk ik. Ik zou zeggen, afstraffen AZ, dat Manchester United is rijp voor de sloop. Met hun naar alle waarschijnlijkheid B elftal, omdat zogenaamd heel veel spelers kleine en minder grote blessures hebben.

 5. Gerrit Vooijs

  3 oktober 2019 at 11:35

  AZ heeft vanavond een goede kans op 1 of meer punten. Maar, in de counter is ManU met de razend snelle Rashford, Pereira en Lindgard erg gevaarlijk. Juist die omschakeling kan AZ te machtig zijn. Slot zal dat ook wel gezien hebben en daar op bedacht zijn.

  Ik hoop op een 1-0 als AZ iets behoudend voetbalt. Normaal hou ik daar niet van maar vanavond mag het van mij :-)

 6. Brandon

  3 oktober 2019 at 11:55

  Wat zou de opstelling zijn is voor iedereen een vraag. Nu vraag ik hoe denkt iedereen over de opstelling zet die hier eens op de site. Schroom niet en laat je horen. Zelf trap ik wel af.

  Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Koopmeiners, Midtsjo, de Wit, Stengs, Boadu, Idrissi.

  Stengs in de vrije rol.

  • Brandon

   3 oktober 2019 at 17:53

   Stom van me Svensson is geschorst dus Sugawara ook logisch van de trainer. Rest opstelling klopt als een zwerende vinger.

 7. Woonwagenpower

  3 oktober 2019 at 14:21

  Opstelling Manchester United ,doel Simon stupid. Achter James Nothing, fred fragile, bart blind en arie amputee. Middenveld sjon snug, cees clumsy, peter pudding. Aanval, Freek foul, Arjen amateur en Dirkie diarrhoea.

  • Brandon

   3 oktober 2019 at 16:36

   Nee Sjaan dit wordt hem niet.

 8. Woonwagenpower

  3 oktober 2019 at 14:30

  AZ Bizot. Svensson, Vlaar, Wuytens en Wijndal. Middenveld Fredrik, Teun en Calvin. Aanval Idrissi, Boadu en Aboukhlal. Op de bank, keeper de Boer, kramer, Sugawara, Ouwejan, de Wit, Goudmijn, Druijf.

  • Brandon

   3 oktober 2019 at 16:36

   Dit zou kunnen.

   • Woonwagenpower

    3 oktober 2019 at 17:39

    Svensson is geschorst vanavond, op zijn plaats Sugawara en op de bank kan Reijnders plaats nemen.

 9. Oma

  3 oktober 2019 at 14:48

  Doel houtkoper.
  Henk tijm kesselaar vonk visser
  Wagenmaker siem tijn de vries.
  Wim visser buis ressel

  • Brandon

   3 oktober 2019 at 16:39

   Vriend Theo Vonk was 20 jaar later hier is hij niet blij mee. De anderen bijna vanaf 1954. Leuk Oma en nu jou opstelling voor vanavond.

   • Oma

    3 oktober 2019 at 17:34

    Niet vragen naar de bekende weg.

    • Brandon

     3 oktober 2019 at 17:56

     Vraag er niet meer na weet de opstelling nu, zat fout met Svensson stom van me.

 10. KeesK in Paraguay

  3 oktober 2019 at 15:27

  Voor MUFC de geldsmijtersclub met haperende, overbetaalde multimiljonairs waarover de fans al jaren klagen dat er geen aansprekend voetbal meer op de mat wordt gelegd is het plastic veld gerechtigheid. Laten zij maar zien wat ze echt waard zijn, op gras, kunstgras, al is het op zand. Als ze niet van een club als AZ, met het jaarbudget van nog geen handvol MUFC salarissen, winnen wat zijn ze dan?
  Ik laat me graag verrassen net als tegen Feyenoord.

  • Brandon

   3 oktober 2019 at 16:42

   Kees K tegen Feijenoord was toch geen echte verrassing, wij zijn echt beter. De opstelling van MU zal doorslaggevend zijn. Als ze met veel jonkies komen winnen we dit ook gemakkelijk. We hebben nu een trainer die tactisch sterk is en ook goed kan wisselen.

 11. Brandon

  3 oktober 2019 at 18:00

  AZ Manchester United
  Marco Bizot David de Gea
  Stijn Wuytens Victor Lindelöf-Nilsson
  Ron Vlaar Diogo Dalot
  Y. Sugawara Marcos Rojo
  Owen Wijndal B. Williams
  F. Midtsjø D. James
  Teun Koopmeiners Nemanja Matic
  D. de Wit A. Gomes
  Calvin Stengs Juan Mata
  O. Idrissi Fred
  Myron Boadu M. Greenwood

 12. Brandon

  3 oktober 2019 at 21:16

  Leuke wedstrijd en weinig kansen weggeven. De Gea heeft 2x handelend op moeten treden. Al met al een goed gelijk spel. Een echte uitblinker was er niet maar als ploeg prima prestatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>