Ook Heracles geen probleem voor AZ (2-0)

By
Updated: september 29, 2019

AZ heeft zondagmiddag drie punten overgehouden aan het thuisduel met Heracles Almelo. Na rust liep de ploeg van Arne Slot uit naar 2-0. Teun Koopmeiners (penalty) en Calvin Stengs verzorgden de goals in het Cars Jeans Stadion.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – Heracles Almelo 2-0 (0-0)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (28. Calvin Stengs), Myron Boadu (75. Yukinari Sugawara), Oussama Idrissi (82. Zakaria Aboukhlal).
Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich; Tim Breukers, Robin Pröpper, Mats Knoester, Lenanrt Czyborra; Orestis Kiomourtzoglou, Alexander Merkel, Mauro Júnior (73. Jeremy Cijntje); Sylvester van der Water (73. Dabney dos Santos), Cyriel Dessers, Joey Konings.

Scoreverloop: 55. Koopmeiners 1-0 (pen.), 89. Stengs 2-0.
Gele kaarten: Wijndal, Midtsjø (AZ), Pröpper, Breukers, Merkel (Heracles Almelo)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Pol van Boekel
VAR: Luca Cantineau
Toeschouwers: 7.241
Man of the Match: Fredrik Midtsjø

46 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  29 september 2019 at 19:59

  Midtsjo MOTM ?
  Sorry hoor, dat kan er maar 1 zijn natuurlijk.

  1e helft vergaten Boadu en Idrissi opgelegde kansen te benutten. Dank zij hun falen moest AZ tot de absolute slotfase oppassen voor puntverlies door een zeldzame counter.

  Ik heb genoten van AZ en Stengs in het bijzonder.

  • Brandon

   29 september 2019 at 20:05

   Gerrit Stengs is de allerbeste ook vandaag en niet van AZ alleen maar op dit moment van de gehele eredivisie. De slechtste speelt ook bij AZ en dat is met afstand weer Hatzidiakos. Niets goed gedaan.

   • Gerrit Vooijs

    29 september 2019 at 20:58

    Opbouwend niet succesvol maar verdedigend ruim voldoende. Hij stelt Vlaar in staat om te herstellen. 2 x Hatzediakos in de basis, 2x de nul.

    Ik ben geen fan van hem maar hij neemt verdedigend geen risico’s meer zoals in het verleden. Hij rost nu de bal weg als dat wordt gevraagd en hij positioneerde zich goed.
    Het is geen Vlaar maar zoals gezegd, zo spelend, ruim voldoende naar mijn mening.

    • Brandon

     30 september 2019 at 13:05

     Zie je dan niet dat Bizot ons redt van de ondergang omdat hij verdedigend gewoon zijn man laat lopen. Ben ik te kritisch nee niet te kritisch maar oplettend. Hij komt in alle wetten van het professionele voetbal op dit niveau te kort AZ is geen jongensclubje meer maar een professionele voetbalclub. Positioneert
     zich goed zeg jij nou dan verschillen we van mening want hij staat gewoon verkeerd.

   • NHN

    30 september 2019 at 08:42

    Hatzidiakos is geen ster,en ik hoop nog steeds op het aantrekken van een solide verdediger.
    Maar voor wedstrijden zoals deze, tegen Heracles is hij gewoon inzetbaar.
    Één ding moet je hem nageven: hij doet altijd zijn best. En klaagt nooit.
    En is in dat geval de ideale wisselspeler.
    Zoals gezegd:ik ben nog steeds van mening dat er versterking centraal achterin nodig is.
    Maar continu Hatzidiakos afzeiken, vindt ik niet geheel terecht.
    Dankzij hem , krijgt Vlaar ff rust.
    En AZ won met 2-0.

 2. Kaazie1987

  29 september 2019 at 21:53

  De ontwikkeling van Teun koopmeiners is echt niet te stoppen, waar zal zijn plafond liggen? Voor zijn marktwaarde zou het heel fijn zijn als Teun dit seizoen nog ff oranje gaat halen en dan zullen de Engelse clubs massaal voor de deur van max gaan wachten

 3. KeesK in Paraguay

  30 september 2019 at 03:18

  Stunten tegen MUFC kan alleen als ze wel de kansen gaan benutten vanaf het begin, want die gaan ze zeker weer creëren.
  Wat dat betreft was het niet zo’n goede generale voor donderdag. Desalniettemin verwacht ik dat ze het beter gaan doen dan tegen Heracles. Een beetje beter richten en die multimiljonairs gaan met nul punten terug naar Brexit.

 4. Wally_AZ

  30 september 2019 at 09:14

  Die jongen die we van Ajax gehaald hebben, maakt niet zo’n sterke indruk op mij op de wedstrijden die hij heeft gespeeld. Opvallend is wel dat AZ pas drie tegendoelpunten heeft terwijl wij hier toch wekelijks lopen te schreeuwen om een extra centrale verdediger 🙂 kan soms vreemd lopen.

  • Oma

   30 september 2019 at 12:44

   Waarom dacht je dat hij bij Ajax niet verder is gekomen dan de bank?

  • NHN

   1 oktober 2019 at 00:01

   Die jongen die jij bedoelt, rent heel hard van de ene helft naar de andere.
   Maar verder heb ik eveneens weinig verheffends kunnen ontdekken.
   Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik een vooroordeel heb.
   Ik heb het niet zo op ex-ajacieden.
   Omdat die zelden iets voorstellen.
   Daar wordt ik nogal scheef op aangekeken. Menigeen vindt deze de Wit een uitstekende voetballer, en is dit een goede aankoop.
   Ik zet er mijn vraagtekens bij.

   Maar, het is nu veel te vroeg om een oordeel te vellen.
   Ook ik moet deze gozer de tijd gunnen.

 5. Brandon

  30 september 2019 at 13:16

  Wat betreft de 3 doelpunten tegen zien we wel hoe goed Bizot staat te keepen? Op dit moment is hij degene die ons, ook tegen Heracles weer, van tegendoelpunten houdt. Waarom Teun Koopmeiners ook zo goed speelt is omdat hij naast zich twee zagers, lopers en vuil werk opknappers heeft staan t.w. de Wit en Midtsjo. Deze twee mag je niet onderschatten. de Wit lijkt dan niet zo ghoed ter spelen maar daar denkt de trainer anders over want die staat daar niet om mooi weer te spelen maar om AZ beter te laten functioneren. Dan kan Stengs ook zijn onnavolgbare dingen doen evenals dat Koopmeiners Zo kan spelen daarbij is Teun ook nog eens iemand die vuil werk niet schuwt kortom een all round middenvelder. Op dit moment ook Ned. Elftal waardig evenals Stengs, maar zullen nog even moeten wachten tot de cyclus van Jong Oranje en het Ned.Elftal voor kwalificatie van het EK voor beiden is afgerond. Daarna bij vormbehoud worden het allebei internationals.

  • Gerrit Vooijs

   30 september 2019 at 15:59

   Bizot is zo goed dankzij het vuile werk wat voor zijn neus wordt verricht. Veel wordt daar verwerkt, wat er langs haat is voor Bizot.
   Zo heb ik een keeper van Oranje gekend met als bijnaam “ de Beer van de Meer” dat werd in korte tijd “ het lek van PEC “.
   Ik bedoel maar.
   Het blijft een teamsport !

   • Oma

    30 september 2019 at 16:39

    Wel meer mensen kennen hem.

    • hatse

     30 september 2019 at 19:20

     ja… zoals “De Bolle van Zwolle”..

     • Oma

      30 september 2019 at 20:03

      Die club uit de meer heeft hem bij Twente vandaan gehaald.

   • Brandon

    30 september 2019 at 17:00

    Gerrit je mag je gelijk hebben je lijkt wel een kind die om een snoepje vraagt. Bizot is momenteel de beste in Nederland en heeft al meerdere malen de nul voor zijn ploeg gehouden en niet andersom. Gisteren heb je de wedstrijd niet gezien anders lul je niet zo stom. Wordt doodziek van dat stomme gelul van je. Elke keer een wederwoord waar niets van klopt. Dat mag je hoor maar was echt in de overtuiging dat je er iets van snapte maar het tegendeel is waar wat je nu over Bizot zegt is schrijnend voor zo’n keeper.

  • Oma

   30 september 2019 at 16:45

   De wit stond er donderdag ook niet in.
   Toen vond ik het heel wat beter.
   Midtsjo is de man die het vuile werk opknapt. Ik

   • Brandon

    30 september 2019 at 17:02

    Verklaar je nader Oma waar dit op slaat. Ben nu in de stemming.

    • Oma

     30 september 2019 at 17:56

     Goed lezen ik bedoel precies wat er staat.
     Dat ik donderavond het middenvelder verademingvond
     Zondder de wit.

 6. Brandon

  30 september 2019 at 18:42

  Zou het ook kunnen dat die hele goeie hoe heet die ook alweer Hatzidiakos niet meedeed en Feijenoord zo slecht was?

  • hatse

   30 september 2019 at 19:38

   Brandon… je hebt een duidelijke mening over bepaalde spelers van AZ.
   Vaak geef je jouw reacties hier ter plekke bij “Fan van AZ”. Da’s prima en soms fijn en soms minder fijn om waar te nemen. Ieder mag zijn mening geven en dat is juist zo mooi van deze site. Maar je mag een ander niet jouw mening opdringen. Heb respect voor iemands andere mening en wordt niet boos als deze niet strookt met jouwe. Wij zijn hier allemaal toch met een doel en wel dat het AZ goed gaat en dat we
   genieten van wat AZ te weeg brengt.

  • Oma

   30 september 2019 at 20:00

   Zou het ook kunnen dat feyenoord. Totaal overrompelt werd door Az?
   Brandon dring mij jou menig maar niet op dat lukt je toch niet.

   • Brandon

    30 september 2019 at 20:18

    Dat hoeft ook niet. Jij mag bij je mening blijven doe ik ook. A.s. donderdag speelt AZ tegen Man.Utd dan denk ik dat de Wit op het middenveld speelt en Stengs weer als hangende rechterspits. Of denk jij dat hij hetzelfde start als tegen Feijenoord omdat het zo goed ging? Wel je mening Oma maar zo sportief ben jij wel.

    • Oma

     30 september 2019 at 20:53

     Als slot wijs
     is start hij net zo als tegen feyenoord.
     Doet hij wat jij zegt dan gaat het moeilijk voor Az worden en is hij na mijn menig dom bezig.

     • Oma

      30 september 2019 at 20:58

      Wat stengs Brengt kan de wit nooit brengen op middenveld.

     • Brandon

      30 september 2019 at 21:23

      Slot is wel wijs hoor Oma. Die snapt het spelletje heel goed. Denk zelfs dat als hij nu aan Huiberts zou zeggen, er moet een laatste man bij. Als beginnende heeft hij zich denk ik ingehouden en gaf te kennen dat hij het prima vond zo. Hij zal zeker niet met de Japanner starten denk ik. Omdat die om tactische redenen werd opgesteld dus zal hij weer vasthouden aan zijn eerdere opstelling toen de Wit nog geen gebroken neus had. de Wit is ook als hardwerkende middenvelder nodig ten MU.

     • Brandon

      30 september 2019 at 21:34

      Twee geheel verschillende spelers die niet te vergelijken zijn. De een is een stylist die zo verschrikkelijk goed kan voetballen en in zijn eentje AZ naar een hoger niveau kan brengen, de ander een harde noeste werker die je ook moet hebben om Stengs zo te kunnen laten spelen. Al ben ik er van overtuigd dat Stengs want dat is buitencategorie ook zonder wie dan ook dit kan. Maar het is als Stengs zijnde wel lekker als je er drie om je heen hebt als de Wit, Midtsjo en Koopmeiners die je altijd proberen de bal te geven omdat zij ook weten dat hij het mannetje is.

 7. Brandon

  30 september 2019 at 20:06

  Hatse helemaal gelijk met wat je zegt. Het gaat mij er alleen om dat er wel een waarheid oftewel voetbal achtergrond in moet zitten. Meepraten met de meute en achteraf lullen is aan mij niet besteed. Zal me er zelf ook wel een s aan bezondigen hoor, geef ik graag toe. Maarrrrrrr met een hoofdletter M zeggen dat Hatzidiakos wel iets kan gaat mij te ver, die mag meedoen omdat er geen andere is c.q. zijn om de twee oudjes te vervangen en gelukkig heeft dat nog niet geleid tot punten verlies maar het is toch van de gekke dat Vlaar en Wuytens soms geen twee wedstrijden in 4 dagen kunnen spelen en dan vervangen worden door deze speler. Gisteren was het weer om te huilen en aan Bizot te danken dat we geen doelpunten tegen krijgen door oer stomme acties van die domoor. Iedereen kan zich toch nog wel herinneren dat hij de bal, uit de lucht, wil stoppen en dan in de fout gaat en Heracles gelukkig een levensgrote kans verprutst en de actie waarbij hij op snelheid voorbij gelopen wordt en Bizot op formidabele wijze redt anders was het dus 10 min. voor tijd gelijk. Daar gaat het om en denk jij dat iets betere spelers en dan bedoel ik dus Psv,Ajax of Man.Utd a.s. donderdag dit soort kansen niet benut? Nou vergeet het maar dan is het prijs schieten en dat is de kwestie. Ik blijf er op hameren het zal wel niets geven maar ben niet de enige in deze en dan dat goed praten wat fout is stoort me enorm. Hij kan het niet en leert het ook niet. Daarbij help ik dus AZ om dit te schrijven als er iets mee gedaan zou worden maar helaas gebeurd dit niet en dat is ook begrijpelijk, dan zou het een Janboel worden. Maar er zal misschien 1% naar geluisterd worden dan is die ene % toch winst.

 8. oma

  1 oktober 2019 at 07:22

  beste Brandon,

  stengs kan AZ inderdaad hoger brengen maar wel vanaf de tien plaats niet als rechtsbuiten dat is hij niet.
  hij kan er spelen maar een echte buitenspeler is het niet.
  dat is tegen Feyenoord bewezen.
  az heeft geen drie noeste werkers nodig op het middenveld twee is voldoende.

  maar het is maar net van wat voor voetbal je hou.
  ik van verfijnt techniesch voetbal jij van werkvoetbal schijnbaar.
  ik zeg alleen nog dit AZ moet brutaler worden net als Ajax.
  dan is de ploeg volwassen en kunnen ze mee doen om een kampioens titel.

  maar Brandon ik heb nog een vraag voor jou.
  wie had jij zondag voor Vlaar laten spelen?
  wil je daar ook op antwoorden?

 9. Brandon

  1 oktober 2019 at 11:38

  Voor Vlaar had ik liever Kramer gezien die liet een heel goede indruk achter toen hij inviel. Maar of die uit zijn blessure is weet ik niet. Ik hou van voetballers als Stengs maar als je dat niet uit mijn stukjes kan lezen sorry, ik prijs hem nog hoger in dan de hemel. De allerbeste die AZ heeft schrijf ik bijna elke week.

 10. oma

  1 oktober 2019 at 11:55

  je begrijp alleen niet hoe je het beste uit een speler kan halen.
  stengs op 10 een sensatie,op de vleugel goeie voetballer meer ook niet maar je moet het zien willen.

  de wit is een aankoop valt Koopmeiners of Midtsjo uit dan zet je de wit er in verder niet.

  waarom speelde de wit zondag omdat Stengs rust kreeg.
  en Gudmundsson speelde.

 11. Brandon

  1 oktober 2019 at 12:14

  Oma dat zie je toch echt verkeerd Gudmundsson speelde voor Stengs. En ga er maar vanuit dat Stengs gewoon weer rechts hangend midden/aanval oftewel een vrije rol krijgt en mag doen wat hij het beste acht. Dat hij het beste zou zijn op de 10 positie is nu wel bekend bij Slot, maar we hebben op rechts nu Gudmundsson geblesseerd is helemaal niets meer want de Japanner was nu niet echt een succes daar.,

  • Oma

   1 oktober 2019 at 12:27

   Dan is slot uitermate stom bezig als hij dat doet en vraagt hij om te verliezen.

   • Brandon

    1 oktober 2019 at 16:05

    Slot is niet stom in tegendeel. Vreemde opmerking want AZ wint alles met deze opstelling.

 12. Oma

  1 oktober 2019 at 12:25

  He he die japaner heeft een matige wedstrijdd gespeeld. Nu

 13. Brandon

  1 oktober 2019 at 16:05

  Ja die Japanner was niet echt top, klopt helemaal.

 14. az woman

  2 oktober 2019 at 06:00

  Zoveel AZ liefhebbers, zoveel meningen, zoveel mensen die om AZ geven en zoveel onderwerpen om een ieder de gelegenheid te geven om zijn of haar kijk op de situatie te geven. Deze site of forum, hoe het ook heten mag, geeft de kans aan ieder om zijn mening te ventileren. De één beleeft een wedstrijd anders, dan een ander, de één waardeert een speler weer anders dan een ander. De één ziet kwaliteiten, die voor een ander verscholen blijven. De één roept iets (waaronder ik) terwijl een ander zich hier totaal niet in kan vinden. Op die manier komt de discussie los, met elkaar en is het de wisselwerking die deze site of forum in stand houdt, want als we allemaal dezelfde mening zijn toegedaan op beleving en kijk op situaties is de wisselwerking weg en heb je een eenheidsworst. We zijn gelukkig niet allemaal hetzelfde en diversiteit is belangrijk op een site of forum als deze . Zo werkt dat bij AZ ook, Bizot heeft verdedigers nodig, verdedigers hebben middenvelders nodig en middenvelders hebben aanvallers nodig, maar andersom ook, de aanvallers hebben ook de verdedigers en middenvelders nodig en de verdedigers hebben ook de aanvallers nodig en de middenvelders kunnen ook niet zonder. Net als bij AZ, heb je op deze site ook elkaar nodig. We hoeven en kunnen het gelukkig niet altijd met elkaar eens zijn, dat houdt het levendig en in beweging, net als ONZE club AZ, volop in beweging.

  • Gerrit Vooijs

   2 oktober 2019 at 09:28

   Mooi gesproken !

   • hatse

    2 oktober 2019 at 10:55

    Helemaal eens !

 15. oma

  2 oktober 2019 at 11:27

  helemaal mee eens mevrouw.
  maar laten dan ook de mening van een ander respecteren en niet je mening aan een ander op dringen.

  • hatse

   2 oktober 2019 at 15:26

   Donderdag geen Paul Pogba bij ManUnited tegen AZ, heeft een voetblessure !

   • woonwagenpower

    2 oktober 2019 at 16:10

    Ik zal hem niet niet missen, als ik het links en rechts zo hoor richten die Britten zich op hun competitie en vinden ze spelen in de Europa league een blamage voor hun status. In hun competitie draaien ze ook geen lekker seizoen schijnt het en zullen, als ik de verhalen geloven mag, ze eerder daar hun rug willen rechten dan in het, in hun ogen Europese B tournooi. Mijn gedachten gaan eerder naar onderschatting van onze tegenstander, dan werkelijk een blessure die zo serieus van aardt is dat ze geen enkel risico willen nemen.

  • az woman

   2 oktober 2019 at 16:29

   Ieders mening respecteren, is ook goed een punt Oma. Maar ik krijg wel eens het idee, dat sommige schrijvers hier het idee hebben dat wanneer ze hun mening kracht bij willen zetten, ze man en paard noemen om uit te leggen dat ze een heel andere kijk op een situatie, speler of wedstrijd hebben. Let op, ik zeg niet dat het de goede manier is om gewichtiger over te komen, maar sommigen kunnen zich zo enorm storen aan een ander zijn of haar mening , kijk of zelfs woonsituatie dat ze zich genoodzaakt voelen om het een persoonlijk tintje te geven, waar ik mij ook wel eens schuldig aan hebt gemaakt, maar zoals zo vaak haalt het één het ander aan en of dat netjes is? Het hoort eigenlijk niet, denk ik. Maar we zijn allemaal mens met al onze zwakheden en tekortkomingen, terwijl we gezamenlijk ook een heel sterk punt hebben, onze liefde voor AZ.

   • oma

    3 oktober 2019 at 08:14

    ik wil er dit nog over zeggen .AZ Woman.het maakt mijn niets uit waar ze wonen of wat ze doen,ik vind het prima.
    ik zie het links om een ander rechts om en weer een ander recht door.
    respecteer dat van elkaar.
    ik woon in een flat de andere in een villa weer een ander in een woon wagen.wat maakt het uit.
    als we s`morgens naar de wc zijn geweest stinken we allemaal,we zijn mensen.
    verder voor vanavond een fijne wedstijd toe gewenst.

    • az woman

     3 oktober 2019 at 08:20

     WWP heeft het altijd over de geur van vers gebakken brood, als hij bij zijn porseleinen vriend is.

     • Oma

      3 oktober 2019 at 09:06

      Dat is een goeie, die zal ik onthouden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *