Iedereen fit voor wedstrijd tegen Feyenoord

By
Updated: september 25, 2019

AZ werkte woensdagochtend de laatste training richting het uitduel met Feyenoord af. Na afloop blikte Arne Slot met de media vooruit op het treffen in de Rotterdamse Kuip. “Heeft een masker aangemeten gekregen.”

Na de 0-1 overwinning op ADO Den Haag ging de focus van de ploeg van Slot al snel op het uitduel met Feyenoord. “Natuurlijk hebben we nog even teruggekeken naar zondag”, zei hij. “Dan kijk je naar wat we goed en minder goed hebben gedaan. Ook in relatie tot wat we donderdag van Feyenoord kunnen verwachten. Daarbij proberen we wat dingen mee te geven over de speelwijze en hun sterktes en zwaktes.”

Resultaat
Afgelopen seizoen wist AZ in eigen huis te winnen van Ajax en PSV en speelde het gelijk tegen Feyenoord. In de uitwedstrijden tegen de traditionele top-3 werd echter geen resultaat gehaald. “Dit is een goede graadmeter. Het is mooi om te zien dat we de afgelopen weken in de Europa League in moeilijke omstandigheden, tegen Royal Antwerp en Partizan, wel resultaat hebben gehaald. Donderdag is dan een perfect meetmoment om te zien hoe we er uit bij Feyenoord voor staan.”

Fitheid
Over de fitheid van zijn ploeg zei Slot: “Dani de Wit viel tegen ADO uit met een gebroken neus. Hij heeft een masker aangemeten gekregen. Dus iedereen is inzetbaar.”

3 Comments

 1. Jay

  25 september 2019 at 15:28

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar gezien de kwaliteiten zou AZ deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Maarja, het zal niet voor het eerst zijn dat een club die het moeilijk heeft zich opricht tegen AZ.

  Toch ga ik voor 1-2.

 2. NHN

  25 september 2019 at 21:09

  Ouwejan zal wel balen van dat masker..

  Maar nu vond ik ‘m als linkermiddenvelder niet zo dreigend.

  Maar toch wel opmerkelijk. Een potentiële basisspeler, die normaal nauwelijks wedstrijden miste, is ineens op de bank beland.

  Al is het seizoen nog lang.

 3. Gerrit Vooijs

  26 september 2019 at 15:36

  Van de laatste 15 onderlinge duels won AZ 1 x dankzij Vincent Janssen.
  Het is nu aan Boadu om die rol op zich te nemen.
  In Rotterdam twijfelt niemand laan de winst voor Feyenoord. Toornstra onderstreepte dat nog eens in het AD. AZ komt met knikkende knieën naar de Kuip.

  Dus winst, ik hoop het maar daarvoor zullen Stengs, Boadu, Midtsjo en Koopmeiners top moeten zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *