Voorbeschouwing FK Partizan – AZ

By
Updated: september 19, 2019
UEFA Europa League

Arne Slot en Teun Koopmeiners schoven woensdag voor de laatste training richting het Europa League-duel met FK Partizan aan voor de persconferentie. Trainer en captain spraken over de eerste opponent in de groepsfase en het spelen in een ongebruikelijke ambiance.

Veel spelers in de AZ-selectie spelen voor de eerste keer groepsfase Europa League. Koopmeiners kijkt ernaar uit. “Als je kijkt hoe wij de zes duels in de play-offs hebben beleefd; het enthousiasme spat ervan af. Voor het spelen van Europees voetbal hebben we vorig jaar ook het hele seizoen gespeeld. Dit leeft dus enorm.”

Koopmeiners: ‘Meenemen naar poulefase’
De aanvoerder wees ook op de vreugde na het beslissende duel met Antwerp. Wel vindt Koopmeiners dat het donderdag beter moet dan destijds in Brussel. “Die wedstrijd maakte duidelijk dat we onder alle omstandigheden ons eigen ding moeten doen. Afspraken nakomen. Dat is zeker iets om mee te nemen naar de poulefase.”

Slot: ‘Moet beter’
Slot kon zich vinden in bij de woorden van Koopmeiners. “Als wij morgen in staat zijn ons eigen spel te spelen, dan maken wij een goede kans tegen Partizan. Maar dan zal het dus wel beter moeten dan in Brussel.”

Ervaring en talent
Slot ging desgevraagd ook dieper in op de tegenstander van donderdag. “Wij kennen Partizan goed. We hebben veel beelden bekeken en er was iemand van ons bij de laatste uitwedstrijd. We weten dat ze een mix van ervaring en talent in de selectie hebben en verwachten dat zij fanatiek beginnen.”

14 Comments

 1. Brandon

  19 september 2019 at 13:25

  Ben bang dat het een fysieke wedstrijd wordt en het geluk blijft niet aldoor aan onze kant. Een goede lezer weet nu genoeg.

 2. Jay

  19 september 2019 at 15:31

  Ik zou blij zijn met een gelijkspel. 1-1 lijkt me een prima uitslag.

  • Brandon

   19 september 2019 at 17:46

   Liever 3 punten Jay maar ik deel je mening.

 3. Gerrit Vooijs

  19 september 2019 at 18:13

  Alweer een goede test voor de mannen. De uitwedstrijd tegen Antwerp was zo’n leermoment waarin AZ als team overeind bleef waar de individuen soms niet thuis gaven.
  Vanavond eens kijken of Koopmeiners en Boadu zich kunnen laten zien en of Stengs opnieuw AZ bij de hand neemt.

  Ik sluit mij aan bij bovenstaande 1-1. Vooraf zou in mijn ogen AZ bij Partizan en Astana een punt moeten halen en thuis van deze ploegen winnen. Dan is een punt thuis tegen Man U. al mooi.

 4. Ruud

  19 september 2019 at 18:23

  Ik krijg een beetje het gevoel van Pantelic met Radniki Nis voor de oudere fans onder ons. Die keeper maakte er een show van. AZ speelde in die tijd alles aan gort maar Pantelic was me er eentje…

 5. Ruud

  19 september 2019 at 20:18

  Op welk net kunnen we az volgen?

 6. Brandon

  19 september 2019 at 22:06

  HGet is weer onthutsend hoe die twee middelste achterin staan te verdedigen. Elke keer op snelheid eruit gelopen. Na 2 min. hadden er al 2 in kunnen liggen. Ben t zat met die TD. Huiberts is de allerslechtste TD in Nederland que aankopen. Met afstand de aller allerslechtste.

 7. Brandon

  19 september 2019 at 22:15

  We zijn verloren Hatzidiakos komt erin.

  • NHN

   19 september 2019 at 23:03

   Uiteindelijk deed hij het naar behoren.
   Je doet het met z’n allen.

   Wuytens zal wel weer een pijntje hebben?

   • Brandon

    20 september 2019 at 09:13

    NHN ik geef het toe. Was deze keer zonder fouten. Wat betreft de twee rolstoel spelers dit kan echt niet meer. Gelukkig benutten die Partizanen de kansen niet anders had het er zo slecht uitgezien. Daarentegen was het 2-2 gelijke spel verdient te noemen als je naar de 10 AZ’ers hun werklust en ijver keek. Het doelpunt, daar refereerde Gerrit de vorige keer al aan, kwam doordat Svensson aan de verkeerde kant stond te dekken. Een prima aanvallende verdediger maar als echte verdedigende back laat hij veel steken vallen en maakt daarbij ook heel veel overtredingen. Nu leverde dat hem een terechte rode kaart op. Waar waren de laatste twee op dat moment? In niemandsland en dat is ook weer een fout van de leiding dit kost dus weer 2 punten en daar zal het niet mee stoppen. Met zoveel ruimte in de rug en twee slakken vraag je elke wedstrijd om moeilijkheden. Dank je TD.

 8. Brandon

  19 september 2019 at 22:51

  In een woord FANTASTISCH wat een werklust.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>