AZ tankt vertrouwen tegen Sparta (5-1)

By
Updated: september 14, 2019
*Oussama Idrissi* of AZ Alkmaar celebrates 2-0

AZ heeft de Eredivisie zaterdag hervat met een 5-1 overwinning op Sparta. De Rotterdammers kwamen in het Cars Jeans Stadion vroeg op voorsprong, maar de Alkmaarders stelden razendsnel orde op zaken.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – Sparta Rotterdam 5-1 (4-1)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (63. Pantelis Hatzidiakos), Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs (78. Jordy Clasie), Myron Boadu (78. Yukinari Sugawara), Oussama Idrissi.
Opstelling Sparta: 
Tim Coremans; Khalid Karami, Bart Vriends, Jurgen Mattheij, Dirk Abels; Laros Duarte (46. Ragnar Ache), Bryan Smeets, Dante Rigo; Abdou Harroui, Halil Dervisoglu (46. Lars Veldwijk), Mohamed Rayhi (77. Deroy Duarte).

Scoreverloop: 2. Harroui 0-1, 4. Idrissi 1-1, 16. Boadu 2-1, 33. Boadu 3-1, 45. Idrissi 4-1, 81. Koopmeiners 5-1 (pen.).
Gele kaarten: 
Karami (Sparta).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: 
Danny Makkelie.
Toeschouwers: 
8.327.

20 Comments

 1. Jeroen

  14 september 2019 at 20:33

  Leuke wedstrijd. Mooie acties van onze aanvallers. Boadu speelt zich in de kijker op deze manier. Blijf alleen wel erg skeptisch over onze verdediging. Wijndal is niet altijd betrouwbaar, en als Hatzi erin komt, dan houd ik mijn hart vast.

 2. Brandon

  14 september 2019 at 20:42

  Jeroen ook gezegd mag en moet worden dat Vlaar niet meer kan. Er waren voor de rust spelmomenten waarbij hij er gewoon uitgelopen wordt en op de vierkante meter dolgedraaid werd. Eredivisie tegen de onderste helft kan dat nog maar tegen de topclubs krijgen we doelpunt op doelpunt tegen door dit centrum. Zoals in mijn eerdere stukje was dit Sparta lang niet opgewassen tegen AZ. Goed gespeeld de 1e helft en de 2e helft uitgespeeld met in gedachte de EL.

  • Jeroen

   14 september 2019 at 22:01

   Vlaar was toch de snelste speler aan AZ-zijde. Had een snelheid van 33 km per uur toen hij probeerde de 0-1 te voorkomen, aldus Fox Sports.

   Maar eens, we moeten ons gaan richten op het zoeken naar goede versterkingen voor de defensie.

 3. Ruud

  15 september 2019 at 07:19

  Gezellig naar Den Haag en het was goed georganiseerd. AZ deed op de opening na niets fout. Het zonnetje was lekker en met een koele avondbries vlogen we terug naar Alkmaar om op de fiets de thuisreis te aanvaarden. Dit moet alleen niet te lang duren.

  Waarom wordt Bergsma niet zoals Schuurs voorzichtig gebracht. Weigelt is nergens te bekennen. Geef dus wat ruimte voor de komende maanden aan nieuwe gezichten bij een ruime voorsprong.

  • woonwagenpower

   15 september 2019 at 07:47

   Goeie vraag, alleen moet ik het antwoord schuldig blijven. Misschien heeft het te maken met kwaliteit of mentaliteit. Ik kan me ook niet voorstellen dat ze (Bergsma en Weigelt) er helemaal niets van kunnen. Hatzidiakos is ook geen zekerheidje achterin, met zijn foutjes in doen en keuzes die hij maakt, maar die mag wel geregeld zijn minuutjes maken. Wat ook kan wezen is dat Slot ze gewoon niet mag, Marco kreeg ook niet de kans van hem in mijn ogen.

 4. Gerrit Vooijs

  15 september 2019 at 09:53

  Goede overwinning die de kater van Arnhem helpt te verwerken.
  Maar juist tegen de top 3 en Vitesse gaat AZ het op deze manier niet redden.
  AZ staat bij een eigen corner niet goed en wordt dan in de omschakeling geslacht.
  Svensson als slot op de deur bleek al tegen Sparta niet betrouwbaar. Tegen Man United moet AZ op deze manier geen corner nemen want dan is het bij rust al gespeeld.

  Er is dus werk aan de winkel en niet veel tijd. Aan Slot en zijn mannen om dit op te lossen.

  • Brandon

   16 september 2019 at 09:56

   Gerrit Svensson met zijn snelheid is wel de goede oplossing alleen werd hij geklopt door het kunstgras. Ook Bizot, die daar eigenlijk de grootste schuldige was, werd er door verrast.

 5. Kaazie1987

  15 september 2019 at 13:04

  Koopmeiners die gaat als een komeet het laatste half jaar, en ook boadu maakt enorme stappen. Stengs wordt ook steeds beter maar hij blijft van die enorme domme fouten maken dat moet er uit. Sugawara mag het van mij wel is een keer vanaf minuut 1 laten zien, aanvallend sterker dan svensson

 6. AZ woman

  15 september 2019 at 14:33

  Het centrum van de verdediging blijft het zorgenkindje van AZ momenteel. Tegen een beetje tegenstander van formaat gaat AZ de bietenbrug op en kun je nog zo voetballen en de sterren van de hemel spelen , maar dan helpt dat ook niet meer. Slot zei tevreden te zijn met de selectie, maar ik denk dat hij een beetje jokte, om niet tegen de schenen te schoppen van zijn baas Max Huiberts. Zeker als je net begint aan je nieuwe baan, eis je niet teveel en knikt Arne misschien iets te veel ja, naar Max Huiberts. Maar Slot heeft dit natuurlijk zelf ook allang gezien en al zou hij dat nu ontkennen, jokt hij nogmaals volgens mij.

  • Gerrit Vooijs

   15 september 2019 at 15:00

   Gisterenavond de beelden gezien van JAZ uit bij JPSV.
   het centrum Koopmeiners – Bakker is veel langzamer als Vlaar. Op 10m verloren zij 4m.
   Dat is de jeugd ! Het middenveld liet het op snelheid ook al afweten. Alle tegendoelpunten vonden plaats in de omschakeling. Je ziet de spelers proberen zich op gang te trekken maar dat lukte gewoon niet.
   Is dat door een zeer slechte conditie of veel erger zijn de AZ spelers echt zo langzaam ?

   • AZ woman

    15 september 2019 at 17:01

    Misschien is snelheid niet de minste eigenschap van ons verdedigende centrum, maar spelen andere eigenschappen een rol. Ten opzichte van ons middenveld en aanval blijf ik erbij dat het centrum van de verdediging het zorgenkindje is momenteel. Mijn inziens had Max hier in op moeten spelen. Maar we gaan het nu doen met het materiaal wat voor handen is en hoop natuurlijk dat, dat het beste resultaat oplevert.

 7. Kaazie1987

  15 september 2019 at 20:44

  Lieve mensen we hebben 5 wedstrijden gespeeld en 3 goals tegen gehad, samen met PSV de minst gepasseerde defensie van nederland. De laatste 25 wedstrijden 14 keer de nul gehouden, en dan evengoed nog zeuren over de verdediging. Hoe komt dat toch dat az supporters altijd kritiek hebben

  • az woman

   16 september 2019 at 08:57

   Omdat we van de club houden.

   • NHN

    16 september 2019 at 11:54

    Precies.
    Een fanatieke supporter kijkt nu eenmaal naar het hele beeld.
    Niet alleen het score bord.

    En dat we van de club houden, mag duidelijk zijn.

  • Brandon

   16 september 2019 at 10:01

   Ach Kaazie er zijn mensen die wel de vinger op de zere plek durven te leggen. Er zijn ook mensen die van de hak op de tak springen zoals jij. Drie weken terug was Boadu nog een prul en moest vervangen worden en Stengs is de meest benadigde speler die AZ heeft en die kraak jij in bijna elk schrijven af. Of je hebt iets tegen die twee of je hebt er weinig kijk op, ik ga voor t laatste.

 8. NHN

  16 september 2019 at 11:52

  Ik kan me alleen maar aansluiten , bij de meeste reacties hierboven.
  Een leuke wedstrijd waarbij Sparta werd opgerold.
  Maar bij het spelletje wat AZ speelt (veelal op balbezit,en het balletje rondtikken), wordt de verdediging vaak vergeten.
  Als de tegenstander van formaat is, en het getik van AZ doorbreekt, loop je dwars door de verdediging heen.
  Er is geen slot op de deur.

  Blijf het zelf onbegrijpelijk vinden dat er niets is aangetrokken voor het centrum van de verdediging.

  Aanval is de beste verdediging. Maar als die aanval stokt, heeft AZ nog steeds een probleem.

  Hopen op een goed resultaat tegen Partizan, en dat hun slecht zijn in de counter.
  Anders is het dodelijk.

  Op naar donderdag.

 9. Kaazie1987

  16 september 2019 at 18:09

  Nee hoor branden ik schrijf wat ik zie, en stengs is buitengewoon getalenteerd net zoals boadu en koopmeiners, maar stengs maakt vanaf zijn debuut teveel stomme foutjes elke wedstrijd weer en dat wordt niet minder, en dat baart mij zorgen. De echte topclubs kijken daar naar. En boadu heerlijke speler en de beste spits die we hebben maar ik denk dat hij als linksbuiten nog beter is

  • Brandon

   16 september 2019 at 18:38

   Wat heeft dit met andere clubs te maken? Als linksbuiten nog beter? Dan ga ik weet voor, je snapt het echt niet.

 10. Brandon

  16 september 2019 at 18:39

  weet=weer

 11. oma

  17 september 2019 at 05:29

  iedereen ziet het met zijn eigen ogen en verwachtingen.
  de twee c.v hebben hun tijd gehad en moeten nodig vervangen worden.
  maar Max heeft weer z`n jochie van Twente binnen gehaald die daar bekent staat daar als groot talent.
  dus ik verwacht geen andere c.v.
  dat wordt dus gewoon billen knippen op bepaalde momenten.
  het spijt me maar zo zie ik het.

  maar een echte supporter heeft ook kritiek op zijn club als hij ziet dat het niet goed gaat.
  omdat hij daar liefde voor heeft
  alleen meelopers zeggen niets en zijn gauw tevreden.
  een kinderhand is gauw gevuld namelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>