Slot: ‘Boadu weer fit, net als de rest van de selectie’

By
Updated: september 13, 2019
Slot2

In aanloop naar de hervatting van de Eredivisie tegen Sparta blikte Arne Slot vrijdagmiddag terug en vooruit. Hoe staat zijn ploeg er fysiek voor? En wat vindt hij van de opponent uit Rotterdam?

Tijdens de interlandperiode was het AZ-gehalte hoog bij Jong Oranje. “Mooi om te zien dat er vier van onze jongens in de basis stonden en ook nog indruk maakten met hun spel”, zei Slot over het gewonnen duel met Jong Cyprus. “Wat dat over AZ zegt? Dat we veel jonge, talentvolle spelers uit Nederland in onze selectie hebben. En aan Teun Koopmeiners en Dani de Wit zie je dat ze een klik hebben en bij Jong Oranje al langer met elkaar samenspelen.”

Boadu
Myron Boadu was in eerste instantie ook opgeroepen voor Jong Oranje, maar moest zich met lichte bovenbeenklachten afmelden. Slot: “Myron is weer fit, net als de rest van onze selectie. We krijgen vanaf zaterdag zeven wedstrijden in 23 dagen, dus het wordt een mooie uitdaging om iedereen fit te houden. We weten dat je zo’n druk programma moet draaien als je in de top wil spelen. Daarom hebben we ook meer dan elf goede spelers.”

Kunstgras
Doordat AZ voorlopig de thuisduels in het stadion van ADO Den Haag afwerkt, komt het vaker dan normaal uit op kunstgras. “Maar ik vind niet dat we daarom ook op kunstgras moeten trainen”, reageerde Slot. “Als wij het gras sproeien, gaat de bal ook snel rond. En als we op kunstgras zouden willen trainen, moet je het bij ADO zelf doen omdat elk kunstgrasveld anders is.”

Sparta
AZ staat voorafgaand aan deze speelronde zevende in de Eredivisie, terwijl Sparta één positie hoger staat. Slot: “We hebben te weinig punten op basis van hoe we gespeeld hebben. Ik vind het knap hoeveel punten Sparta tot nu toe gepakt heeft, en die zijn niet gestolen. Ze maken écht een goede indruk op me. Ze hebben een elftal dat hard werkt zonder bal en ze hebben veel jongens met scorend vermogen.” Bron: AZ

4 Comments

 1. Brandon

  13 september 2019 at 22:25

  Leuke wedstrijd als de oranje klanten weer goed spelen is er weinig aan de hand om de 3 punten binnenshuis te houden.

  Er staat op de andere sites dat AZ de thuiswedstrijd tegen Ajax weer in het eigen stadion speelt. Als je de vorderingen van buiten het stadion ziet is het mijns inziens onmogelijk. In 2 maanden tijd 3/4 stadion verbouwen en dan ook veilig is onhaalbaar.

  • hatse

   14 september 2019 at 10:54

   Klopt Brandon, maar ze spelen dan zonder dak boven het hoofd. Dat is althans de bedoeling.

 2. Brandon

  14 september 2019 at 12:34

  Ja Hatse maar dan nog. Het is niet een klusje van een raam inzetten. Hier komt wel iets bij kijken en alles moet gekeurd worden en daarmee zullen ze niet over een nacht ijs gaan zoals is gebeurd.

 3. Kaazie1987

  14 september 2019 at 16:16

  Wat moet er gekeurd worden dan? Driekwart van het dak wordt weggehaald, alleen boven de hoofdtribune is het dak wel goed en dat laten ze zitten. De lichtmasten worden terug geplaatst en er kan gevoetbald word, lekker old skool zonder dak. De wedstrijd tegen Ajax is overigens pas half december

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>