AZ onderuit in Arnhem (2-1)

By
Updated: september 1, 2019
Eredivisie2

AZ heeft het uitduel met Vitesse zondagmiddag verloren. In Gelredome won de thuisploeg door een strafschop in de blessuretijd: 2-1. Bij AZ maakten aanwinsten Dani de Wit en Zakaria Aboukhlal hun debuut.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse – AZ 2-1 (1-1)
Eredivisie

Opstelling Vitesse: Remko Pasveer; Julian Lelieveld, Danilho Doekhi, Vyacheslav Karavaev; Oussama Tanane, Matús Bero, Navarone Foor (63. Riechedly Bazoer), Jay-Roy Grot; Bryan Linssen, Tim Matavz.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (57. Pantelis Hatzidiakos), Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs (78. Albert Gudmundson), Myron Boadu, Oussama Idrissi (57. Zakaria Aboukhlal).

Scoreverloop: 33. Koopmeiners (pen.) 0-1, 45+2. Matavz 1-1, 90+2. Bero (pen.) 2-1.
Gele kaarten: Bero, Tannane, Matavz, Lelieveld (Vitesse), Svensson, Midtsjø, Koopmeiners (AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: nnb

53 Comments

 1. oma

  1 september 2019 at 20:08

  Stengs en Idrissi wat waren ze slecht.
  een beleving,geen vechtlust niets van dat alles.
  terecht verloren als je zo voetbalt.

 2. Gerrit Vooijs

  1 september 2019 at 21:03

  Met name Stengs liet het vandaag afweten. Ongeïnteresseerd liep hij over het veld, gast achteloos leed hij balverlies. Dat kan, maar dan moet de coach ingrijpen om een signaal af te geven: wisselen voor Gudmundsson bv.

  Boadu werkt hard, is technisch zeer begaafd maar ronduit slecht in de afwerking. Zowel donderdag als vandaag mist hij oplegde, bijna niet te missen kansen.
  Druijff is zijn tegenpool. Technisch matig en daardoor alleen nuttig als eindstation.
  Druijff had die kansen van Boadu wel op de goal gekregen want dat is zijn ding.

  Slot was in mijn ogen niet scherp, want AZ had vandaag niet hoeven te verliezen. I.p.v. Aboukhlal had hij Druijff moeten brengen en Boadu naar de vleugel. Daar is Boadu meer op zijn gemak.

  • az woman

   2 september 2019 at 09:28

   Ik denk dat het voor Myron belangrijk is hem het vertrouwen te geven, als hij er eenmaal ééntje inprikt zal het bevrijdend werken denk ik. Ik herinner me nog hoe stroef Vincent Janssen begon en iedereen weet wat daarna gebeurde. Ze noemen het geloof ik de ketchup theorie.

 3. Kaazie1987

  1 september 2019 at 21:27

  Boadu is geen spits dat riep ik een tijdje terug hier al, met zijn snelheid moet je boadu in een vrije rol op links zetten en druijff in de spits, boadu is gewoon geen killer voor de goal.

  • az woman

   2 september 2019 at 09:15

   Jij had natuurlijk al gezien dat Myron geen spits is, onbegrijpelijk dat je niet in de technische staf zit.

 4. Jeroen

  1 september 2019 at 21:39

  We hebben wederom punten verspeeld door Hatzi. Dat dit gast nog een plek krijg in dit AZ. Met afstand de zwakste schakel.

  • Brandon

   1 september 2019 at 22:17

   Jeroen ik ben ook anti Hatzi. Hij stond inderdaad weer helemaal verkeerd te dekken maar die man van 2 miljoen hoeft dan nog geen hands te maken. Diezelfde man van 2 miljoen heeft als invaller helemaal niets maar dan ook niets toegevoegd of goed gedaan. Ben ook geen fan van Druijf maar dat was na de wissel van de waardeloze (wel fan van) Stengs toch de goede wissel geweest en Boadu naar de vleugel. Lees ook nergens dat Vlaar te laat en een draaicirkel heeft van een zwangere olifant bij de 1-1 want ook hij was op dat beslissende moment schuldig. Waarom ik dat benoem: Vlaar en Wuytens kan niet samen meer tegen snelle spitsen en nu is Matavz niet eens snel maar wel slim. Er zal en moet een ervaren laatste man bij moeten komen zo niet blijf ik zeggen dat de TD er helemaal niets van snapt. Gaat nog heel veel wedstrijden zeer veel punten kosten, a. niet fit b. geen niveau (hatseflats). Amen.

   • NHN

    1 september 2019 at 23:59

    Hier sluit ik me bij aan.

    Slot heeft niet goed gewisseld. Lijkt de erfenis van vd Brom.

    En het gemis van een goede centrale verdediging lijkt me nu toch wel duidelijk.

   • oma

    2 september 2019 at 06:14

    dat van vlaar is al twee jaar bekent Brandon.

    • Brandon

     2 september 2019 at 10:13

     Oma Vlaar prima speler tegen de middelmaat maar tegen de bovenste 6 a 8 clubs in Nederland wordt het moeilijk. Wuytens idem dito. Die Hatzi kan helemaal niet en er wordt gewoon niets aan gedaan. Zelfs Slot zei tevreden te zijn met deze selectie. Kan me hier niet in vinden en zal blijven doorgaan met het benoemen.

     • oma

      2 september 2019 at 10:38

      beste Brandon,
      dat van Vlaar en Wuysten was twee jaar terug al bekent.
      dat weet je ook.
      maar onze t.d moet altijd spelers halen die op meer plaatsen in zetbaar zijn nu weer die belg.
      ga voor Hoedt,die mag vertrekken van zijn club.
      nee max is weer te laat die gaat nu waarschijnlijk naar Belgie.

 5. NHN

  2 september 2019 at 00:05

  Niet getreurd, op naar de volgende pot.
  Die Abouchlal had dus een dramatisch debuut.
  Maar wat vond men van de Wit?
  Weinig van gezien…

  • az woman

   2 september 2019 at 09:11

   Dani de Wit toonde in ieder geval aan dat hij niet te beroerd is om veel (vuile)meters te maken. Waar hij kon verstoorde hij de opbouw van Vitesse, hielp mee bij de opbouw en verdedigde mee bij hoekschoppen en/of vrije trappen van Vitesse. Ook vroeg hij een aantal keren de bal om het vijandelijk strafschopgebied van de tegenstander in te gaan om één op één voor Pasveer te verschijnen, maar , of hij werd niet begrepen, of ze gingen liever verder breien.

 6. Ruud

  2 september 2019 at 07:22

  Ik denk dat vanuit de jeugd de CV gaat komen, die nu opgeleid wordt door technische staf en jongens als Vlaar. Bergsma wordt niet elders gestald en zou misschien een optie kunnen zijn. Misschien want jullie zie ik nog niet enthousiast zijn over hem. Voorlopig is de organisatie denk ik intern gericht en zal de aandacht niet meer op aankopen liggen.

  • Vincent

   2 september 2019 at 20:40

   Weigelt heeft max 1 miljoen voor betaalt dus hij is vast een groot talent…

   • Ruud

    3 september 2019 at 14:11

    Hebben we die ook nog?

 7. az woman

  2 september 2019 at 09:00

  En weer ging Ron er geblesseerd ervan af, Max. 1 wedstrijd in de week lijkt de max voor Ron zijn lichaam, daarbij gaat Ron ook niet vrijuit bij de gelijkmaker mijn inziens, maar dit was allemaal voor het seizoen bekend. Dit kan de technisch directeur niet ontkennen. Dan komt gisteren de onervarenheid van Slot aan het licht, gezien zijn wissels. Waarom Hatzidiakos in het centrum en geen Kramer? Ook speelt mee dat een aantal niet slordig, maar zeer slordig speelden, dat ligt grotendeels bij de spelers zelf, maar ook Slot heeft hier zijn aandeel in. Aanpakken of juist ingrijpen Arne! het veld was voor het spel van AZ waardeloos, Vitesse had meer baat bij zon grasmat met hun afwachtende spel. Ik ga er niet aan voorbij dat AZ afgelopen Donderdag diep moest gaan, maar ik weiger dat om als excuus te gebruiken voor het gisteren vertoonde spel. Ik zou als ik Arne was ook eens naar de mogelijkheden kijken of de linksbuiten positie anders ingevuld kan worden, iemand die het teambelang hoog in het vaandel heeft staan. Al met al had AZ hier niet hoeven verliezen en had er zeker 3 punten ingezeten.

 8. Brandon

  2 september 2019 at 10:19

  AZ Woman vond AZ zelfs 65% van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Maar als je aanval hapert en de verdediging niet goed genoeg is wordt het dus tegen dit soort tegenstanders heel moeilijk. We kunnen met alle wil van de wereld niet bij de 1e drie komen, onmogelijk. Ook gezien de omstandigheden, alleen uitwedstrijden, zal het een heel moeilijk seizoen gaan worden. Gelukkig is de competitie niet zo sterk dus plek 4 t/m 6 zou prima zijn.

 9. Brandon

  2 september 2019 at 10:45

  Hoedt en Luckassen allebei op te halen. Allebei beter dan wat we nu hebben.

  • oma

   2 september 2019 at 10:50

   hoedt gaat waarschijnlijk naar Antwerp zo meld w.p.

 10. woonwagenpower

  2 september 2019 at 10:50

  Max, kun je dat spelletje van vroeger nog “ik zie, ik zie wat jij niet ziet”? Misschien kun je het weer gaan spelen en gaan je ogen open.

  • oma

   2 september 2019 at 10:52

   Max krijgt langzaam maar zeker ook de leeftijd dat hij aan een brilletje moet.
   dat bewijst hij nu.

 11. woonwagenpower

  2 september 2019 at 11:35

  Ron lekker wat in de opleiding gaan doen, hou de eer aan jezelf, is mijn advies. Stijn lekker afbouwen in je vaderland, Panthalis lekker van het griekse gras gaan genieten onder de griekse zon, Oussama lekker iedere gelegenheid pakken om elders voor jezelf te voetballen. Al is dit uit overmacht ontstaan en ben ik iedereen dankbaar die de helpende hand uitsteekt naar AZ, door het ingestorte dak, hebben we dit seizoen waarschijnlijk alleen maar uit wedstrijden en als we dan ook nog AZ spelers zien die het niet (meer) kunnen bijbenen, blessuregevoelig zijn, zoals gisteren heel onzorgvuldig voetballen of alleen voor zichzelf voetballen en een technisch directeur die niet wil investeren in de verdediging, wordt het een seizoen waarbij ik me afvraag waar AZ sportief wil eindigen en wat AZ van ons supporters blijft verwachten.

  • hatse

   2 september 2019 at 12:12

   ‘k Ben het helemaal met je eens WWP

 12. az woman

  2 september 2019 at 11:52

  Onze TD was zelf in het verleden aanvaller en niet onverdienstelijk, maar van verdedigen had hij als speler al geen kaas gegeten. Misschien dat daarom de verdediging een onder geschoven kindje is bij onze TD. Al mag dit nooit voorkomen op het niveau wat AZ nastreeft en ambieert.

 13. oma

  2 september 2019 at 13:01

  een gerucht op W.P,
  AZ en Torino hebben een principe akkoord bereikt over de verkoop van Idrissi.
  voor 12 miljoen.

  • oma

   2 september 2019 at 13:13

   moet natuurlijk v.p zijn

   • hatse

    2 september 2019 at 13:34

    Nou 12 miljoen lijkt mij niet verkeerd. Hopelijk gaat dat door!
    Gaat natuurlijk ‘n gedeelte van naar FC Groningen…maar er blijft genoeg over.

 14. Oma

  2 september 2019 at 16:29

  Ik kreeg net een bericht op mijn telefoon.
  Dat mevr Krikke van Den Haag heeft toestemming gegeven.
  Dat AZ alle thuiswedstrijden tot de winterstop in Den Haag mag spelen

  • woonwagenpower

   2 september 2019 at 16:54

   Ik ben dankbaar.

 15. Kaazie1987

  2 september 2019 at 17:27

  Ik kan jullie verzekeren dat weigelt bergsma en Kramer nog slechter zijn dat wat er nu loopt, jong az heeft op dit moment Mischien wel de beste voorhoede maar ook de slechtste achterhoede in de j.l

 16. az woman

  2 september 2019 at 17:30

  AZ staat echt in het krijt bij ADO Den Haag,ik ben benieuwd hoe AZ hier zelf mee omgaat uit dankbaarheid. Ik ben iedereen die hier verantwoordelijkheid in neemt of voor is heel dankbaar.

  • oma

   3 september 2019 at 08:06

   ik weet niet van wie het stadion precies is.
   maar ik denk dat AZ daar huur voor betaald.
   dat neemt niet weg dat ik het een prachtig gebaar vind van de club dan haag,het gemeentebestuur en in het bijzonder mever Krikke.
   grootte bewondering hier voor.

 17. Brandon

  2 september 2019 at 17:35

  Las wel behalve Ajax thuis. Zou dat ook niet zonder Ajax supporters kunnen, net zoals bij ADO zelf?

  • az woman

   2 september 2019 at 18:23

   Ik denk dat het mogelijk moet zijn om zonder Ajax supporters te voetballen, als de Haagse overheid daar toe besluit. Ik weet niet als Ajax supporters worden toegelaten of er vernielzuchtige idioten tussen zitten die uit frustratie (omdat ze weer eens in Den Haag mogen komen) de boel gaan vernielen. Ik weet nog de Bekerfinale in de Kuip tegen PEC Zwolle, daar lieten Ajax Supporters (in ieder geval een groot gedeelte) ook zien er niet mee om te kunnen gaan, als een club probeert gastvrij te zijn, ze waren weer eens in de Kuip, het thuis van de aartsvijand. Aangezien er aanwijzingen in het verleden waren dat zowel Ajax, als ADO Den Haag elkaars supporters home in brand staken, zie ik niet snel Ajax supporters in Den Haag een wedstrijd bezoeken, laat staan dat ze welkom zijn.

 18. az woman

  2 september 2019 at 17:40

  Misschien wil/kan AZ om iets terug te doen, door in de zomerstop het kunstgras te vervangen voor echt gras in het ADO Den Haag stadion op kosten van AZ. Het is maar een idee. Ik geloof dat ze in Den Haag toch over willen gaan naar echt gras.

  • hatse

   2 september 2019 at 18:42

   Zou een mooie geste zijn!

 19. Kaazie1987

  2 september 2019 at 19:22

  Idrissi is al in Turijn, az laat hem alleen gaan als ze zelf nog een vervanger kunnen aantrekken, vervanger moet noord supertalent hakon evjen worden waar onze grote buur Ajax ook achteraan zit

  • woonwagenpower

   2 september 2019 at 19:46

   Waar heb je dat gelezen, ik kan het niet 1,2,3 vinden dat Idrissi al in Turijn is en dat AZ hem alleen laat gaan, als ze nog een vervanger kunnen halen. Al is dat helemaal kort dag, want de tijd tikt onvermijdelijk door. Maar ik hoop dat zelfzuchtige Idrissi getransfereerd wordt. Zeker voor dat bedrag wat op internet de ronde gaat.

   • oma

    3 september 2019 at 08:19

    daar heb je het weer geen bron vermelding dus ik verwijs het naar de duim.

  • oma

   3 september 2019 at 08:24

   waar AZ al een bod van 2miljoen op heeft gedaan maar door zijn club is afgewezen.
   achter deze jongen zitten divers topclubs aan.

 20. Vincent

  2 september 2019 at 20:46

  Idrissi houden. Nieuwe CV kopen rond de 4 miljoen niet zo’n prut aankoop. Boadu linksbuiten zetten Idrissi rechts Druijf in het midden. Boadu kan niet afronden

 21. Brandon

  2 september 2019 at 21:27

  Voetbalzone meldt dat AZ 12 miljoen heeft gevangen voor Idrissi en voetbalprimeur zegt dat de onderhandelingen gestopt zijn. Om 22.00uur is de deadline in Italie.

 22. hatse

  2 september 2019 at 22:46

  VP: Idrissie ‘niet’ naar Italie !

  • hatse

   2 september 2019 at 22:50

   Simone Verdi is door Torino van Napoli overgenomen. Idrissie blijft in Alkmaar. Aldus VP

   • woonwagenpower

    3 september 2019 at 05:28

    Jammer dat dit niet door ging, maar in de verkoop lukt niet alles. Ik ben bang dat dit de motivatie van Idrissi niet ten goede komt, maar misschien heb ik dat mis. Ik hoop wel dat Slot tot hem kan doordringen, dat het een teamsport is en geen individuele sport. Zo niet, dan gewoon op de bank zetten of dat de sfeer in selectie ten goede komt is een tweede. Er waren in het verleden wel eens berichten over zijn gedrag binnen de groep bij FC Groningen, maar in hoeverre die op waarheid gebaseerd waren, moet ik het antwoord schuldig blijven.

 23. woonwagenpower

  3 september 2019 at 05:44

  Ik lees nergens dat AZ een of twee gelouterde centrale verdediger(s) heeft binnengehaald. In ieder geval is het
  centraal achterin tot de kerst en misschien wel het hele seizoen bibberen, schutteren en beven, met beginners fouten, onvermogen.

  • woonwagenpower

   3 september 2019 at 05:49

   En dan te bedenken dat in Den Haag een kunstgrasveld ligt, waarover Ron Vlaar wel eens gezegd heeft dat, dat zijn lichaam niet ten goede komt. Misschien denkt Max dat iedereen kan verdedigen, maar Max, verdedigen is ook een vak.

   • Ruud

    3 september 2019 at 07:30

    Er is nog een kans voor spelers waarvan het contract ontbonden is voor AZ. Er zullen vast wel weer geruchten komen als Vlaar inderdaad van het kunstgras afstrompelt binnenkort.

 24. Vincent

  3 september 2019 at 12:50

  Gelukkig Idrissi gebleven, maar verdomme geen CV’S!

 25. Brandon

  4 september 2019 at 20:52

  Boadu zegt met bovenbeen blessure af voor Jong Oranje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>