Voorbeschouwing Royal Antwerp – AZ

By
Updated: augustus 28, 2019
UEFA Europa League

“1-1 is een uitslag die wij vooraf niet graag hadden gewild”, blikte Slot terug op de heenwedstrijd in De Grolsch Veste. “We weten dat we of nu moet winnen of minimaal één goal moeten maken. Maar we willen altijd aanvallend voetbal spelen en het liefst op een manier zodat de tegenstander niet kan counteren. Dan moeten we heel veel hetzelfde doen als vorige week. Want op een groot gedeelte van het duel kunnen we tevreden terugkijken.”

Fysieke strijd
“We hebben in de heenwedstrijd goed gereageerd op de fysieke strijd”, somde de trainer op. “Daarnaast hebben we goed voetbal gespeeld en dat leidde tot veel (halve) kansen. Helaas niet tot meer dan één goal. Dat betekent dat we verdedigend gezien wat dingen anders moeten doen én in de achtervolging moeten. Wij zijn er klaar voor en hebben er onwijs veel zin in.”

Fitheid
Over de fitheid van zijn ploeg zei Slot: “Alleen Joris Kramer is niet met ons mee. Verder is iedereen goed uit de dinsdag-training gekomen. We verwachten dat iedereen die mee is, donderdag kan spelen.”

Wuytens
Dat is inclusief Stijn Wuytens, die een week geleden nog ontbrak in Enschede. “Voor Stijn was het vorige week al een dubbeltje op zijn kant. Hij had anderhalve training meegedaan, maar gaf zelf aan dat hij niet 100 procent fit was om te spelen. Dan stel je ‘m niet op. Sindsdien heeft hij alle trainingen maximaal meegedaan. Of hij daardoor in de basis begint? Dat is een logische gedachtegang.”

Aboukhlal
AZ-aanwinst Zakaria Aboukhlal reisde wel mee naar Brussel, maar is nog niet speelgerechtigd. Hij bekijkt het duel sowieso vanaf de tribune.

Buta
Aan Belgische zijde doet Buta in ieder geval niet mee. De rechtsback kreeg vorige week tweemaal geel en is dus geschorst. Slot: “Ik vind het best prettig dat hij niet meedoet. Ik vond hem één van hun betere spelers, waar veel dreiging vanuit ging.”

7 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  29 augustus 2019 at 00:08

  Niet vergeten te winnen deze keer!
  En vervolgens een poule loten met aansprekende namen.

  • Vincent

   29 augustus 2019 at 06:49

   Krijgen we wel den haag vol

   • oma

    29 augustus 2019 at 10:34

    daar gin het even niet om Vincent.
    ze moesten gisteren een stadion op geven waar de andere wedstrijd gespeeld gingen worden.
    van de uefa
    Den Haag stelde zich daar voor beschikbaar.
    hadden ze geen stadion op kunnen geven dan waren verder uitgesloten voor het tournooi.

    • Vincent

     30 augustus 2019 at 01:47

     ???? Waar heb jij het over??? ik zeg alleen dat met aansprekende tegenstanders we de Cars jeans stadion vol krijgen

 2. Gerrit Vooijs

  29 augustus 2019 at 17:00

  Voor iedereen die het kunnen ontvangen : de wedstrijd is rechtstreeks te zien op Canvas (Bel) .
  Anders via kijk tv op de IPad of PC .
  Ik hoop /.verwacht dat AZ 2x scoort en zich plaatst voor de poulefase.

 3. Oma

  29 augustus 2019 at 19:41

  AZ is al twee door het oog van de naald. Gegaan.

 4. Kaazie1987

  29 augustus 2019 at 20:19

  Wat een schijtbakkenvoetbal, 2e helft hopelijk een middenvelder erbij

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>