Sterker AZ vergeet te winnen (1-1)

By
Updated: augustus 22, 2019
UEFA Europa League

AZ heeft donderdagavond een gelijkspel overgehouden aan het thuisduel met Royal Antwerp FC. In de Grolsch Veste werd het 1-1. Myron Boadu maakte in de slotfase de enige Alkmaarse treffer. Volgende week is de return in het Koning Bouwedewijnstadion in Brussel.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – Royal Antwerp FC 1-1 (0-1)

Play-offs Europa League

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (76. Bjørn Johnsen), Pantelis Hatzidiakos (69. Yukinari Sugawara), Ron Vlaar, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (60. Albert Gudmundsson); Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling Royal Antwerp FC: Sinan Bolat; Buta, Dylan Batubinsika, Ritchie De Laet, Simen Juklerød; Ivo Rodriques (66. Geoffrey Hairemans), Faris Haroun, Lior Refaelov (75. Dino Arslanagic), Martin Hongla Yma Li, Didier Lamkel Ze (90+2. Alexis De Sart); Dieumerci Mbokani.

Scoreverloop: 38. Batubinsika 0-1, 82. Boadu 1-1.
Gele kaarten: Koopmeiners, Stengs, Vlaar, Idrissi (AZ), Buta, Mbokani, Bolat, Lamkel Ze (Royal Antwerp FC).
Rode kaarten: 74. Buta (2x geel)
Scheidsrechter: Srdjan Jovanovic (Ser)
Toeschouwers: 4.014

13 Comments

 1. Wally_AZ

  23 augustus 2019 at 08:56

  Begint een beetje het verhaal van het seizoen te worden. Van de 8 wedstrijden 3 keer 0-0 ze hebben een beetje moeite met scoren. Ik acht ze niet kansloos in Antwerpen maar ik zou graag zien dat op de positie van Ouwejan een speler komt te staan met meer scorend vermogen. Niets ten nadele van Ouwejan want wat mij betreft gaat hij gewoon weer terug naar de linksback positie. Zou Arne de jongens ook vertellen niet alles in de trechter te gooien ? gaat een moeizaam seizoen worden nu ik denk dat we zeker tot aan de winterstop allemaal uitwedstrijden gaan spelen

  • Ruud

   23 augustus 2019 at 10:54

   Of Wijndal wisselen met

 2. pinkelman

  23 augustus 2019 at 10:29

  Gisteren toch weer een goed combinerend elftal gezien waarin Boadu en Stengs toch steeds constanter gaan spelen.
  Midtsjo was ook zeer sterk en behoorde tot de beste spelers, alleen mis ik op het middenveld een speler die een splijtende pass heeft en de goal, als het combinerend niet wil lukken, bestookt met afstandsschoten.
  Vejinović is zo’n speler, zeker als Koopmeiners naar het centrum wordt geschoven maar die zit nog geen eens meer bij de selectie. Onbegrijpelijk hoe Slot met zo’n goede speler om gaat en toch heeft bewezen in Polen weer helemaal terug op zijn oude niveau te zijn.

 3. pinkelman

  23 augustus 2019 at 10:33

  Met alle respect voor reijnders en Clasie maar die gaan AZ geen meerwaarde geven, dan zie ik toch veel liever een Vejinović op de bank die ook nog altijd met zijn vrijetrap een wedstrijd kan beslissen.
  Ook de corners worden niet al te best genomen, of ze zijn te hard of ze zijn een hapklare prooi voor de keeper.

  • Ruud

   23 augustus 2019 at 10:59

   Je ziet bij Antwerp dat ze variaties hebben bij het nemen van de corner. Dat zie ik nog onvoldoende bij AZ. Er lijkt meer twijfel, dan duidelijke afspraken als de corners genomen worden.

 4. NHN

  23 augustus 2019 at 12:42

  Altijd maar tikken, maar zelden iemand die de trekker overhaald.

  Begint hetzelfde te lijken als vorig seizoen.
  En maar rondtikken,tot treurens toe.

  Als het lukt om zo een overwinning te boeken,prima.
  Maar Groningen, en nu ook Antwerp lieten zien dat dit systeem niet heilig is.

  Zoals hierboven beschreven:Vejinovic zal zich zitten verbijten,door al dat getik te zien, zonder een schot te lossen.

  Daarnaast kunnen we concluderen, dat het verdedigend nog steeds karig is.
  Wuytens weer niet fit,en Vlaar kan het niet alleen.
  Een extra CV kwam er niet. Iedereen smeekt erom. Maar Slot zag het zitten in Hatzidiakos. Misschien was hij werkelijk gegroeid,was mijn mening. En ik heb altijd een hekel gehad,aan iemand zo te bekritiseren, die wel zijn best doet(want dat doet hij vlgns mij wel).
  Tegen Groningen deed hij het verdienstelijk,maar faalde gisteravond als vanouds.
  En er is niemand anders beschikbaar.
  Een gevaarlijke misvatting dus, om Hatzidiakos te blijven opstellen, nu het seizoen begonnen is,en de transferperiode vrijwel voorbij is.

  Hoe verder? Zonder stadion.
  Ik zie nog wel een kansje in Brussel. Maar dan moet Antwerp niet als 1e scoren. En dat weet je maar nooit, met ons wrakke centrum.

  Misschien dat het eindeloos tikken, daar tot goals leidt. En dat Antwerp zijn dag niet heeft.
  Want ik zie Slot, zijn plan niet veranderen.
  Eindeloos tikken,en geen plan B.
  Er is weinig veranderd t.o.v. vorig seizoen.

  Maar we blijven AZ steunen,en hopen op overwinningen.

 5. Kaazie1987

  23 augustus 2019 at 19:08

  Gezien de situatie waarin az nu zit, zal er begrijpelijk waarschijnlijk geen speler meer gekocht worden hoe jammer dat voor ons supporters ook is. We moeten afwachten hoe het nu verder moet wat betreft het stadion, ook al heef5 az veel eigen vermogen 20 tot 30 miljoen voor een nieuw dak plus overige kosten kan az echt niet opbrengen. Dat verhaal heeft echt nog lang geen einde

  • NHN

   23 augustus 2019 at 19:39

   Mee eens.
   We mogen nu weinig meer verwachten.
   Verdere ontwikkeling zal eerst de koelkast in gaan,totdat bekend is hoe lang we niet meer in Alkmaar kunnen spelen, en wat de financiële strop is.
   Het is voor ons de zaak de club zoveel mogelijk te blijven steunen. Waar dan ook.
   Als er al nieuws is over een tijdelijke oplossing zou dit al wat minder piekerwerk opleveren.
   Zoals ik het nu zie,is het iedere wedstrijd maar weer zoeken naar een stek.
   Al gaf Den Haag al aan wel vaker gastheer te willen zijn.
   Maar alleen tot mevr Krikke het er niet mee eens is.

 6. Kaazie1987

  23 augustus 2019 at 21:24

  Als er nog wat gebeuren gaat op de transfermarkt zal dat eind augustus zijn, want dan weet az ook meer want dan wordt de eindconclusie bekend gemaakt, en dat vindt ik terecht je moet nu geen risico’s gaan nemen we weten allemaal hoe dat bij Twente en Feyenoord heeft uitgepakt, en buiten dat is deze selectie op dit moment goed genoeg om bij de eerste 6 te eindigen en dat levert playoffs op, Feyenoord en Utrecht schat ik hoger in op dit moment. Vitesse vindt ik gelijkwaardig

 7. Kaazie1987

  23 augustus 2019 at 21:41

  In het gunstigste geval kunnen de lasnaden gerepareerd worden en de constructie versterkt worden, maar reken maar dat de gemeente en andere instanties extra streng zullen gaan toekijken. In het minst gunstigste geval moet het complete dak vernieuwd worden, wat veel tijd zal vergen. Berekeningen en tekeningen zullen gemaakt moeten worden en aannemers zijn in deze tijd verschrikkelijk druk, al met al zullen de beleidsbepalers bij az en dan met name Robbert eenhoorns een aantal slapeloze nachten hebben, ik geef het je te doen. En vindt meer eens een heel seizoen een geschikte accomendatie en dan heb je ook nog de risicowedstrijden er tussen zitten. Geen geschikte locatie betekent puntenaftrek en bij meerdere keren geen geschikte accomendatie kan uit de competitie gezet worden een passend gevolg zijn. En wat dacht je van de skybox/scc houders die geld zullen gaan terugvragen wat az heel veel geld gaat kosten. Al met al heeft deze soap nog een lange weg te gaan

 8. Kaazie1987

  23 augustus 2019 at 21:50

  Wat ik met bovenstaande berichten zeggen wil is dat een opvolger van Guus til of een nieuwe cv totaal niet relevant is voor az, de conclusie die eind augustus bekend wordt gemaakt over het dak in het AFAS stadion is vele malen belangrijker voor de club, want de selectie op dit moment is goed genoeg voor plaatsing playoffs

 9. Gerrit Vooijs

  24 augustus 2019 at 12:31

  AZ “live” gevolgd op Kijk.Tv.
  AZ speelde een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander die opnieuw de bussen geparkeerd had maar in de counter veel beter en gevaarlijker was als alle tegenstanders tot nu toe in dit seizoen.
  Bizot bleek opnieuw heel betrouwbaar. 1 goal tegen in 7 wedstrijden met een “wrak centrum” is een bijzonder goede prestatie. De goal was een fout van Vlaar die naar de bal keek en niet naar zijn tegenstander.
  Idrissi heeft keer op keer het eigen succes gezocht. Tot 10 minuten voor tijd. 1 x speelt hij in dienst van het team, geeft 1 assist voor een medespelers en meteen was daar de goal.
  Zijn acties starten goed, hij passeert, creëert ruimte en dan gaat het fout. Hij zoekt naar het schot of de 1-2 om zelf te kunnen scoren. Hij raakt de bal dan nog 4 of 5 keer en de defensie is weer gesloten.
  Als hij de wil toont om de bal na zo’n goede passeeractie meteen weg te steken, Wijndal – Ouwejan – Boadu of Stengs, ontstaat er meteen een grote kans voor een ander.

  Volgende week krijgt AZ meer ruimte en dan zie ik dit AZ wel scoren. Die vastheid van AZ is de kracht van dit team. De tegenstander loopt lang achter een bal aan. AZ loert naar een opening terwijl het zorgvuldig de bal rondspeelt.
  Voor sommigen saai maar voor een tegenstander moeilijk te bespelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>