Transferupdate AZ: onderhandelingen met Clasie, ‘Johnsen en Seuntjens overbodig’

By
Updated: juni 20, 2019

Bjørn Johnsen en Mats Seuntjens hebben van AZ te horen gekregen dat zij mogen vertrekken. Dat weet het Noordhollands Dagblad. De twee hoeven zich donderdag niet te melden op de eerste officiële training onder de nieuwe coach Arne Slot. 

Volgens het Noordhollands Dagbla‘krijgen Johnsen en Seuntjens de tijd om een andere club te zoeken. Lukt ze dat niet binnen die periode, dan melden ze zich weer bij AZ’.

Johnsen werd afgelopen zomer overgenomen van ADO Den Haag. De international van Noorwegen signeerde een contract voor vier jaar. Johnsen (27) stond slechts zeven keer in de basis in de Eredivisie. Blijkbaar ziet Arne Slot, de opvolger van John van den Brom, het evenmin in het aanspeelpunt zitten.

Seuntjens (27) kwam wél veel aan spelen toe in 2018/19. Van den Brom gebruikte hem bij gebrek aan geschikte alternatieven vaak als spits. Slot ‘ziet voor Seuntjens echter geen rol in het basiselftal weggelegd.’ De voormalig speler van NAC Breda heeft nog een contract tot medio 2020.

Clasie
Directeur voetbalzaken Max Huiberts bevestigt dat AZ in de markt is voor Jordy Clasie. “We zijn met elkaar in gesprek”, wordt hij geciteerd. Clasie ligt bij zijn huidige werkgever Southampton nog één seizoen vast. Afgelopen jaar werd de controleur verhuurd aan Feyenoord.

13 Comments

 1. Brandon

  20 juni 2019 at 09:44

  Ze zijn helemaal gek geworden bij AZ. Seuntjes die zich een slag in de rondte gewerkt heeft dit seizoen op de verkeerde plaats moet weg. Dit gaat een heel moeilijk seizoen worden achterin hebben we de backs die een voldoende halen Vlaar waar je moet afwachten gezien zijn leeftijd de rest niet goed genoeg. Koop nog een middenvelder en geen achterhoede spelers voor de midden en ook geen spits maxje. Ik gaf je verleden week het brevet lullo nu zeg ik grote lul.

  • Urdal

   20 juni 2019 at 11:34

   Seuntjes heeft maar 1 of 2 knappe wedstrijden gespeeld vorig seizoen, de rest van de wedstrijden liep hij erbij omdat het moest.
   Altijd dat lamlendige gesjok en weinig inzet.
   Geen probleem dat hij weg moet.
   Vejinovic had mooi op de plek van Maher gekunt, dus hoef je geen Clasie te halen, die bij Feyenoord ook niet heeft uitgeblonken vorig seizoen.
   Max moet een echte spits halen en 2 CV’s.
   Volgens mij is Aaron Johanson gratis op te halen.

   • Vincent

    22 juni 2019 at 00:09

    Is wel een goede optie! alleen veel geblesseerd

 2. oma

  20 juni 2019 at 10:37

  lekker bezig Max 2miljoen weggegooit met Johnsen.

 3. Brandon

  20 juni 2019 at 14:29

  Oma wilt U mijn 1e bericht lezen toen hij aangetrokken werd? Nu ook weer met Clasie wat moet je er mee en Seuntjes weg die geen enkele keer op zijn plek gespeeld heeft maar Urdal vergeet bv het doelpunt tegen Psv wat niet een andere speler kan bij AZ en de stiftbal die weer uit het doel kwam wat zelfs uitgeroepen werd bij fox tot het mooiste moment. Citaat van die grote lul: ik zal zorgen dat we met een volwaardige selectie gaan beginnen en niet zoals vorig jaar. Lekker doorgaan met Hatseflats.

  • oma

   20 juni 2019 at 15:47

   beste Brandon,
   ik weet nog heel goed wat ik geschreven heb,dat AZ belangstelling kreeg voor Johnsen.
   dus daar maak ik geen worden meer aan vuil.

   wat Seuntjes betreft, daar hebben wij al eens een discussie over gehad hier.
   dus sorry Brandon daar zeg ik ook niets meer over.
   als het goed is ken je mijn mening over hem.

  • Urdal

   22 juni 2019 at 13:28

   Daarom heb ik het ook over 1 of 2 knappe wedstrijden.
   Tegen ajax was zijn beste wedstrijd, alleen toonde hij de rest van de wedstrijden lamlendigheid en nooit op de juiste plek.
   Bij Psv uit, elke lange bal was voor de verdedigers, omdat seuntjes nieteens in de buurt was.
   Verder alleen maar gesjok van hem gezien.
   Ik ben er niet rouwig om dat hij vertrekt.

 4. AZ4Altijd

  20 juni 2019 at 16:13

  Vejo had je moeten behouden.

  Johnson prima pinchitter als je zijn beperkte kwaliteiten eindelijk wel benut namelijk ballen de 16 in pompen vanaf de zijkanten. Zo scoorde hij een hoop goals bij Ado.

  Belangrijkste, we gaan lekker door met die TOP verdediger Gyros. Ik zou bijna zeggen dat hij het schandknaapje is van Max en cornuiten. Die gast heb ik nog NOOIT een goede pot zien spelen. Geen een pot de nul gehouden als hij erin stond.

  En ja vooral verder gaan met talentjes aantrekken.

  Wij willen spelers die al wat gepresteerd hebben. En JA die kosten geld, maar je moet ook eens geld uitgeven aan goede spelers ipv alleen maar introverte schoothondjes.

  Klootzakken willen we ook in het team hebben.

  Ow wacht. We steken liever geld in een freakin trainingstent.

  Pff. Ik wordt zo moe van Max. Maximaal ruk.

  En en mensen, ook van Aart verlengd. Op basis van wat is mij een raadsel.

 5. Ryan

  20 juni 2019 at 17:15

  Jezus wat een gezeik hier…

  Slot vindt Vejinovic niet goed op die positie punt. Clasie vind hij meer geschikt daarvoor.

  Over Johnsen is goed dat hij weggaat want Slot gelooft niet in hoge ballen dus dan heb niks aan die speler.

  Seuntenjes is gewoon niet goed genoeg, heeft leuke momenten dat is het.

  Ik vind het positief dat Slot een duidelijke visie heeft en welke spelers daarbij horen en welke niet. Dat was wel eens anders.

  • AZ4Altijd

   20 juni 2019 at 17:53

   Nee maar in sommige potten tegen clubs als Graafschap moet je gewoon de bal in de 16 pompen met hoge ballen. Je moet niet focussen op een speelstijl. Dat zagen we in afgelopen seizoenen te vaak. Teveel vasthouden aan een stijl. Sommige wedstrijden kun je alleen goed iver streep trekken door ruk voetbal. Lange halen snel thuis.

   • Ryan

    20 juni 2019 at 18:19

    Daar zal vast wel over nagedacht worden.. En Druijf is er ook nog he

    • AZ4Altijd

     21 juni 2019 at 10:09

     In Druijf heb ik vertrouwen maar we weten allemaal dat Boadu van glas gemaakt is. Als die geblesseerd raakt hebben we een probleem.

 6. KeesK in Paraguay

  21 juni 2019 at 08:28

  Wat een geluk heeft die Max Huiberts gehad met die voor goed geld verkochte spelers. Hierdoor kan hij financieel zijn gekloot dekken. Een ander woord heb ik niet voor zijn werk met brevet van onvermogen. Drama! Maar wat is voetbal zonder drama? Niks aan zoals in Frankrijk. Dus bereid je maar weer voor op goede tijden slechte tijden in het AFAS stadion en hoop op meer goede dan slechte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *