AZ gaat voor ‘iemand met meer status’ en zegt De Gunst af

By
Updated: mei 21, 2019
AZ-Alkmaar[1]

Gert Peter de Gunst leek op weg naar AZ, maar de assistent-trainer van PEC Zwolle maakt toch niet de overstap naar Alkmaar. De vijftigjarige De Gunst heeft van directeur Max Huiberts te horen gekregen dat AZ heeft besloten om te schakelen naar ‘een grote naam’. “Ik zag dat niet aankomen, maar ook weer wel omdat het na de goede gesprekken best lang duurde voor ik uitsluitsel kreeg”, zegt hij in De Stentor.

De Gunst geeft toe dat hij schrok van het belletje van Huiberts “Als je mij dinsdag had gebeld, had ik gezegd dat het 100 procent zou gaan gebeuren. Zo dacht ik er toen echt over”, aldus de assistent-trainer. “Ik ben eerst door Arne Slot gevraagd hoe ik erin stond. Vorige week zaterdag is Max in Zwolle geweest en daar heb ik ook een goed gesprek mee gehad. Vervolgens ben ik begin vorige week naar Alkmaar gereden, waar nog een gesprek gepland stond met algemeen directeur Robert Eenhoorn erbij.”

Volgens De Gunst was Huiberts ‘heel open en eerlijk’. “Bij AZ moet iedereen er, net als bij spelers, 100 procent achterstaan. Ik heb te horen gekregen dat ze toch gaan voor iemand met meer status, om de jonge ploeg ook voor grote wedstrijden te kunnen stimuleren. Dan baal je natuurlijk ontzettend.” Bron: FCUpdate

7 Comments

 1. oma

  21 mei 2019 at 14:32

  Srentjens verkast naar het Turkse Genclerbirligi.

 2. AZ woman

  21 mei 2019 at 14:43

  Als dat rond komt, zeg ik bedankt Mats. De coach kon met jou flink schuiven op het veld. Ik hoop voor Mats dat hij de juiste keuze maakt.

 3. Urdal

  21 mei 2019 at 18:06

  Nu Gullit binnen hengelen.

 4. Gerrit Vooijs

  21 mei 2019 at 18:19

  Wie het ook wordt, hij moet geen ambities hebben om zelf de hoofdtrainer te worden.

 5. Vincent

  22 mei 2019 at 07:24

  Paul Verhaegh Als backup voor Seuntjes mooie international!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>