AZ sluit seizoen af met nederlaag tegen Excelsior (4-2)

By
Updated: mei 15, 2019
John van den brom

AZ is er niet in geslaagd de winst op PSV een passend vervolg te geven. In Kralingen was Excelsior woensdagavond met 4-2 te sterk tijdens het laatste duel onder leiding van John van den Brom.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Excelsior – AZ 4-2 (1-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (46. Ricardo van Rhijn), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (81. Kenzo Goudmijn), Teun Koopmeiners; Albert Gudmundsson (64. Bjørn Johnsen), Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.
Opstelling Excelsior: Alessandro Damen; Siebe Horemans, Jurgen Mattheij, Thomas Oude Kotte, Hervé Matthys; Dogucan Haspolat, Ali Messaoud (57. Dennis Eckert), Jerdy Schouten (65. Marcus Edwards); Jeffry Fortes, Elias Már Ómarsson (83. Robin van der Meer), Luigi Bruins.

Scoreverloop: 22. Fortes 1-0, 30. Koopmeiners 1-1, 51. Van Rhijn (e.d.) 2-1, 60. Bruins (pen.) 3-1, 66. Ómarsson 4-1, 70. Johnsen 4-2.
Gele kaarten: Mattheij (Excelsior).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 3.811

29 Comments

 1. Vincent

  16 mei 2019 at 03:21

  Pff niet gekeken gelukkig

 2. woonwagenpower

  16 mei 2019 at 05:55

  Een afsluiting met een nederlaag, misschien wel kenmerkend voor afgelopen seizoen. Een seizoen met teleurstellingen over hoe er soms gespeeld werd, het soms niet te volgen wisselbeleid, hoe AZ zich (te laat en misschien te zuinig) voor het seizoen op de markt bezig hield. Hoe AZ mij verraste door met Johnsen op de proppen aan te komen. Hoe ons Europese avontuur verliep door eruit geknikkerd te worden door Kairat Almaty. Hoe we drie keer verloren van Willem II, met name de halve finale KNVB Beker wedstrijd. Maar ik heb soms ook genoten en wel het meest van de wedstrijd tegen Ajax in Alkmaar en de wedstrijd thuis tegen PSV. Qua resultaat is het helemaal niet verkeerd gegaan met de vierde plek op de eindstand (en dat met het grootste deel van de wedstrijden, zonder echte spits), maar er had denk ik meer ingezeten, zowel in de competitie als Europa en die verantwoording leg ik niet alleen bij John v/d Brom, maar ook bij Max. Onze technisch directeur zal voor komende voetbal jaargang een complete volwaardige selectie op tijd samen moeten stellen. Misschien wil meneer Neelissen de touwtjes iets meer wil laten vieren, maar wel verantwoord, zodat Max meer financiële armslag heeft. Ik zou tegen iedere AZ liefhebber willen zeggen, een hele prettige zomerstop toegewenst en tegen Max zeg ik, verras ons positief en WERK ZE!

  • hatse

   16 mei 2019 at 18:11

   Heel mooi verwoord WWP….

   A.s. weekend pakken we ons campertje en ga dan weer lekker tegen mijn Zweedse vrienden opscheppen over AZ.

   Jij ook ‘n mooie zomertijd… als ook voor AZ Woman.

 3. Gerrit Vooijs

  16 mei 2019 at 11:03

  Zo het zit er op. Het werd nog maar eens duidelijk hoe knap die 4e plek is met een selectie die niet overloopt van kwaliteit.
  Zo gauw er beroep op wisselspelers wordt / moet worden gemaakt, vallen zorgvuldig ingeslepen automatismen weg en komt het gebrek aan kwaliteit naar boven.

  Dankzij goed ingeslepen patronen bij de vaste basis is er een goede teamprestatie bereikt.
  Zodra er aan die basis door blessures of schorsingen of vormverlies wordt getornd zakt AZ door het ijs. Hetzelfde wanneer AZ onder druk van het moeten winnen moet presteren.

  Kortom, VDB heeft met dit materiaal maximaal gepresteerd. AZ is niet veel beter als de andere subtoppers en verliest van elke eredivisie club als het op 80% presteert omdat er geen extra kwaliteit aanwezig is.

  John, bedankt voor jjouw goede werk. Jouw opvolgers zullen er een hele kluif aan krijgen om met deze selectie hetzelfde te presteren. Knap gedaan !

  • Brandon

   16 mei 2019 at 13:25

   WWP en Gerrit sluit me geheel bij jullie aan. Alles gaat aankomen op de aankopen, zo niet kan het volgend jaar wel eens heel moeilijk gaan worden.

 4. Jay

  16 mei 2019 at 11:47

  Laten we hopen dat ze van dit seizoen geleerd hebben en begin volgend seizoen meteen een complete selectie op het veld hebben staan.

  Persoonlijk denk ik dat we er met de wissel Brom/Slot niet op achteruit gaan en er zelfs wat op vooruit gaan. Verder verwacht/hoop ik dat er niet veel spelers zullen vertrekken. Tel daarbij op dat iedereen in juli weer fit is en er een paar directe versterkingen worden gehaald en ik ga het seizoen positief in.

  • Brandon

   16 mei 2019 at 13:23

   v d Brom heeft een topprestatie(s) geleverd. Slot is een beginnend coach en is mede afhankelijk van wat er aangekocht gaat worden en het spreekwoord luidt niet voor niets: alle begin is moeilijk. Zie het niet 1.2.3. gebeuren dat het beter gaat worden, als het al beter kan?

   • hatse

    16 mei 2019 at 18:15

    Wacht maar af….,!

 5. Vincent

  17 mei 2019 at 12:47

  Misschien 442 spelen aankomend seizoen dan kan koopmeiners op het middenveld spelen en kan Boadu en Druijf tegelijk spelen

 6. Brandon

  17 mei 2019 at 15:45

  Weer een jeugdspeler gecontracteerd Max blijft op zijn geld zitten.

  • Vincent

   18 mei 2019 at 22:23

   Beter toch anders gaan ze naar Ajax

   • oma

    19 mei 2019 at 07:46

    juist!

   • Brandon

    19 mei 2019 at 12:37

    Als ze willen gaan ze toch. AZ moet aankopen doen die in het 1e elftal een meerwaarde zijn. Over 5 weken begint het circus alweer en we hebben nu 13 echt basisspelers. De echte rotzooi is opgeruimd. Maher tekent niet bij anders was dat al lang in kannen en kruiken maar Max Krent wil er een stuivertje bij doen.Of denk jij dat het zo wel gaat dan is er bij de 1e de beste tegenslag weer paniek en wordt er weer verkeerd ingekocht. Of zal Johnson ineens het licht gezien hebben? Ja het noorderlicht.

 7. az woman

  19 mei 2019 at 07:58

  Voor wat betreft resultaten op de eindranglijst heeft John het heel goed gedaan in zijn tijd als AZ coach, daarvoor bedankt John. Ik vraag mij wel af of wat Gerrit aanhaalt, zoals de ontbrekende automatismen als er hier en daar een andere speler opgesteld werd of vorm verlies aanwezig was, alleen met kwaliteit te maken heeft. Vorm verlies kan ik nog volgen en dat een speler die niet optimaal in vorm is, zijn kansen/wedstrijden krijgt om zijn vorm terug te vinden, vind ik ook logisch. Maar over ontbrekende automatismen heb ik een andere mening. Natuurlijk is het iets anders als Pietje er staat of Kareltje, de één wil in de loop worden aangespeeld, de ander wil de bal in de voeten enz, daar kan ik in meegaan. Maar er is me nog iets opgevallen afgelopen seizoen. Ik vond AZ in bepaalde wedstrijden (gelukkig niet alle) Slordig en sommige spelers te vaak zelfzuchtig. Dan kom ik bij mijn punt, de mentaliteit. Ik denk dat mede door de mentaliteit van bepaalde spelers in sommige wedstrijden AZ slordig speelde en tussen ontbrekende automatisme of slordigheid zit een heel verschil. Als Arne Slot volgend seizoen de slordigheid (waar ik me gruwelijk aan kon ergeren) eruit weet te bannen, zijn we ook al een eind op de goede weg. Verder is Arne Slot komend seizoen voor een groot deel afhankelijk van de selectie die hij voor handen krijgt. Maar dat is de verantwoordelijkheid van Max. Nu ik bij Max ben uitgekomen, denk ik aan het volgende. AZ presenteert zich als opleidingsclub, maar steekt sportieve ambities niet onder stoelen of banken. Daar moet een balans in gevonden worden en dat kan niet met alleen het aantrekken of doorschuiven van jonge veelbelovende/talentvolle spelers. Daar zal AZ (Max) op in moeten spelen, door ook het aantrekken van één of twee gelouterde ervaren mannen. Anders slaat de balans naar één kant en kunnen de sportieve ambities nooit gelijk op met de vruchten die AZ plukt van de opleiding. Ik wens Hatse , Gerrit, Jeroen, Jay, Oma, Ruud , Brandon , iedereen die ik vergeet en iedereen die AZ een warm hart toe draagt een hele mooie zomerperiode toe en laten we vol goede moed en overtuiging aan het nieuwe seizoen beginnen.

  • Gerrit Vooijs

   19 mei 2019 at 09:41

   Mooi gesproken!
   Ik sluit mij hier bij aan. Fijne zomer allemaal.

  • Brandon

   20 mei 2019 at 14:58

   Ins gelijks AZ Woman. Prima geschreven.

 8. AZ woman

  19 mei 2019 at 15:48

  Vanochtend bij de tafel van Kees vertelde Ferdy Druijf dat hij een gesprek heeft gehad met Arne Slot, die hem vertelde dat hij Ferdy er volgend seizoen bij wil hebben.

  • AZ woman

   19 mei 2019 at 19:00

   Ik las het nieuws over Ferdy Druijf, maar het stukje tekst waar het om gaat, is van soccer news gehaald, dus hoe waar het is, moet ik het antwoord schuldig in blijven.

 9. oma

  19 mei 2019 at 20:58

  het ging erover dat Heerenveen Druijf wil kopen daar hadden ze het over.

  toen zei Druijf ik heb een gesprek met Slot gehad die wil me houden.
  dus zal ik nog naar waarschijnlijkheid bij AZ zijn.
  ik weet ook dat Heerenveen belangstelling voor me heeft om me te kopen.

  jij en je man ook nog een hele fijne vakantie toe gewenst en mooie zomer,AZ Woman

 10. Vincent

  19 mei 2019 at 23:01

  Volgend jaar lekker met een ruit op het middenveld spelen dan komt stengs ook beter tot zijn recht

  • Brandon

   19 mei 2019 at 23:33

   Leg eens uit. Weet je de opstelling al? Weet je ook de spelers die gaan vertrekken en die nog aangetrokken worden? Bij een voorbereiding of pas in de competitie vallen meestal pas de puzzels in elkaar. Kan me zelfs nog herinneren in een trainingskamp tijdens de winterstop.

   • Vincent

    20 mei 2019 at 18:34

    Ik hoop dat Maher en huiberts gewoon een spel spelen en dat hij verlengt… Maar ik hoop volgend jaar zoiets te zien: Bizot Svensson-Vlaar-Aankoop-Wijndal of ouwejan(het liefst ouwejan verkopen loopt er beetje als een vedette bij) op 6 Koopmeiners Links en Rechts Maher/Til(ligt eraan wie er nog is) & Midtjo. op 10 stengs met zijn dodelijke steekpass Spitsenduo Boaudu-Druijf(indien hij z’n vorm van NEC kan doortrekken)Ferdy speelde geweldig! had weliswaar maar 1 assist op zijn naam, maar was zo belangrijk in kansen creëren. Hij was ook een erg sterk aanspeelpunt en leverde nooit de bal in. Hier kan boadu mooi omheen spelen met zijn techniek en snelheid.

 11. woonwagenpower

  20 mei 2019 at 10:53

  Bron: Voetbal primeur.
  AZ ziet af van komst Gert Peter de Gunst, ik ben hier niet rouwig om, AZ wil een grotere naam op de bank bij Arne Slot. Bij wie zou AZ een serieuze poging moeten wagen, om binnen te halen en wie juist niet?
  Het schijnt dat AZ geprobeerd heeft om Ruud van Nistelrooy te strikken voor deze functie.
  Mijn persoonlijke mening is dat AZ niet in zee moet gaan met Dick Advocaat. Waar ik wel een voorstander van zou zijn is frank Rijkaard.

  • Urdal

   20 mei 2019 at 15:08

   Een goed man met een grote naam naaste Arne Slot, zou ik Ruud Gullit proberen.
   Perfecte 2de man, zoon zit bij de club, hele grote naam, en ik denk dat hij ook wel een aardig netwerk heeft.

  • Vincent

   20 mei 2019 at 18:36

   Rijkaard is kansloos die gaat nooit bij Arne slot als assistent werken. Gullit zou idd kunnen.

   • AZ woman

    20 mei 2019 at 21:48

    Fred Rutten lijkt mij een mogelijkheid naast Arne Slot. Mocht er om welke reden dan ook een onprettige werk situatie ontstaan met Slot en de selectie, kan Fred Rutten het zo overnemen.

    • Gerrit Vooijs

     21 mei 2019 at 10:07

     En dat is nu precies waarom dat niet gaat gebeuren.
     Een Foppe de Haan, Ruud Gullit, Wesley Sneijder bv zou wel kunnen. Deze mensen zijn niet in de markt om de hoofdtrainer te worden maar fungeren als klankbord.
     Rutten en Slot gaan elkaar in de weg lopen.

 12. oma

  21 mei 2019 at 09:02

  ze kunnen foppe de Haan ook nemen(geintje).
  ik krijg hier zomaar een vreemde gedachte bij,vertrouwen ze Slot niet?

  • Gerrit Vooijs

   21 mei 2019 at 10:15

   Cocu en Van Bronckhorst hebben in hun eerste jaar als hoofdtrainer voor tijdelijk een ervaren man achter zich gehad. Dat heeft hun geen windeieren gelegd.

   Maar ben met u eens dat AZ dit al eerder geregeld had moeten hebben want vanaf vorig jaar wist Huiberts al dat dit er aan kwam.
   Nu geeft dit aanleiding tot….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>