Voorbeschouwing Excelsior – AZ

By
Updated: mei 14, 2019
cid199318_BromVI12_1180_580x310

Na 200 voorbeschouwingen schoof John van den Brom dinsdagmiddag voor het laatst als AZ-trainer aan bij de pers. Hoe staat zijn ploeg er richting speelronde 34 voor? En hoe vat hij de afgelopen vijf seizoenen samen?

“We hebben wel wat personele problemen richting Excelsior-uit”, opende Van den Brom. “Guus Til is geschorst. En Adam Maher, Ron Vlaar en Thomas Ouwejan zijn niet helemaal fit. Dus er staan andere namen aan de aftrap. Maar geloof me, er staat een elftal dat in staat is om te winnen. En een elftal dat ook wíl winnen.”

Droomscenario
Van den Brom: “We willen in Rotterdam in stijl afsluiten, net als afgelopen zondag bij de laatste thuiswedstrijd. Dat was hartstikke mooi, een droomscenario.”

Afscheid
“Tot aan de wedstrijd tegen PSV was ik nog niet zo met mijn afscheid bezig. Maar nu denk ik bij alles dat ik doe: laatste keer dit, laatste keer dat. Dat is wel gek. Ik heb hier vijf jaar heel fijn gewerkt. En als je kijkt naar de ranglijsten van de afgelopen seizoenen, ziet het er ook goed uit. Donderdag komen we nog één keer bij elkaar. Die dag sluiten we het formeel met elkaar af en is het vakantie”, besloot Van den Brom.

Aftrap
Excelsior – AZ begint woensdag om 19:30 uur. Bron: AZ

11 Comments

 1. Vincent

  14 mei 2019 at 18:27

  Wuytens voor Vlaar
  Wijndal voor Ouwejan
  Reijnders voor Til
  Seuntjes linie terug voor Maher
  Boadu in de Spits

  Problem solved

 2. Gerrit Vooijs

  14 mei 2019 at 18:28

  Wedstrijd gaat voor beide clubs nergens om. Er kan een mix van de vaste reserves en Jong AZ worden opgesteld . Kunnen Helmer, Johnsen, Gudmundsson, Koopmeiners, Seuntjes, Midtsjo, Wijndal, Wiytens ( laatste wedstrijd ) Bergsma, Van Rhijn ( laatste wedstrijd) en Rody de Boer laten zien wat ze in hun mars hebben.
  2e helft Mihalik voor Johnsen, Reijnders voor Seuntjes en Hatzediakos voor Wuytens ( publiekswissel) laten invallen.

  Daarna vrijdag allemaal op vakantie want over 4 weken begint de voorbereiding weer wil je 25 juli iedereen weer op scherp hebben staan.

 3. Brandon

  14 mei 2019 at 20:28

  Net heel goed gekeken naar RKC-NEC en gelet op Druijf. Voegt voor AZ helemaal maar dan ook helemaal niets toe. 1e divisie is zijn top. Niet aan beginnen.

  • woonwagenpower

   15 mei 2019 at 06:22

   Ik heb het ook gekeken Brandon, maar niet alleen Druijf viel mij erg tegen, heel NEC vond ik niks. Het was een collectieve wan vertoning van de Nijmegenaren. Maar zoals je terecht zei, heeft Druijf, zoals hij gisteren speelde geen enkele toegevoegde waarde voor AZ. Maar wie gaat de rol invullen als tweede man achter Boadu? Johnsen en/of Mihalik? Ik denk dat die ook tekort komen. Max zal moeten doorselecteren, afscheid nemen van de zwakke broeders ( dan eventueel maar met verlies). Maar eerst vanavond nog een afsluitwedstrijd van dit seizoen. Ik hoop dat Max een hoop geleerd heeft van het afgelopen voetbaljaargang en op tijd een volwaardige selectie heeft samen gesteld, met gerichte versterkingen. Ik zou een poging wagen om Umar Sadiq binnen te halen om het duel aan te gaan met Boadu voor de functie als eerste spits, afscheid nemen van Druijf, Johnsen, Mihalik, van Rijn, Velthuizen, Weigelt en Hatzidiakos. Ron Vlaar als stand in bij de selectie houden, naast een functie in de opleiding. Afscheid nemen van Nick van Aart en een keeperstrainer met Europese ervaring aanstellen. Tevens ben ik zeer benieuwd of er verder nog mutaties gaan plaats vinden voor wat betreft de basis elf van afgelopen seizoen. Max zal alert moeten zijn en indien nodig de juiste keuzes maken, om niet zo’n start als vorig seizoen te maken.

   • woonwagenpower

    15 mei 2019 at 06:24

    Ook voor de verhuurde Bel Hassani is geen plaats meer.

   • oma

    15 mei 2019 at 07:12

    voor Druijf bestaat grootte belangstelling van Heerenveen.

    • Vincent

     15 mei 2019 at 08:16

     Niet verkopen… Gewoon een jaar verhuren

   • Gerrit Vooijs

    15 mei 2019 at 10:35

    Voor Johnsen wil ik een uitzondering maken. Weghoudt bakte er in zijn eerste jaar niets van. Hij werkte hard maar er lukte niet veel.
    Bij Johnsen zie ik hetzelfde. Als hij invalt werkt hij hard voor het team maar veel mislukt.
    Het volgend seizoen moet hij er wel staan.

   • Brandon

    15 mei 2019 at 19:27

    Super geantwoord.

   • Brandon

    15 mei 2019 at 19:27

    Super geantwoord

 4. Ruud

  15 mei 2019 at 21:36

  Friday mag naar Noorwegen terug!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>