Voorbeschouwing AZ – PSV

By
Updated: mei 10, 2019
Vandenbrom-NOS

In aanloop naar het thuisduel van zondag met PSV blikte John van den Brom vrijdag vanaf het AFAS Trainingscomplex terug en vooruit. Over de competitiebreak, het seizoenslot en de fysieke staat van zijn ploeg.

“Het wordt een interessante speelronde”, opende Van den Brom. “We krijgen in de één-na-laatste speelronde een tegenstander die nog voor het kampioenschap strijdt. PSV móet winnen om nog enigszins zicht op de landstitel te houden. Het is mooi dat het nog zo spannend is. En wij moeten een resultaat boeken om de vierde plaats veilig te stellen. Daar gaan wij vol voor. Want wat er bij Ajax – FC Utrecht gebeurt, hebben wij geen invloed op.”

In stijl
Als AZ zondag zeker is van plek vier, betekent AZ – PSV het laatste thuisduel voor Van den Brom. “Daarom wil ik goed afsluiten. We hebben dit seizoen thuis tegen Feyenoord een punt gepakt en gewonnen van Ajax. En nu gaan we voor een resultaat tegen PSV. Als dat lukt, is het een afscheid in stijl. Dan is ons doel om Europees voetbal te halen gerealiseerd.”

Uit
AZ en PSV troffen elkaar eerder dit seizoen, vlak voor de winterstop. “In Eindhoven vond ik ons goed spelen en had ik het gevoel dat we meer verdienden dan we kregen. Dat zijn dingen die zondag ook meespelen.”

Fit
Van den Brom kan zondag over al zijn spelers beschikken. “Iedereen is fit en we hebben geen schorsingen. Ik vind dat we de 19 dagen zonder wedstrijd heel goed doorgekomen zijn. Kwalitatief goede trainingen en wat rust in de weekenden. We hebben goed kunnen opladen richting zondag. Er staat een super fitte selectie.”

7 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  10 mei 2019 at 17:26

  Afsluiten in stijl en winnen van PSV.
  1 punt is voldoende maar een lekkere 3 punter is afscheid nemen met glans.

 2. Brandon

  10 mei 2019 at 20:09

  Helemaal mee eens Gerrit. Ook tov die vervelende van Bommel met al zijn gezeur en het bestoken van de 4de man.

 3. oma

  11 mei 2019 at 10:42

  altijd fijn om te lezen,dat er mensen zijn die mooie dromen hebben.
  maar de realieteit is zo anders

 4. VakJ

  11 mei 2019 at 12:30

  Gewoon PSV van de mat spelen. Leuk moederdag cadeautje voor het publiek. Als Ajax dan wint zijn we ook verder van het kampioenschap gezeur af

 5. az woman

  12 mei 2019 at 11:58

  Als er een seizoen is dat AZ PSV kan verslaan, is dit er één van. Zeker na de winterstop is PSV uit goede doen, vergeleken met voor de winterstop. Ik hoop dat de scheidsrechter van dienst een extra oogje hebt voor Luc de Jong, hij gaat zo makkelijk leggen, deelt zelf genoeg uit, maar als hij eens iets moet incasseren, hangt hij het slachtoffer uit. Verder wens ik iedereen een mooie (waarschijnlijk) laatste thuis wedstrijd van dit seizoen toe. AZ succes!

 6. Vincent

  12 mei 2019 at 13:07

  Waarschijnlijk een verlies maar ik laat me graag verrassen

 7. Gerrit Vooijs

  12 mei 2019 at 16:34

  Toch een mooie afsluiter 1-0 :-)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>