‘Ajax slaat opnieuw toe in Alkmaar en strikt tweede toptalent van AZ’

By
Updated: mei 3, 2019

Ajax slaat opnieuw zijn slag bij AZ. Na Rio Hillen zien de Alkmaarders ook toptalent Kian Fitz-Jim naar Amsterdam vertrekken.

De rechtsbenige centrale middenvelder is pas vijftien jaar en heeft daardoor nog geen profcontact. In januari mocht hij nog mee op trainingskamp met de selectie van trainer John van den Brom, maar hij kiest nu dus voor een overstap naar Ajax. Fitz-Jim staat al enige tijd hoog aangeschreven binnen de jeugdopleiding van AZ, dat opnieuw een toptalent ziet vertrekken.

Vorige maand meldde De Telegraaf al dat Ajax Hillen oppikt uit de Alkmaarse jeugdopleiding. De zestienjarige verdediger met Braziliaanse roots werd ook gevolgd door PSV, Chelsea en Borussia Dortmund, maar liet zijn keuze dus eveneens op de Amsterdammers vallen. Voor hem lijkt AZ overigens wel een transfersom te ontvangen, aangezien hij begin maart een verbintenis tekende. Bron: Voetbalprimeur

11 Comments

 1. woonwagenpower

  4 mei 2019 at 06:39

  Wat is de beweeg reden voor talenten als Boadu en Stengs om bij AZ te blijven en waarom kan AZ sommige andere talenten niet binnenshuis houden? Zijn het de families, de zaakwaarnemers, houdt Ajax die jongens een veel mooier verhaal voor en een dikkere beurs? Is het de uitstraling van de CL dit seizoen? Doet Max er genoeg aan? Ik vraag het me wel eens af, aangezien dat de jeugd ook ziet dat ze bij AZ echt de kans wel krijgen. AZ moet niet de naam krijgen dat het aan het opleiden is voor Amsterdam en Eindhoven. Ergens gaat er regelmatig iets mis (gelukkig niet altijd), maar wie kan de vinger op de zere plek leggen?

  • Vincent

   4 mei 2019 at 17:43

   Deze jongen is Fan van Ajax dus gaat bij z’n favoriete voetbalclub spelen… Van Hillen geen idee ik had als AZ zijnde hem ook gewoon aan z’n contract gehouden

 2. Gerrit Vooijs

  5 mei 2019 at 00:30

  Ik denk dat de uitstraling van Ajax door dit uitzonderlijk goede seizoen enorm is toegenomen. Daar kan AZ met 1 voorronde Europa League natuurlijk niet tegen op.
  Ook bij de buren krijgt de jeugd kansen: Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui, De Jong, Van de Beek zijn allemaal jeugdige talenten geweest die of uit eigen opleiding op van elders daar de kans hebben gekregen om tot een topper uit te groeien.

  Ik neem deze jongens dan ook helemaal niets kwalijk dat zij voor de buren hebben gekozen. Dat zal bijna elke jongen van 15-16 op dit moment doen.

 3. AZ woman

  5 mei 2019 at 16:41

  Ik zeg het wel, maar het komt niet uit mijn hart, hup Ajax.

  • AZ woman

   5 mei 2019 at 16:42

   Vanavond tegen Willem II.

 4. Jay

  6 mei 2019 at 11:23

  Ajax heeft gewonnen, dus AZ heeft nog 1 puntje nodig om zeker te zijn van Europees voetbal.

  • Brandon

   6 mei 2019 at 15:02

   Ajax wint ook van Utrecht en dan is alles al gebakken. AZ zou als tegenprestatie Psv af moeten straffen. Wat betreft de spelers die geen nieuw contract tekenen bij Justin de Haas was het aangeboden contract van een dusdanig gehalte dat hij de overstap naar Psv heeft gemaakt. Weer voor dat dubbeltje op de 1e rang zitten van de slechtste TD Max Huiberts wat betreft aankoop en nu dit weer. De twee naar Ajax zal ook wel met geld te maken hebben dus MaX is weer goed bezig.

   • Gerrit Vooijs

    6 mei 2019 at 22:28

    Max kan aan de gang!
    2e vooronde EL 25-7-2019 en 01-08-2019.
    Ca. 11 weken.

    • az woman

     8 mei 2019 at 07:58

     Volgens de telegraaf hebben twee clubs uit Rusland serieuze belangstelling voor onze Guus Til, dat stond op voetbalprimeur. Werk voor Max.

     • Gerrit Vooijs

      9 mei 2019 at 15:18

      Ik werd ook attent opgemaakt. Tja voor Guus een prachtige kans die hij met 2 handen moet pakken.
      Nu is het wel de televaag natuurlijk 🙂

 5. Vincent

  9 mei 2019 at 22:40

  Til naar Rusland en wij krijgen de beste middenvelder van Spartak Moskou hiernaar toe.. klinkt goed!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *