Wel Midtsjo en geen Ouwejan tegen Heracles

By
Updated: april 23, 2019
cid199320_BromVI13_1180_580x310

Na het verlies van afgelopen weekend tegen Feyenoord moet AZ alle zeilen bijzetten om de vierde plaats veilig te stellen. Dat moet dinsdagavond gebeuren tegen directe concurrent Heracles. “Het wordt enorm belangrijk”, vertelt John van den Brom maandagmiddag na de training.

Geen Pasen voor de mannen van Van den Brom. Zowel op Eerste als op Tweede Paasdag werd er gewoon getraind. “We hebben niks meegekregen van Pasen, maar dat geeft niet.”

“Moeten winnen”
AZ wist al vier wedstrijden op rij niet te winnen en daardoor is plek drie uit zicht en met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer vijf Heracles vier punten. Lijkt genoeg zou je zo zeggen, maar de Alkmaarders verkeren niet in hun beste vorm. “Deze wedstrijd krijgt nu een andere lading door het resultaat van afgelopen weekend. We moeten dinsdagavond gewoon winnen.” Zegt de Alkmaarse oefenmeester voor de camera van NH Sport.

Fitheid selectie
Fredrik Midtsjo keert dinsdagavond waarschijnlijk weer terug in de basis. De Noorse middenvelder haakte tegen Feyenoord af tijdens de warming-up. Daar tegenover staat de afwezigheid van Thomas Ouwejan. De linksback is niet fit.

AZ – Heracles begint dinsdagavond om 19.45 uur. Bron: NHnieuws

4 Comments

 1. Jay

  23 april 2019 at 11:33

  Ze moeten gewoon winnen, dat klopt. Helaas klinkt dat makkelijker dan het is. Het loopt niet meer, hoewel AZ zo wisselvallig is als wat, dus hopen maar dat het de laatste 3 wedstrijden toch inene nog een beetje gaat lopen. Alles om die vervelende play-offs maar te ontlopen.

 2. Gerrit Vooijs

  23 april 2019 at 15:22

  Gaat erg lastig worden.
  Idrissi weer opstellen en Gudmundsson voor joker zetten?
  Stengs gewoon laten staan ?
  Koopmeiners weer terug naar achteren, waar het allemaal een tempo langzamer gaat ?
  Wuytens bedankt voor zijn diensten en weer op de bank laten plaatsnemen ?
  Aanvallend spelen en dus ruimte weggeven aan Heracles ?

  Van de Brom heeft genoeg vragen die hij voor zichzelf moet beantwoorden.
  Zoals Jay zegt, er moet gewonnen worden. Maar als er moeten op staat geeft AZ normaal niet thuis… teveel druk.

  Ik denk 2-2.

  • Vincent

   23 april 2019 at 17:11

   Ik neem aan dat wuytens weer op de bank plaats neemt en Gudmunsson blijft staan vond hem wel goed spelen. Van mij mag Stengs ook vervangen worden door Helmer of Reijnders maarja dat gaat vast niet gebeuren.

 3. Vincent

  23 april 2019 at 17:10

  Gelukkig Wijndal is beter

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>