AZ verspeeld plek 3 door verlies tegen Feyenoord (2-1)

By
Updated: april 20, 2019
Brommie

AZ is er zaterdagavond niet in geslaagd om de strijd om plek drie nieuw leven in te blazen. De ploeg van John van den Brom ging na een 0-1 ruststand met 2-1 onderuit in De Kuip.

LATER MEER…

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord – AZ 2-1 (0-1)
Eredivisie

Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer, Sven van Beek, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Sam Larsson (87. Jan-Arie van der Heijden), Tyrell Malacia, Steven Berghuis, Cuco Martina (59. Jeremiah St. Juste), Jens Toornstra, Robin van Persie (84. Yassin Ayoub), Eric Botteghin.
Opstelling AZ: Marco Bizot, Jonas Svensson, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan, Calvin Stengs (74. Bjørn Johnsen), Teun Koopmeiners, Guus Til, Mats Seuntjens, Adam Maher, Albert Gudmundsson (67. Oussama Idrissi), Stijn Wuytens (67. Myron Boadu).

Scoreverloop: 36. Seuntjens 0-1, 51. Malacia 1-1, 68. Van Persie 2-1.
Gele kaarten: Berghuis, Ayoub (Feyenoord).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 45.000

17 Comments

 1. Brandon

  20 april 2019 at 23:04

  Realiteit zijn niet goed genoeg op vele fronten. Slecht begin competitie omdat het team niet in balans is, goed einde 1e helft en begin 2e helft competitie, daarna kan AZ de spanning niet aan en verliest vele punten in de 2e helft, conditie? Prima trainer maar wisselen is niet zijn sterkste punt. Technisch Directeur heeft niet gezorgd dat AZ een evenwichtig elftal op de been kon brengen, denk aan laatste linie de twee middenspelers waardoor de sterkste middenvelder bijna niet op zijn plek heeft kunnen spelen en ook geen spits aangekocht die AZ vele punten had kunnen bezorgen. We hebben het dus over de hele as van een elftal. Een PRUTSER.

  • AZ4Altijd

   20 april 2019 at 23:16

   Prima trainer? Ik erger mij al een jaar of 4 kapot aan deze eikel. Nog 3 wedstrijden en dan is hij weg. Finally. Probleem is, hij wordt opgevolgd door de volgende slappe zak. Dus wordt komend seizoen weer niets. Feit is wel, er moeten goede aankomen worden en afscheid genomen worden van een hele hoop spelers.

   Stengs en Idrissi geef ik voordeel van de twijfel. Ze hebben laten zien dat ze best wat kunnen, maar nu beide totaal uit vorm. Zoals wel vaker met jonge talentvolle spelers.

   • AZ4Altijd

    20 april 2019 at 23:17

    Goede ankopen komen

   • Brandon

    20 april 2019 at 23:35

    AZ speelt prima voetbal en dat is op het conto van deze trainer te schrijven. Dat hij niet over genoeg spelers beschikt, vanaf de 1e minuut van de competitie, daar kan de trainer niets aan doen. Wordt nu nog kwaad ook, dat komt door die LUL van een TD MAX HUIBERTS, dat is degene waar je EIKEL tegen moet zeggen. 4 jaar in de top van de eredivisie meedraaien met beperkte middelen vind ik een topprestatie. Zo gemakkelijk de trainer de schuld te geven. Je zegt zelf al dat je er volgend ook weinig vertrouwen in hebt, maar wie stelt die trainer nu aan??? Oh ja Max de LUL die geen euro wil uitgeven.

 2. KeesK in Paraguay

  21 april 2019 at 00:12

  Heracles kan de vierde plaats en AZ’s angstzweet ruiken.
  Het geblaat over de derde plaats behalen was achteraf gezien behoorlijk lachwekkend.
  Vanaf het moment dat het een redelijk glansrijk seizoen kon worden is er sinds Tilburg weinig meer gepresteerd.
  Het grappige is dat Heracles hetzelfde programma rest, PSV en Excelsior, en tegen elkaar.
  Ook Vitesse is nog niet kansloos dus dat wordt billenknijpen en hopen op toch nog een goede afloop zonder playoffs (Ajax wint de KNVB beker).

 3. KeesK in Paraguay

  21 april 2019 at 00:30

  Heracles kan de vierde plaats en AZ’s angstzweet in de bilnaad al ruiken.
  Het geblaat over de derde plaats behalen was achteraf gezien behoorlijk lachwekkend.
  Vanaf het moment dat het een redelijk glansrijk seizoen kon worden is er sinds Tilburg matig gepresteerd.
  Het grappige is dat nu Heracles hetzelfde programma rest, PSV en Excelsior, en tegen elkaar.
  Ook Vitesse is nog niet kansloos dus dat wordt billenknijpen en hopen op toch nog een goede afloop zonder playoffs (Ajax wint de KNVB beker).

 4. oma

  21 april 2019 at 07:52

  iedereen mag zijn mening hebben over Brom,van mij had hij al twee jaar geleden mogen vertrekken.
  maar goed.

  is Adrie Koster niets voor AZ tactisch strek en weet van een bij elkaar stelletje spelers een elftal te maken.

  prettige paas nog toe gewenst.

 5. Brandon

  21 april 2019 at 10:48

  Oma noem er maar een, ISAAC, kan meer dan de hele voorhoede van AZ. Misschien hebben die wel een goede TD. Wat is er bij AZ verandert na minuut 1 helemaal niets. Daar is goed geanticipeerd op wat ze niet hadden en bij ons is NIETS gedaan. Joris Mathijsen is zijn naam heeft nog bij AZ furore gemaakt. Die slaapt ‘s nachts en niet overdag zoals die Huiberts. Dus bij elkaar (geraapt bedoel je) stelletje spelers is niet correct.

  • Vincent

   21 april 2019 at 11:56

   Wat heb je eraan om Isak een half jaar te huren van Dortmund? Hij is daarna weer weg zo kan je nooit een elftal bouwen

   • Brandon

    21 april 2019 at 13:12

    Nee gelijk heb je hoor lekker zo aanmodderen. Wel eens gehoord dat Europees voetbal geld oplevert? Dat hadden we al lang voor elkaar gehad met een spits.

    • Vincent

     21 april 2019 at 17:19

     Ja tuurlijk 1 ronde Europa League verdient zoveel geld jeetje wat zwemmen we in het geld

   • Brandon

    21 april 2019 at 13:14

    AZ is een opleidingsclub en dat zal met dit soort bestuurders nooit anders worden. Beloven, beloven doet een kind enz enz.

 6. Vincent

  21 april 2019 at 11:57

  Jong Ajax gaat echt niet de beker winnen Willem 2 maken ze af Ajax gaat zich op de CL concentreren dus de Play offs zijn een zekerheidje

 7. Gerrit Vooijs

  21 april 2019 at 13:45

  Tja het verlies is volkomen logisch het score verloop was dat niet.
  In 93 minuten 3 (drie) doelpogingen op doel en 3 over / naast. Feyenoord deed dat veel beter en heeft dus zeer verdiend gewonnen.

  Stengs lijkt op weg een Dos Santos 2.0 te worden. Hij is al weken niet in vorm, werkt elke werk minder voor het team en heeft toch elke week een basisplaats.

  Idrissi op de bank prima, maar dan is het niet uit te leggen dat Stengs die nog minder is wel een basisplaats krijgt. Zachte heelmeesters ……….

  AZ heeft met deze mentaliteit helemaal niets in Europa te zoeken. Eventuele plaatsing betekent absoluut niet dat AZ de groepsfase zal halen.

  Ik maak mij zorgen want Arne Slot drukt nu al zijn stempel op AZ en dat is niet best.
  AZ moet van hem breien tot op de doellijn.
  Feyenoord scoort de gelijkmaker op een manier die AZ in zijn geheel niet beheerst. En dat is Europees gezien een veel gebruikt wapen.

  Toch fijne Paasdagen voor iedereen :-)

 8. Gerrit Vooijs

  22 april 2019 at 19:22

  JAZ hield dapper stand 0-0 , maar Twente is weer terug in de Eredivisie.
  Mooie volksclub met een enorm trouwe achterban is weer waar ze horen.

 9. Wally_AZ

  23 april 2019 at 07:33

  Wat mij verbaasde is dat zowel Stengs als Seuntjes bij balverlies niet mee verdedigden maar stil bleef staan en helemaal niets deden, toch raar. verdiend verloren van een niet goed Feyenoord maar wel een ploeg die wilden werken voor elkaar. AZ zal waarschijnlijk 4de worden en dat is ook waar ze horen te staan. Ik zie Ajax wel de beker pakken die kunnen nu niet met een tweede elftal gaan spelen nu de competitie verschoven is dan krijgen ze heel Nederland over zich heen en er zitten gewoon teveel winnaars in dat team. Vanavond Heracles ik zeg starten met Boadu een spits een echte spits yeah…

 10. Brandon

  23 april 2019 at 10:25

  AZ wordt 4de als ze vanavond een resultaat halen tegen Heracles bij verlies is de 4de plek ook verloren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>