Van den Brom kondigt wijzigingen aan richting kraker in De Kuip

By
Updated: april 19, 2019
Vandenbrom-NOS

John van den Brom gaat na de moeizame serie van de afgelopen weken wijzigingen doorvoeren voor de kraker tegen Feyenoord van komende zaterdag in De Kuip. Als AZ nog aanspraak wil maken op de derde plaats in de Eredivisie, heeft het op bezoek bij de directe concurrent een resultaat nodig. 

AZ had begin april alles nog in eigen hand dankzij de sterke reeks resultaten van na de winterstop. Uitgerekend op het moment dat de ploeg van Van den Brom de derde plaats in handen kreeg, kwam de klad erin. En dus staat Feyenoord weer op die belangrijke plek, die een ticket voor de voorronden van de Europa League oplevert, en heeft met nog vier duels te gaan een voorsprong van vier punten

De laatste keer dat AZ een Eredivisie-wedstrijd won in De Kuip dateert van het seizoen 2010/11, maar Van den Brom heeft vertrouwen in een goede afloop en vindt dat zijn ploeg moet spelen zoals altijd. ‘Wat ons strijdplan is tegen Feyenoord? Brutaal zijn en zelf durven voetballen. Hoewel het in De Kuip is. Juist dankzij dat het in De Kuip is. We hebben daar overigens vaker prima gespeeld.’

Een resultaat leverde het de laatste drie seizoenen niet op, want daarin was Feyenoord in eigen huis telkens te sterk. Om nu wel een of meerdere punten te pakken, gaat Van den Brom het nodige aanpassen na de resultaten van de laatste weken. ‘Of ik qua opstelling dingen ga veranderen? Ja. Daar is ook wel reden toe na de afgelopen duels. Wat er verandert zien jullie zaterdag’, zegt hij op de AZ-site.

Mogelijk komt er op het middenveld een plek vrij. Fredrik Midtsjø haakte vrijdag af tijdens de training. De Noor is een twijfelgeval. Voorin heeft Van den Brom er een optie bij met Myron Boadu. De achttienjarige aanvaller is hersteld van een zware enkelblessure en maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie. ‘Geweldig voor hem. En dat uitgerekend tegen de ploeg waartegen hij uitviel.’

Ajax
AZ wacht dinsdag, drie dagen na het cruciale duel in De Kuip, een thuisduel met Heracles Almelo. Daarna duurt het negentien dagen voordat met PSV de volgende tegenstander in de Eredivisie wacht. En dat allemaal omdat de KNVB de 33ste speelronde van de Eredivisie verschoof naar woensdag 15 mei wegens de halvefinaleplaats van Ajax in de Champions League.

Het heeft consequenties voor de planning van de Alkmaarders, liet Van den Brom weten. ‘Om in het ritme te blijven, plannen we een oefenwedstrijd tegen De Graafschap in. Maar goed, het hoofddoel van de verplaatsing is duidelijk: Ajax optimaal laten voorbereiden op de halve finale van de Champions League. Ik vind dat we dat als clubs moeten ondersteunen.’ Bron: VI

10 Comments

 1. Jay

  19 april 2019 at 15:34

  Laatste kans om nog mee te blijven doen in de strijd voor plek 3. Gezien het niveau van de laatste wedstrijden vrees ik dat we daar niet gaan winnen, maar ik laat me graag verrassen.

 2. Ruud

  19 april 2019 at 16:35

  Jay, het wordt plek 4 in alle redelijkheid en dat is netjes zonder spits. Ik begrijp dat Ajax moet winnen in de beker voor een directe plaatsing van AZ in EL verband. Laat we dat dan hopen.

  • Brandon

   19 april 2019 at 20:31

   Je 1e zin is de spijker op zijn kop Ruud. Boadu voor de leeuwen gooien zou een smerige streek zijn van Brommetje. Geblesseerd raken na zo’n lange tijd tegen een stel schoppers achterin hoort dan tot de mogelijkheden. Denkt hij nu al aan Utrecht?

   • oma

    20 april 2019 at 07:28

    een kat in het nauw maakt rare sprongen Brandon.

  • Vincent

   20 april 2019 at 12:11

   Ajax gaat niet winnen ze komen met jong Ajax aan door de CL en daar gaat dit Willem 2 zeker van winnen

 3. woonwagenpower

  19 april 2019 at 18:15

  Ik geloof erin, als we iets minder breien en eerder de trekker overhalen. AZ succes.

 4. KeesK in Paraguay

  20 april 2019 at 09:15

  Met PSV nog in het programma is het zaak punten te halen om de vierde plek veilig te stellen die mogelijk Europa League brengt. Feyenoord is net als alle andere subtoppers een labiele ploeg dus met twee labielen op het veld is alles mogelijk vandaag.
  Ongelooflijk hoe AZ mooie resultaten binnen handbereik als zand door de vingers laat glippen maar ook wonderlijke wederopstandingen bewerkstelligt.
  KNVB bekerfinale weg, derde plek laten glippen en de concurrentie om de vierde plek hijgt in de nek, tijd om het tij weer te keren!

 5. Brandon

  20 april 2019 at 22:15

  Niet zo lang geleden zei ene Ouwejan dat hij ook wel bij Ajax zou passen. Misschien heeft de man hoogmoedswaanzin maar als je hem tegen Feijenoord zie knoeien mag hij misschien wel bij Ajax de kleedkamers aanvegen. Aanvallend wel 6 keer een eindpass kunnen geven maar alle 6 rechtstreek naar een Feijenoorder. Zelfs een keer recht in de handen van de keeper. Wat een prutser zet daar lekker Wijndal neer. 2e Helft geheel overlopen door Feijenoord het lijkt wel of AZ conditioneel een puinhoop is want dit gebeurd al weken achter elkaar.

  • Vincent

   21 april 2019 at 11:47

   Eens

  • Wally_AZ

   23 april 2019 at 10:32

   Ik heb het vermoeden dat Ouwejan Jong Ajax bedoelde maar inderdaad die was aanvallend maar zeker ook verdedigend aan het prutsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>