Voorbeschouwing AZ – ADO Den Haag

By
Updated: april 12, 2019

De dagen worden langer, de bomen kleuren voorzichtig groen en de Eredivisie begint aan de alles of niets weken. John van den Brom blikte vrijdagmiddag na de training vooruit op het treffen met ADO Den Haag, dat zaterdag op bezoek komt in Alkmaar.

“Bij ons is iedereen fit”, opende Van den Brom zijn voorbeschouwing. “Stijn Wuytens zit dus ook weer bij de wedstrijdselectie. Alleen Pantelis Hatzidiakos is niet inzetbaar; hij is geschorst.”

Boadu
De van een enkelkwetsuur herstelde Myron Boadu sloot maandag volledig aan bij de groepstraining. Van den Brom: “Hij heeft de hele week meegetraind. Precies volgens plan. Myron zit er dit weekend echter nog niet bij. Die wedstrijd komt nog wat te vroeg.”

Hiddink
De vrijdagtraining werd bekeken door Guus Hiddink. “Altijd mooi en leuk als dit soort prominenten hier rondlopen”, zei Van den Brom. “Guus vertelde dat hij net terug is in Nederland. Hij was 120 dagen achter elkaar op pas geweest met de Olympische ploeg van China. Best lang.”

ADO
De komende opponent won afgelopen weekend met 5-0 van FC Utrecht. “Een verrassende uitslag. ADO heeft daardoor ook weer wat meer lucht in de strijd die ze voeren in de Eredivisie. Maar ze zijn er nog niet. Voor ons en ADO geldt dus dat er nog vijf wedstrijden volgen die er écht toe doen.”

Europees
Van den Brom: “Wij blijven vol voor de derde plek gaan. Niet alleen vanwege prestige maar ook omdat we met het oog op een Europees ticket niet afhankelijk willen zijn van de uitkomst van de Bekerfinale. Als sportman en team moet je altijd het hoogst mogelijke nastreven.”

Kansen
Afgelopen weekend liet AZ dure punten liggen in die strijd om plek drie. “We moeten meer scoren. Dan win je gewoon bij De Graafschap. Maar om meer te scoren moeten we eerst meer kansen creëren. Daar zat het hem in”, aldus Van den Brom.

Aftrap
AZ – ADO Den Haag begint zaterdag om 18:30 uur. Bron: AZ

9 Comments

 1. Brandon

  12 april 2019 at 17:47

  Hij zegt dus helemaal niets. Lijkt zijn wisselbeleid wel.

  • Gerrit Vooijs

   13 april 2019 at 00:42

   Nou, hij zegt dat AZ te weinig kansen creëert. Dat kun je lezen als kritiek op idrissi en Stengs die hiervoor moeten zorgen……
   Rechtuit zeggen wie er niet goed presteert zal hij maar de pers nooit doen natuurlijk. Dat doet trouwens geen enkele trainer in een perspraatje voorafgaand aan een wedstrijd.

   Ik verwacht net als tegen Groningen weer een moeizame wedstrijd. 1-0

   • Brandon

    13 april 2019 at 12:09

    Gerrit van Idrissi en Stengs schrijft de hele nationale pers over en hij bevestigd dit in een krant. Recht op de man af is beter en ook confronterender nu krijg je allemaal weer praatjes achteraf.

    • Brandon

     13 april 2019 at 17:47

     Dit is dus wat ik bedoel:

     LIVE-discussie: Van den Brom maakt dreigement nog niet waar; Immers weer ADO-spits

     Gepubliceerd: zaterdag 13 april 2019 om 17:40
     Kopieer link
     Deel op WhatsApp
     Deel op Facebook

     AZ hoopt zaterdagavond in ieder geval voor even de derde plaats over te nemen van Feyenoord. De ploeg van trainer John van den Brom neemt het in eigen huis op tegen ADO Den Haag, dat vooral weg wil blijven van de onderste plaatsen.

     Van den Brom dreigde eerder deze week vleugelaanvallers Calvin Stengs en Oussama Idrissi te slachtofferen, maar zij staan tegen ADO gewoon aan de aftrap.

     • Gerrit Vooijs

      13 april 2019 at 18:06

      Nou laten we hopen dat beide vleugelaanvallers dit signaal hebben begrepen en een goede wedstrijd neer zetten!!

 2. woonwagenpower

  13 april 2019 at 06:23

  Ik verwacht een open wedstrijd. ADO heeft niet, als Groningen de discipline om 90 minuten lang voor het eigen doel te blijven hangen en te hopen op een paar uitvallen. AZ zal het spel moeten maken en in eerste instantie enig risico nemen, met die gevolgen dat ADO ook de ruimte krijgt om naar voren te voetballen. Met de ontstane ruimte die AZ en ADO elkaar bieden zal AZ zorgvuldig om dienen te gaan en geen genoegen moeten nemen met een 1-0, ( daar hebben we van geleerd, mag ik aannemen)maar doordrukken naar de 3-0. Mocht onverhoopt ADO op voorsprong komen, of snel een gelijkmaker maken, dan gaat het weer lastig worden voor AZ. Voetballen doe je niet alleen met je voeten, ook met het hoofd. De ogen ALLES laten waarnemen , in de bovenkamer snel schakelen, in oplossingen denken, geconcentreerd blijven. Maar dat weten ze bij ADO ook. Daarom denk ik dat het iets van 4-2 zal worden, met een overwinning voor AZ, omdat ik de kwaliteiten van de de AZ selectie hoger inschat dan die van ADO. Tevens spelen wij thuis en op echt gras, terwijl ADO ( nu nog) meer gewend is aan een plastic ondergrond.

 3. Brandon

  13 april 2019 at 20:18

  Gerrit deze coach kan niet wisselen en volgend jaar zet zich dit voort. Waarom? Als je een goede assistent bent kom je met andere ideeen op de proppen.

  • Gerrit Vooijs

   13 april 2019 at 20:37

   Eens,
   Ik ben benieuwd of Slot hier verandering in kan brengen
   Hoewel een 4e plaats niet slecht is natuurlijk.
   AZ was de nr 1 van 2019 maar nu volgt er een dip ben ik bang.

 4. Brandon

  13 april 2019 at 20:21

  Volgende week zet hij Gudmunsson dus in de basis. Weet je nog wat ik vorige week zei Gerrit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *