Voorbeschouwing De Graafschap – AZ

By
Updated: april 5, 2019

Wat weet John van den Brom over De Graafschap? Wie zijn er zaterdag wel en niet inzetbaar? En hoe gaat het met het herstel van Myron Boadu? John van den Brom gaf vrijdag uitsluitsel tijdens het wekelijkse persmoment op het AFAS Trainingscomplex.

“Of het voor zaterdag een moeilijke puzzel is? Nee, lijkt me niet. Stijn Wuytens is nog niet fit en Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan zijn geschorst. Adam Maher keert juist terug na een schorsing en Mats Seuntjens is weer fit. Die puzzel kunnen jullie dus ook leggen”, opende Van den Brom.

Corners
AZ scoorde de afgelopen drie duels vanuit een corner. Van den Brom: “Dat is lekker, want ons rendement was veel te laag. Dit is het beste medicijn, want anders was het een eigen leven gaan leiden. Overigens vind ik dat alles valt of staat bij hoe de corner genomen wordt, want onze organisatie voor het doel stond altijd wel goed.”

Boadu
Zijn wekelijkse update over het herstel van Boadu bestond deze keer uit de positieve woorden: “Vanaf maandag traint Myron weer volledig met de groep mee. Minuten maken in het eerste elftal zie ik nog wel gebeuren dit seizoen. Het zou een mooie beloning voor hem zijn na een seizoen lang revalideren.”

De Graafschap
Eerder dit seizoen won AZ thuis met 1-0 van de tegenstander van zaterdag. “Toen stond er een heel ander De Graafschap”, zei Van den Brom. “Zij parkeerden toen een bus voor hun eigen goal, of eigenlijk een dubbeldekker. De Graafschap heeft er in de winterstop goede spelers bij gekregen, dat heeft ze echt een impuls gegeven. Ze zijn veel leuker gaan voetballen, zoals Henk de Jong het wil. Er wordt dus niet alleen maar verdedigd.”

Periode
Van den Brom: “Beide ploegen hebben echt wat om voor te spelen. De Graafschap is nog niet uit de gevarenzone en wij willen de derde plek vasthouden. We weten wat ons de komende weken te doen staat. Zaterdag zullen we dan ook vol op de winst spelen. Nu breekt de mooiste periode van het seizoen aan. Het weer wordt beter, de velden groener en de belangen groter.”

Aftrap
De Graafschap – AZ begint zaterdag om 20:45 uur. Bron: AZ

13 Comments

 1. Brandon

  5 april 2019 at 22:20

  Alles wordt beter alleen de wissels niet.

  • Vincent

   6 april 2019 at 17:04

   idd…. Hopelijk gewoon Wijndal voor Ouwejan en geen Pantelis voor koopmeiners maar gewoon Bergsma o.i.d. Waarschijnlijk niet maar ik blijf hopen

   • Brandon

    6 april 2019 at 20:12

    Nou laat je hoop maar varen want Pantoffel Hoteldebotel speelt. Ik heb wel eens gehoord van dat verhaal van die ezel en die steen. Jullie ook???

 2. Brandon

  6 april 2019 at 21:55

  Als je nu na 6 min in de 2e helft Stengs niet wisselt stop dan als coach. Wordt nu 0-1 gemaakt maar wat Stengs op het voetbalveld doet kan niet, zo bang als een wezel.

 3. Brandon

  6 april 2019 at 22:35

  Prachtig dat het 1-1 wordt doordat de fantastische Hatzekidee de bal in de voeten van van Mieghem kopt en wat een vreselijke slechte trainer en staf heeft AZ. We hebben niet eens 11 waardige eredivisie spelers.

  • oma

   6 april 2019 at 22:45

   dat ben ik niet met je eens Brandon,om hazikidee de schuld van dat doelpunt te gven.
   volledig de schuld van de keeper van AZ die sloeg hem in het doel.

   misschien verterkt de honkbalknupel en max wel naar Feyenoord dan zijn we daar ook weer van af.

   • Brandon

    6 april 2019 at 23:25

    Oma ik haat die Hatzokedio. Let nog even op de 78e minuut ook aub. Hij was het dus wel degelijk die de bal naar v Mieghem kopt he of speelt die tegenwoordig voor AZ? Nee toch. Dit soort waardeloze spelers roepen het ongeluk altijd over zich af. Bij een ander wordt het geen doelpunt bij deze prutser altijd .

    • oma

     7 april 2019 at 07:28

     Brandon,

     jij mag hem gerust haten,maar je moet heem niet overal de schuld van geven.

 4. NHN

  6 april 2019 at 22:45

  Ongelooflijk…
  Kun je tegen de Graafschap de boel niet in het slot gooien.
  Nee, lopen klooien,en proberen een 0-1 over de streep te trekken.

  Maar dat lukt ze niet.
  Was leuk ff die 3e plek.
  Maar tisweer voorbij.

 5. Urdal

  6 april 2019 at 22:47

  Zo, weer 2 punten verspeeld. Wat een geweldig spel wederom.
  Sneutjes, wat een kansloze speler is dat zeg.
  Idrissi, Stengs al weken uit vorm, maar onze top trainer last ze gewoon aan modderen en zet dan weer als meesterzet van Rijn er in.
  Geheel terecht dat Graafschap nog een gelijkspel behaalde.
  Wat een waar-de-loos voetbal krijgen wij met z’n allen voorgeschoteld.

  • Brandon

   6 april 2019 at 23:31

   Dat je Seuntjes afvalt zegt eigenlijk al genoeg. Wie gaf de bal op Til waaruit de 0-1 gescoord wordt. Waar is een spits van afhankelijk? Juist van bruikbare ballen vanaf de zijkant. Noem er eens 1 die Stengs of Idrissi goed gegeven hebben? Wie werkt er harder dan diezelfde Seuntjes?

   • oma

    7 april 2019 at 07:54

    sorry Brandon,
    maar Seuntjes is geen spits,een echte spits schiet op het doel als hij de kans krijgt.
    Seuntjes moet eerst nog kappen en draaien dan ligt hij de bal breed.
    omdat hij zelf de kans verknoeit heeft om te schieten.
    Seuntjes is gewoon een aanvallende middenvelder verder niets.

 6. Vincent

  7 april 2019 at 22:05

  Enige 2 spelers die nog wat creëren zijn Seuntjes en Til de vleugels zijn Lam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *