Voorbeschouwing AZ – FC Groningen

By
Updated: maart 29, 2019

Na de lentetraining nam John van den Brom vrijdagmiddag plaats bij de pers. Hij keek terug op de interlandperiode, sprak over de fysieke gesteldheid van zijn ploeg en blikte vooruit op het thuisduel met FC Groningen.

“Plezier, een hoog niveau én mooi weer”, vatte Van den Brom de training samen. “Heerlijk om te zien. Maar die hoge kwaliteit, daar gaat het mij natuurlijk om.”

Interlandbreak
Van den Brom moest het anderhalve week met een kleine selectie doen op het trainingsveld. “Sinds donderdag heb ik alle spelers weer bij elkaar. De jongens zijn fit teruggekomen van interlands. Voor een groot aantal internationals is het goed geweest. De enige die eigenlijk niet gespeeld heeft, is Jonas Svensson. Maar daar maak ik me geen zorgen over als ik zie hoe hij traint. Die staat er echt wel weer tegen FC Groningen.”

Vorm
Zaterdag treffen de nummer één (AZ) en twee van de ranglijst in 2019 elkaar in het AFAS Stadion. “Ik vind die ranglijst onzin. Het gaat mij om het hele seizoen. Het enige dat je er uit kunt opmaken is dat beide ploegen in vorm zijn. Er staat nu ook een heel ander FC Groningen na alle jongens die ze er in de winter hebben bij gehaald. Dat heeft goed uitgepakt voor ze.”

Vlaar
“Ja, Ron is fit. Hij speelt goed en straalt dat ook uit”, zei Van den Brom desgevraagd over Vlaar. “Hij is op zijn 34e al weken goud waard voor ons elftal. Hij mist geen training en heeft vorige week ook de oefenwedstrijd tegen Malmö FF meegedaan. Vind ik knap.”

Boadu
Over de van een enkelblessure herstellende Myron Boadu zei de AZ-trainer: “Hij traint gedeeltes met de groep mee. Dat gaat goed. Of hij eerst minuten bij Jong AZ gaat maken? Qua leeftijd zou dat kunnen, maar zover is hij nu nog niet.”

Aftrap
AZ – FC Groningen begint zaterdag om 20:45 uur. Er zijn nog tickets (zonder clubkaartverplichting). Bron: AZ

4 Comments

 1. Vincent

  29 maart 2019 at 16:03

  2-1

 2. az woman

  30 maart 2019 at 08:24

  Winst AZ, maar hoe de stand er na de wedstrijd uitziet zou ik niet weten. Kijken of we nog met beide benen op grond staan en met de juiste wedstrijdinstelling de wedstrijd aangaan. Zeker na de euforie tegen Ajax. Maar ik ga ervan uit dat ook AZ leert van valkuilen uit het verleden en dat ze weten waar ze mee bezig zijn en waarvoor.

  • Vincent

   30 maart 2019 at 12:28

   Daarom kwam interland break op een goed moment, anders hadden we deze wedstrijd geheid verloren omdat sommige naast hun schoenen zou lopen.<mijn theorie

 3. Gerrit Vooijs

  30 maart 2019 at 19:34

  Ideaal voetbalweer , weinig wind, droog en lekker temperatuurtje.
  Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Grun plooit terug en loert op de counter, iets wat die ploeg dit jaar goed afgaat.
  AZ zal veel beter met de kansen moeten omgaan als tegen Ajax. Anders kan dit wel eens een vervelende avond worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *