Stengs weerstaat Ajax en verlengt contract bij AZ

By
Updated: maart 27, 2019

Het is AZ gelukt om Calvin Stengs langer aan zich te ­binden. Het contract van het 20-­jarige aanvalstalent is met een jaar verlengd, tot de zomer van 2023.

Ajax heeft Calvin Stengs al benaderd voor een overgang naar Amsterdam, maar hij kiest voorlopig voor een toekomst bij AZ. Dit in tegenstelling tot een ander talent van de club. Eerder deze week werd bekend dat Rio Hillen (16) na dit seizoen vertrekt naar Ajax.

Stengs beleefde bij AZ aanvankelijk een spectaculaire doorbraak, maar zijn ontwikkeling werd in augustus 2017 gestuit door een zware knieblessure. Sinds zijn terugkeer begin dit seizoen toont hij een van de grootste talenten van de eredivisie te zijn. De vleugelspeler veroverde direct een basisplaats in het elftal van trainer John van den Brom.

Stengs maakte afgelopen weekeinde zijn langverwachte debuut voor Jong Oranje in de ­oefeninterland tegen de Verenigde Staten (0-0). Ook bondscoach Ronald Koeman gaf onlangs toe dat hij hem in het vizier heeft.

Er is AZ veel aan gelegen om de eigen toptalenten te behouden. Spelers uit de eigen opleiding krijgen veel kansen in Alkmaar. Van alle speelminuten in het eerste elftal was vorig seizoen ruim 40 procent weggelegd voor ‘eigen kweek’. Bron: AD

9 Comments

 1. Jay

  27 maart 2019 at 08:49

  Mooi om te zien dat spelers steeds vaker voor AZ kiezen dan voor Ajax, PSV of Feyenoord.

 2. az woman

  27 maart 2019 at 13:01

  Verstandig van Calvin Stengs en AZ, vertrouwen hebben in elkaar en dat bezegelen met een contract verlenging. Misschien is het een verbetert contract, maar dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ze in Amsterdam ons willen verzwakken, ze blijven jongens zowel uit de jeugd, als gearriveerde spelers proberen te verleiden. dat geldt niet alleen voor AZ, heel het land moet waken voor de slinkse slangenkuil uit de hoofdstad. Moge Calvin een voorbeeld zijn voor heel voetballend Nederland.

 3. KeesK in Paraguay

  27 maart 2019 at 13:58

  Marx voorzag het al, kapitalisme leidt tot monopolisme. In dit geval Ajax die het monopolie nastreeft op de meest belovende talenten in de ED. Ze komen er voor uit dat ze het Bayern München van Nederland willen zijn. In de Bundesliga kan je er bijna elk jaar vanuit gaan wie er kampioen wordt en wie de concurrenten leeg koopt. En dat wil Ajax ook. De nog enige dwarsligger is de multinational uit Eindhoven. Dit is waar het heen gaat ook al zijn er nog jongens als Stengs die niet direct voor het grootkapitaal zwichten.

 4. Gerrit Vooijs

  27 maart 2019 at 14:34

  Stengs neemt hier een verstandige beslissing en AZ ook.
  Calvin heeft pas 16 hele wedstrijden gespeeld en heeft dus veel speeltijd nodig om de ruwe kantjes af te slijpen.

  AZ zal hier ook garen bij spinnen want zijn transfersom zal gaan stijgen.
  Volgend jaar zal Calvin, indien zijn ontwikkeling doorzet, de druk van het grote geld niet meer kunnen weerstaan want daarvoor zijn de verschillen gewoon te groot.

  Calvin weet bovendien hoe snel een carrière kan worden beëindigd ……..

 5. woonwagenpower

  27 maart 2019 at 15:42

  Mijn complimenten aan Stengs, Calvin weet natuurlijk ook van Schuurs, die in de KKD niet gegroeid is in zijn ontwikkeling. Zo zijn er meer voorbeelden, hoe gaat het met Sinkgraven? Calvin en AZ geven een signaal af, waar onze jeugd wat mee kan. jammer van Hillen, dat die gezwicht is voor de mooie praatjes, kijken of we die ooit terug zien en op welk niveau. Ik weet nog goed dat Ajax (een jonge) Sam Hendriks gehaald had, ik dacht van de Graafschap en waar is hij nu? Zonde dat sommige jonge jongens geen of in mindere mate verstandige mensen om zich heen hebben. Calvin gelukkig wel. AZ en Calvin BEDANKT!

 6. az woman

  27 maart 2019 at 15:45

  En mocht Calvin ooit de stap maken naar een grotere club, dan naar het buitenland, want anders versterken we de concurrentie en gelukkig denkt de AZ directie er net zo over.

 7. az woman

  27 maart 2019 at 15:48

  Ajax, bij de hele jonkies, lukt het soms nog wel (Hillen). Maar bij AZ spelers komt verstandigheid snel met de jaren. Doei Marc.

 8. Vincent

  27 maart 2019 at 23:20

  nu nog hopen dat de overige 15 jarige toptalenten ook bij AZ blijven!

 9. NHN

  29 maart 2019 at 11:14

  Hij zal een verbeterd contract hebben gekregen.
  Daarom mogen we aannemen dat hij volgend seizoen onder contract staat.
  En we er veel voor kunnen vragen.

  Maar eerst dit seizoen passend afronden. Te beginnen thuis tegen Groningen.
  Stengs viel tegen,tegen ajax.
  Dus nu maar effe vlammen.

  Al met al goed nieuws natuurlijk.
  Hopen dat meer spelers er zo over denken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *