Voorbeschouwing AZ – Ajax

By
Updated: maart 15, 2019

Na de kletsnatte training achter gesloten deuren nam John van den Brom vrijdagmiddag tijd voor de pers. Wie zijn er fit en wat verwacht hij van het thuisduel met Ajax? 

Van den Brom zag deze week diverse spelers worden geselecteerd voor een nationaal team, waaronder Marco Bizot (Oranje) en het duo Calvin Stengs en Teun Koopmeiners (Jong Oranje). “Toen bekend was dat zij in de voorselecties zaten, had ik ook wel verwacht dat ze in de definitieve selecties zouden zitten. Met name voor Calvin is het mooi, het is voor hem de eerste keer. Het is ook logisch dat hij erbij zit, het past bij het beeld dat we van hem hebben.”

Van den Brom vervolgt: “Het wordt rustig komende week op het trainingsveld, want we gaan veel internationals missen. Maar dat is alleen maar een teken dat we goed bezig zijn.”

Programma
Voordat de internationals uitwaaien, wacht zondag de Noord-Hollandse derby tegen Ajax. “Er staat bij ons niet méér druk op dan normaal. Want zonder druk kun je geen wedstrijd spelen. We hebben nog een mooi programma voor de boeg met onder meer wedstrijden tegen Feyenoord en PSV. We weten waar we voor strijden en zullen constant blijven jagen op de positie boven ons.”

Loting
De tegenstander van zondag werd vrijdag in de kwartfinales van de Champions League gekoppeld aan Juventus. Van den Brom: “Ze zullen het vandaag in Amsterdam niet veel over AZ hebben. Dat is logisch, want ze hebben lang naar deze loting uitgekeken. Maar zondag zal het niet meer over de Champions League gaan.”

Spits
Ajax heeft met Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic diverse opties voor de spitspositie. “Ik denk dat ze tegen ons in hun Europese-formatie aantreden, met Tadic dus”, zei Van den Brom. “Ik lees ook dat ze wat pijntjes hebben in de ploeg. Dat hoort bij zo’n vol programma. We zullen het zondag zien.”

Boadu
Van den Brom kan zelf over een nagenoeg fitte selectie beschikken. “Ook Myron Boadu heeft deze week weer voorzichtig met de groep meegetraind. Ik denk dat we hem nog wel kunnen gebruiken dit seizoen. Verder is de hele selectie wedstrijdfit.”

De Boer
Maandag maakte keeper Rody de Boer bij Jong AZ zijn rentree na een lange schouderblessure. “Goed om te zien dat hij er weer stond en dat hij fit uit zijn revalidatie is gekomen. Of hij zondag al op de bank zit? Dat beslis ik zaterdag”, sloot Van den Brom af.

Live
Het uitverkochte Eredivisie-duel AZ – Ajax begint zondag om 14:30 uur. Bron: AZ

16 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  15 maart 2019 at 16:34

  De scheidsrechter zit bijna altijd tegen in wedstrijden tegen Ajax, de temperatuur zit sowieso tegen zondag, gooi er kans op regen bij en je weet dat je een beetje blind moet zijn om optimistisch in een ommekeer van de trend te geloven.

 2. woonwagenpower

  16 maart 2019 at 06:58

  Scheidsrechter Gözübüyük,als ik het goed spel. Dan staan we voor aanvang met 0-1 achter, ik heb altijd sterk de indruk dat deze scheidsrechter pro Ajax is. Mocht Huntelaar minuten gaan maken en een op toneelles gespeelde buiteling maken, legt deze scheidsrechter hem op de stip, op elf meter van Bizot. Ik vind die Huntelaar een naaier. Zelf ellebogen uitdelen en vallen om vrije trappen en strafschoppen kado te krijgen. daarbij de huidige vorm waar AZ momenteel in verkeerd, het wisselbeleid van Slot en zijn assistenten, geloof ik dat de kans nihil is dat AZ er een puntje aan over houdt. Al heeft AZ iets wat Ajax niet heeft heeft, het is een Noor, die zo onvoorspelbaar is, dat hij zelf niet weet waar de bal naar toe zal gaan, laat staan zijn medespelers en Ajax, kan zeer verrassend zijn. Maar ik denk niet dat AZ deze wedstrijd weet te winnen. Al heb ik natuurlijk wel de hoop dat de drie punten voor AZ zijn. De koffie en broodjes zullen in ieder geval wel smaken en wens iedere AZ liefhebber een mooie Zondag middag toe.

  • Brandon

   16 maart 2019 at 19:38

   Ik heb altijd het idee dat deze scheids van te voren al weet wat er staat te gebeuren. M.a.w. denk dat hij stiekem banden heeft met een goksyndicaat. 10 Gele en 2 rode kaarten, 3 strafschoppen in een wedstrijd, zonder een kaart de wedstrijd beeindigen komen allemaal voor bij deze scheids. Hopen dat hij morgen AZ gespeeld heeft. Komt uit Haarlem dus hij zal wel een voorkeur hebben, voor wie, dat zien we morgen.

 3. woonwagenpower

  16 maart 2019 at 08:11

  Nog een paar jaar hebben we het lastig tegen Ajax, PSV en Feyenoord uit. AZ zit niet stil, op de achtergrond is AZ bezig om in Amerika te zoeken naar een investeerder. Van verkoop van de club aan één nieuwe partij, is geen sprake (gelukkig). De contacten van AZ in Amerika zijn er wel. Kinsbergen studeerde er, Robert Eenhoorn woonde en werkte daar, Stewart zit er nog en de contacten met Billy Bean zijn er nog steeds. De kleding sponsor is Amerikaans, Under Armour. Bron: voetbalzone. Ik ben benieuwd waar toe dit gaat leiden. Maar nu over morgen, AZ moet een top dag hebben en Ajax een slechte dag, maar zeg nooit nooit. Ik hoop dat Ajax AZ zal onderschatten en AZ het geluk zal hebben dat de bal net wel het doel ingaat ipv net niet. Soms heb je wedstrijden dat iedere kans resulteert in een doelpunt en kansen krijg je altijd, ook tegen Ajax. Maar Ajax krijgt ook kansen en aangezien onze verdediging nogal eens kwetsbaar blijkt, wordt het heel moeilijk, maar niet onmogelijk. AZ succes!

  • Gerrit Vooijs

   16 maart 2019 at 17:44

   Ja idd, AZ probeert munt te slaan uit de contacten die het heeft in de VS.
   Ongetwijfeld een idee van Eenhoorn.
   In dat artikel – AD – stond dat AZ aandelen uit wil gaan geven om zo meer geld binnen te halen.

   Een opmerkelijke stap, maar stilstand is achteruitgang en dus geen optie !

 4. NHN

  16 maart 2019 at 13:28

  Weinig hoop.
  Ajax moet een off-day hebben.
  Ik verwacht een afwachtend AZ wat zich gewoon de kaas van het brood laat eten.

  Voorhoede is uit vorm.
  Moet maar op een bevlieging hopen.

 5. Gerrit Vooijs

  16 maart 2019 at 17:34

  Kijk, als AZ van dit Ajax verliest is dat normaal. 1 Ajax speler is meer waard als de gehele selectie van AZ.
  Maakt verder allemaal niets uit. Ik hoop dat AZ er een wedstrijd van kan maken, strijdend ten onder en met opgeheven koppen van het veld af !

 6. az woman

  16 maart 2019 at 18:35

  Ik hoop voor ons dat het geen gifbeker wordt, die leeg gedronken moet worden. Heracles heeft voor gedaan hoe het kan, maar kunnen onze jongens dat opbrengen, de hele wedstrijd, of zit dat niet in de genen bij AZ? Ach ik wacht het af en vrees het ergste, maar hoop het beste. AZ Vooruit.

 7. az woman

  16 maart 2019 at 18:47

  Net gekeken en volgens Buienradar staat er morgenmiddag op het moment van de wedstrijd windkracht 5. Aangezien Ajax dik favoriet is, is dat gunstiger voor AZ als Ajax denk ik, want als wij bij voorbaat van verlies uitgaan, kan Ajax de wind als extra handicap ervaren en de automatismen in het spel van Ajax kan hinderen. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel misschien kan AZ daarvan profiteren.

 8. VakJ

  16 maart 2019 at 19:27

  En natuurlijk doen de Jong en Zyech mee. Allemaal zand in de ogen strooien. Ze hebben allebei meegedaan aan de afsluitende training. Ik hoop op een mooie wedstrijd met absolute strijd van de kant van AZ. En niet zo’n 1e helft als tegen PEC.

 9. KeesK in Paraguay

  16 maart 2019 at 22:25

  Nog een belemmerende facor: ze kunnen de derde plaats overnemen. Ajj! Pieken op het ‘moment suprème’ dat is ook niet het sterkste punt.
  Vreemd genoeg behaalt het nu zo kwakkelende Jong AZ vaak wel punten tegen de tweede keus van Ajax. Maar daar kunnen we verder niks mee.

 10. Brandon

  16 maart 2019 at 22:38

  De uitslagen zitten niet tegen. Utrecht wint van Nac maar daar wint vanaf nu iedereen van maar Vitesse en Feijenooit verliezen ook weer. Alleen de druk wordt weer opgevoerd dussssssssss………………….

 11. woonwagenpower

  17 maart 2019 at 09:14

  Wakker worden op de wedstrijddag, nog even rekken op bed,
  het eerste waar ik aan denk is AZ.
  Even wat aantrekken, een makkelijk kloffie,
  dan naar het aanrechtje, voor de koffie.
  Het is nog bijtijds, ik kijk naar buiten,
  het weer ziet er vriendelijk uit, zelfs de zon schijnt door de ruiten.
  Mijn gedachten gaan ook naar de gisteren gespeelde wedstrijden,
  de uitslagen doen mij verblijden.
  Heb ik mij vergist in Willem II, zijn ze sterker, als ik had gedacht?
  Want ze verslaan ook Feyenoord thuis, had ik nooit verwacht.
  Dat zit AZ in ieder geval niet tegen,
  maar hoe halen wij vanmiddag thuis een zegen?
  Tegen Ajax hoef je niemand meer te motiveren,
  inzet, passie, samenwerken en elkaars fouten corrigeren.
  Niet die verwijtende blikken, of boze woorden naar elkaar,
  maar samen strijden, als één geheel, misschien spelen we dan iets klaar.
  Door hun manier van spelen, speelt Ajax met ruimte achterin,
  dat biedt kansen voor Oussama en Calvin.
  Tegen Ajax moeten we niet proberen op te bouwen,
  maar de lange bal naar voren en opstropen die mouwen. Ajax heeft opbouwen beter onder de knie,
  als we hierin mee gaan, wordt het een nachtmerrie.
  De verdedigers moeten de aanvallers niet uit het oog verliezen,
  en na het bal afpakken voor de lange bal naar voren kiezen.
  Al zal het niet altijd tot een doelpunt leiden,
  we winnen tijd, AZ kan zich hergroeperen en het zal niet direct een tegendoelpunt inleiden.
  Het zal niet altijd lukken, maar de tweede bal moeten wij hebben ,
  zodat Ajax zo min mogelijk kan opbouwen en het vertrouwen bij hun kan wegebben.
  Frenkie de Jong is hun opbouwer bij uitstek,
  een vast iemand daar op zetten lijkt mij niet gek.
  Mats Seuntjes lijkt mij daar voor de ideale man,
  Mats beheerst het bal veroveren en bedient de voorspelers als het kan.
  Mats is all-round en heeft een goed schot in zijn benen,
  en de techniek zit in zijn genen.
  Ook is Mats best snel,
  dat merken de Ajax spelers vanmiddag hopelijk wel.
  Ik ben benieuwd wat John ze mee geeft en uit zijn hoge hoed haalt,
  Ik wens iedere AZ liefhebber een prachtige middag en dat iedere Ajax fan enorm baalt.

  • NHN

   17 maart 2019 at 16:58

   Je bent op je wenken bediend!

   • woonwagenpower

    18 maart 2019 at 08:12

    Zal ik volgend seizoen naast Slot gaan zitten? (grapje)

 12. NHN

  17 maart 2019 at 16:57

  Moet naar een familiediner.

  Kan me niet eens gaan bezatten.
  Dan maar erna.

  Woorden schieten me te kort.
  Iedereen heeft het over een slap ajax.

  Maar ik wil iedereen bij AZ feliciteren.
  Voor iedere meter werd geknokt.

  Eindelijk….

  Wat een lekkere maandag wordt dit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *