AZ weet niet te winnen van PEC Zwolle (0-0)

By
Updated: maart 10, 2019

AZ heeft zondagmiddag twee punten laten liggen. In het regenachtige Zwolle bleef het op bezoek bij PEC 0-0.

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Fortuna (4-2) verscheen het elftal van John van den Brom ongewijzigd aan de aftrap.

Bizot
De jarige Marco Bizot was in de eerste helft belangrijk voor AZ. De kansen waren namelijk voor Zwolle. Na een fout van Fredrik Midtsjø kwam PEC in de beginfase aan de bal. Het schot van Stanley Elbers ging vervolgens naast. Een minuut hierna stuitte Kingsley Ehizibue op de keeper. PEC bleef hierna aandringen. In de 14e minuut kopte Mike van Duinen op doel na een corner en in de minuut die volgde was het Younes Namli die vrij op de AZ-keeper af ging. Beide schoten werden gekraakt.

Kansen AZ
In de eerste helft waren er niet veel kansen voor AZ. Het eerste schot van Guus Til ging hoog over en ook het schot van Adam Maher miste richting. In de 38e minuut kreeg AZ een vrije trap op de rand van de zestien. Het schot van Teun Koopmeiners, die tegen PEC zijn 50e Eredivisie-wedstrijd speelde, eindigde in de muur. De grootste kans voor AZ was vlak voor rust: Thomas Ouwejan stoomde vanaf de linkerkant op. Zijn schot werd echter doorzien door Mickey van der Hart.

Tweede helft
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid: AZ zocht nadrukkelijker de aanval. Dit leverde na een uur spelen via een indraaiend schot van Oussama Idrissi, een grote kans op. Zeven minuten hierna ging Calvin Stengs gevaarlijk op het doel af. Maar telkens stond Van der Hart een treffer in de weg. De grootste kans voor AZ was in de 80e minuut. Jonas Svensson gaf de bal laag voor op de vrijstaande Til, die wederom de PEC-doelman een goal zag voorkomen.

Kansen PEC
In de 51e minuut werd een schot van Elbers in eerste instantie gered door Bizot, maar daarna rolde de bal nog gevaarlijk voor het doel langs. Ook Van Duinen was nog een keer dicht bij een treffer, maar zijn poging ging net naast.

Keepers
De keepers van beide ploegen speelden een hoofdrol in de wedstrijd. Waar Bizot AZ in de eerste helft meerdere keren op de been hield, was Van der Hart in de tweede helft van onschatbare waarde voor PEC. Vandaar de logische uitslag: 0-0.

Ajax
Na het gelijkspel in Zwolle staat voor AZ volgende week de Noord-Hollandse derby op het programma. In het eigen AFAS Stadion treft het Ajax.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

PEC Zwolle – AZ 0-0
Eredivisie

Opstelling PEC Zwolle: Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Darryl Lachman, Thomas Lam, Kenneth Paal; Gustavo Hamer, Pelle Clement, Younes Namli; Lennart Thy (73. Zian Flemming), Mike van Duinen (88. Clint Leemans), Stanley Elbers (67. Vito van Crooij).
Opstelling AZ: Marco Bizot: Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: –
Gele kaarten:
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 13.954

13 Comments

 1. Brandon

  10 maart 2019 at 17:49

  Wanvertoning 1e helft 2e helft iets beter. Verdienen de 3e plaats niet. Helaas te moeten zeggen maar de waarheid is niet anders. Ook weer geen Gudmunsson brengen echt een coach die niet kan wisselen en een 2e trainer die ook niets te vertellen heeft hoe moet dit volgend jaar?

  • Vincent

   10 maart 2019 at 20:16

   Volledig mee eens!

 2. Gerrit Vooijs

  10 maart 2019 at 19:36

  Daar maak ik mij ook zorgen over. Slot is de man van de tactiek / het strijdplan en VdB is de people manager.
  Maar als je 178 corners, behoudens een briljante ingeving van Idrissi, niet 1 keer weet om te zetten in een doelpunt, twijfel ik toch heel sterk aan de nieuwe coach.

  Het worden de play offs want AZ verliest nog minimaal de 3 topwedstrijden en heeft dan 12 punten achterstand. Feyenoord moet dus in de testerende 9 wedstrijden minimaal 12 punten verspelen en liefst nog veel meer want AZ is het kwijt.

  Nee, AZ moet zich gaan opladen voor de play-offs.

 3. KeesK in Paraguay

  10 maart 2019 at 20:08

  Valt te billijken dit resultaat. De raspaardjes van dit AZ zijn immers mooi weer voetballers. Deze bolides glimmen in de zon en zijn geen met modder-banden uitgeruste 4×4’s voor bar winter weer. Die conclusie kan je wel trekken na de treurige resultaten in regen en kou.
  De vierde plek wordt het hoogst haalbare en dus de ploeterende achtervolgers voor blijven. Dit zou bij winst van de KNVB beker door Ajax recht kunnen geven op Europa League voorrondes (afgaande op de schaarse informatie die ik erover kan vinden). Dit bewerkstelligen lijkt me moeilijk genoeg in de huidige stand van zaken. Geen play-offs alsjeblieft.

  • Vincent

   10 maart 2019 at 20:18

   Play offs verliezen we altijd.. dus moeten die 4e plek behouden!

 4. woonwagenpower

  11 maart 2019 at 07:58

  Welke kant gaat dit op?Als Slot het tactische brein in de staf is en volgend seizoen de eerst verantwoordelijke wordt, krijg ik het idee, dat er niet veel zal veranderen. Misschien wordt het nog minder aantrekkelijk als dit seizoen, want dan is John er niet meer met zijn vaderlijke rol. Hoe vult Slot dat aan, indien nodig?De redding en het verschil voor Slot zal voor een groot deel afhangen van het gegeven, of Max bereidt is om te investeren. Investeringen die het elftal direct beter maken in plaats van alleen jonge jongens, waarvan iedereen moet afwachten of die zich doorontwikkelen tot volwaardige spelers die het niveau omhoog tillen. Ajax heeft bewezen dat investeren in ervaren krachten met kwaliteiten op bepaalde posities ( Schöne inmiddels ervaren op het middenveld, Tadic ervaren voorin en Blind ervaren achterin) zijn vruchten afwerpt. met ervaren bedoel ik spelers van 27,28 jaar en het liefst met Europese wedstrijden in de benen. Die hoeven wat mij betreft ook niet uit de top landen te komen.Maar ook geen types als Bjorn uit Noorwegen. Ik herinner me nog AS Trencin dat Feyenoord dit seizoen helemaal van de mat speelde, zonder grote namen, maar met kwaliteiten. Over de wedstrijd van gisteren ben ik snel klaar, het zal anders/beter moeten. Zondag tegen Ajax, ik hoop dat AZ zijn huid duur zal verkopen

  • Brandon

   11 maart 2019 at 10:48

   Wwp je hebt toch gelezen wat die Max zei. We kijken eerst naar onze eigen jeugd. Op zich niets mis mee, alleen zo gemakkelijk ligt deze kwestie niet. Er moet op plaatsen ingegrepen worden die niet door de jeugd ingevuld kunnen worden. De achterste linie in het centrum moet vervangen worden en daar kan je geen jeugd inpassen. Althans niet de jeugd als je Jong AZ dan neemt die dit in kunnen vullen. Dan wordt het dus weer voor een dubbeltje op de 1e rang net als afgelopen seizoen. Nu een noodoplossing en de beste middenvelder naar achteren gehaald tw Koopmeiners. Foutje bedankt. Te laat een spits gekocht en voor elke eurocent teveel een parodie aangekocht Johnson wederom foutje bedankt. Weggegooid geld. Deze TD is een prima verkoper en de slechtste inkoper. Maar AZ is een opleidingsclub dus wordt er verkocht en wanneer er dan niet goed ingekocht wordt, wordt je alleen maar minder en minder. Geld hoort op het veld te staan zie Ajax. 30 Miljoen uitgegeven aan Tadic en Blind en nu 75 miljoen terug aan de CL hoezo is het dus belangrijk om aankopen te doen en niet voor dat dubbeltje.

  • Gerrit Vooijs

   11 maart 2019 at 10:50

   Zondag tegen Ajax zal AZ met de huidige stand van zaken geen / weinig kans maken vrees ik.
   Is ook niet erg, in wedstrijden zoals tegen Willem II en Zwolle moet het gebeuren voor AZ.
   Maar met de huidige vormdip is dat al een zware opgave.

 5. NHN

  11 maart 2019 at 11:00

  Die evt 3e plaats geloofde ik sowieso al niet meer in…
  Maar het wordt nu moeilijk ,om die 4e plaats vast te houden (er vanuit gaande dat de zuiderburen die beker pakken).

  Okee, de concurrentie speelt ook allemaal gelijk.
  Maar puur kijkend naar het spel van AZ, ben ik niet vol hoop.
  Eerste helft leek nergens op,en kom je met een 0-0 goed weg

  Tweede helft een stuk beter. Als je daar de 0-1 gemaakt had, was er nog niks aan de hand geweest.
  Maar niemand die de trekker overhaalt. Kans van Stengs vond ik wel typerend:brengt het oeverloos getik eindelijk een speler voor de vijandelijke keeper,is het resultaat een slap schotje,recht op de keeper af. Geen echte overtuiging in de manier waarop die kans werd afgerond.
  Neem aan dat de hype rondom Stengs ook wel een beetje afneemt,want die raakt de laatste wedstrijden geen knikker meer.

  Vrije trappen leveren ook niks op
  Er wordt zo eindeloos getraind op oeverloos tikken,dat bijna niemand meer weet hoe je een bal op tussen de palen ramt.

  Okee de bal is rond, ook de concurrenten blijven puntjes morsen.
  Maar ik wordt niet vrolijk van het vertoonde spel.
  Een ploeg als PEC moet je gwn over de knie kunnen leggen.

  Volgend weekend……
  Hopen mag altijd.
  Maar met de slappe hap mentaliteit van AZ … Ik vrees net zo’n zaadpartij als de uitwedstrijd in die UFO.

  Je weet nooit.
  Maar ik ben bang dat AZ weer afwachtend begint, en voordat er überhaupt iemand wakker is,de stand al 0-3 is.
  Laat ik er maar niet over na gaan denken.

  Seizoen is nog niet ten einde.
  Maar iets als de play offs kan ik niet verdragen
  Dan sluit ik me af van de buitenwereld, en kom pas weer terug als die ellende voorbij is.

 6. Vincent

  11 maart 2019 at 11:38

  Seuntjes loopt volgens mij max 6km per wedstrijd….

 7. iPjotr3

  11 maart 2019 at 21:17

  Wisselbeleid vdBrom…… het lijkt erop dat hij belang bij heeft om Utreg naar de vierde plaats wilt loodsen.
  Je aanvalsblok totaal uit vorm, en maar niet willen wisselen…….
  Ohja Wijndal in de bekerwedstrijd voor Stengs……daar was over na gedacht.
  Vuilnisman mag deze zak al mee !

 8. Vincent

  11 maart 2019 at 21:29

  Jong az live op fox geweldige keeper is de boer

  • Gerrit Vooijs

   12 maart 2019 at 13:07

   Hem zie ik liever als Schendelaar want die vind ik te klein voor een topkeeper.
   Dode spelmomenten beslissen heel vaak een wedstrijd.
   In zo’n vol strafschop gebied is het dan fijn als je groot bent want als kleintje kom je er dan net niet bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *