Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

By
Updated: maart 8, 2019

In aanloop naar het uitduel met PEC sprak John van den Brom vrijdagmiddag met de pers. Hoe gaat het met Myron Boadu, hoe ziet de voorbereiding op zondag eruit en wat is er veranderd bij de opponent uit Zwolle?

AZ en PEC Zwolle troffen elkaar al twee keer dit seizoen. In het bekertoernooi werd overtuigend gewonnen (5-0) terwijl het competitieduel op een teleurstelling uitdraaide (2-2). “In dat Eredivisie-duel leek niets aan de hand omdat we al vroeg op voorsprong kwamen. We zijn sindsdien een stuk beter gaan spelen; er staat nu een heel ander AZ.”

Jaap Stam
Dat laatste geldt ook voor PEC. “Sinds dit jaar hebben ze met Jaap Stam een nieuwe trainer. Hij is daar voortvarend van start gegaan. Sinds deze week weten we dat Jaap na dit seizoen al weer vertrekt. Onder hem is PEC anders gaan spelen: veel agressiviteit, minder in de zone en meer koppeltjes op het veld. En Younes Namli is van de aanval naar het middenveld verhuist”, weet Van den Brom.

Wuytens
Stijn Wuytens maakte afgelopen weekend via een invalbeurt weer minuten in de hoofdmacht. “Zijn herstel heeft veel tijd gekost. Dat hebben we moeten respecteren. Nu hij weer fit is hebben we een extra optie erbij voor zowel de verdediging als het middenveld. Dat is ook de reden dat Marko Vejinovic verhuurd mocht worden.”

Boadu
Van den Brom: “De revalidatie van Myron gaat goed, maar ik durf niet te zeggen wanneer hij weer inzetbaar is. Hij is zo ongeduldig als wat, dat is mooi om te zien. Als het aan hem ligt zou hij als spelen, maar het moet wel verantwoord zijn. Ook bij hem moeten we de factor tijd respecteren.”

Ontknoping
“Het worden mooie weken”, keek Van den Brom vooruit. “In deze fase van het seizoen moet het gebeuren. We willen zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie. We zitten Feyenoord op de hielen. Uiteindelijk willen we ze ingehaald hebben.”

Zwolle
De duel in Zwolle begint zondag al om 12:15 uur. “We reizen zaterdagavond al die kant op. En dan zitten we zondag om 9:45 uur al aan de sportmaaltijd.”

12 Comments

 1. Vincent

  9 maart 2019 at 14:27

  Aub geen Seuntjes in de spits, de beste man kan absoluut niet afronden

 2. Gerrit Vooijs

  9 maart 2019 at 16:57

  Om Feyenoord te pakken moet gewonnen in Zwolle want Feyenoord moet tegen Vitesse.
  De week er op moet AZ tegen de buren en dat is een brug te ver gezien de vorm op dit moment.

 3. Gerrit Vooijs

  9 maart 2019 at 23:51

  Zomaar een aardig weetje op transfermarkt.nl d.d . 18-12-2018
  De duurste spelers van AZ :
  Met afstand op 1 Guus Til en daarna komen aflopend
  Midtsjo
  Svensson
  Koopmeiners
  Ouwejan.
  Gek genoeg is de rest veel minder waard……..

  Dus Idrissi, Stengs, Maher en Johnsen zijn maar “ goedkope” spelers.

  • Brandon

   10 maart 2019 at 00:02

   Gerrit, wie bepaald transfermarkt.nl. Een loze site want van de een op de andere maand kunnen spelers zoveel meer waard zijn. 1 Klein voorbeeld Frenkie de Jong verkocht voor 75 miljoen zou nu 100 miljoen waard kunnen zijn en Matthijs de Ligt was 60 en nu ook al 100 miljoen als je de media mag geloven en dit na een 1-4 overwinning op Real Madrid. Dit is met deze spelers een tombola en wat de gek ervoor geeft en wat de topclubs nodig hebben. de Ligt weg dan wordt Koopmeiners misschien wel zijn opvolger en wordt dan weer de duurste.

   • Gerrit Vooijs

    10 maart 2019 at 10:32

    Klopt. Maar deze site heeft links met de sites van andere landen en door dat netwerk kan er ruwweg wel een indicatie worden gegeven omdat de internationale vraag naar een speler hierin wordt meegenomen.
    Natuurlijk Vincent Janssen was een paar jaar terug in december 500k waard en 6 maanden later plots 20 miljoen.
    Uitzonderingen blijven er dus altijd maar gemiddeld genomen kloppen hun bedragen vrij aardig.

    Ik vind het opvallend dat onze meest bekritiseerde linie de duurste linie van het team is 🙂

  • Vincent

   10 maart 2019 at 10:56

   Waar kijk jij? Idrissi is volgens https://www.transfermarkt.nl/az-alkmaar/startseite/verein/1090
   De duurste speler

 4. KeesK in Paraguay

  10 maart 2019 at 12:05

  Mooie dag om de aanstaande trainert van de haven te intimideren.

 5. Brandon

  10 maart 2019 at 12:33

  Nu 16 min aan het spelen en er is weer geen inzet en het spel is zo slecht. Uitwedstrijden zijn een plaag om naar te kijken.

 6. Vincent

  10 maart 2019 at 13:03

  174 corners en maar 1 goal!! Bizar hopelijk weet Slot hier volgend seizoen een antwoord op! En graag Gudmunsson erin voor Seuntjes….

 7. Gerrit Vooijs

  10 maart 2019 at 13:06

  Dit seizoen 174 corners tot nu toe voor AZ
  1 goal : Idrissi in 1 keer.
  Slot is de man van de statistieken: lage voorzetten meer rendement als hoge voorzetten.
  Wat doet hij met deze statistiek ?

 8. Brandon

  10 maart 2019 at 13:57

  Na een uur spelen is het wat beter geworden en heeft AZ de overhand. Maher vindt iedereen zo goed maar een bal in 1x spelen heeft hij nog nooit van gehoord. Lopen, lopen en nog er eens lopen met de bal en elke verdediging kan zich weer herpakken.

 9. VakJ

  10 maart 2019 at 15:13

  Een trieste 1e helft van AZ. Zo slecht nog niet gezien dit seizoen. Tweede helft was beter maar geen doelpunten. AZ mag zijn handen dichtknijpen met dit schamele puntje. Maar goed er had natuurlijk gewonnen moeten worden. Lopen weer enigszins achter de feiten aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *