Koopmeiners veroordeelt fluitconcert voor ploeggenoot Van Rhijn

By
Updated: maart 4, 2019
Koopmeiners

Teun Koopmeiners heeft zich enorm gestoord aan het fluitconcert dat de AZ-supporters zondagmiddag hadden voor invaller Ricardo van Rhijn. De verdediger miste in het bekertoernooi een strafschop en verkeert niet in zijn beste vorm, toch mag dat volgens ploeggenoot Koopmeiners geen reden zijn voor de fans om zich tegen een eigen speler te richten.

“Ik vind dat gênant. Kritiek op het team mag altijd, maar zodra je een speler persoonlijk gaat uitfluiten, dan ben je bij mij klaar”, liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over tegenover De Telegraaf. “Laat heel duidelijk zijn dat we daar als team totaal niet achter staan. We hebben op het veld het gebaar proberen te maken ze daarmee te laten stoppen, want dat is schandalig.”

Rake strafschop
Verder werd de verdediger van AZ gevraagd naar zijn strafschop tegen Fortuna Sittard. Midweeks miste hij net als Van Rhijn nog, ditmaal schoot hij na een klein half uur met moeite wel raak. De misser van tegen Willem II speelde nog wel door zijn hoofd. “Daar kun je omheen draaien, maar dat is gewoon zo. Ik had gefaald. Je kunt ervoor weglopen, maar je kunt het nog beter gewoon recht aankijken”, aldus Koopmeiners, die ook nog de vierde treffer van AZ voor zijn rekening nam.

16 Comments

 1. az woman

  4 maart 2019 at 10:49

  Ik begrijp Teun en het elftal heel goed in deze, het enige excuus voor dit gedrag is denk ik, dat voetbal ook emotie is of met zich meebrengt. het is ook niet mijn manier, maar het is onder andere ook een uiting van diepe teleurstelling, denk ik.

 2. NHN

  4 maart 2019 at 11:12

  Koopmeiners moet zich koest houden.

  Hij kan aardig tegen een balletje trappen,maar komt net kijken,en hoeft de wet niet voor te schrijven aan supporters die jarenlang,generaties van voetballers,trainers en zelfs stadions hebben zien komen en gaan.

  Van Rhijn bakt er niets van, en is daarbij te beroerd om maar een stap extra te zetten.
  En steekt daarnaast de liefde voor zijn oude werkgever , die in Alkmaar moeilijk geruimd, niet onder stoelen of banken.
  Niet slim,want daar wordt hij nu mee geconfronteerd.

  Dat resulteert zich dan in een fluitconcert,omdat de doorsnee AZ supporter uitgekeken is op het plichtmatige geknoei van v Rhijn.
  Verder wordt ‘m niks vreselijks toegewenst of zijn er opwacht-taferelen. Of zoiets.

  Voetbal is emotie,en een fluitconcert hoort daar ook bij.
  Daar moet je tegen kunnen,je wordt er ruimschoots voor betaald.

  Het hele verhaal doet me denken aan Viergevertje, die het AZ publiek bekritiseerde(“blijf maar lekker thuis”)omdat destijds Etienne Reijnen, en Donny Gorter sarcastisch toegezongen werden (Reijnen in oranje e.d.)
  AZ draaide ook erg beroerd die tijd (2012-2013)
  Uiteindelijk vertrok Viergevertje naar de zuiderburen (dat werd ineens “de mooiste club van Nederland”)
  Bij de zuiderburen kreeg Viergevertje aanvankelijk wel meer dan één fluitconcertje over zich heen.
  Maar daar zei Viergever niks van in de pers.

  Maar schijnbaar moet AZ publiek zich als het braafste jongetje in de klas gedragen.
  Nou vergeet het maar!

  Iemand als van Rhijn heeft geen fuck te zoeken bij AZ, en als supporters ,mag je dat gwn laten merken! (Middels een fluitconcert, het moet uiteraard geen bedreigende vormen aannemen)

  Bij andere clubs zou dit niet anders wezen.

  Om de woorden van Koopmeiners te gebruiken : ik ben wel klaar met van Rhijn!

  • Remko

   4 maart 2019 at 13:30

   En is van Rhijn na het fluitconcert anders/beter gaan spelen? Help je zo het hele team ermee? Iemand persoonlijk uitfluiten vind IK een teken van onmacht en ik vind dat je daarmee niet achter het team staat. Heeft niets te maken met het braafste jongetje van de klas maar met respect voor de ander. (vind ik)

 3. NHN

  4 maart 2019 at 14:54

  Het is ook een teken van onmacht.
  Onmacht dat A

  • NHN

   4 maart 2019 at 14:59

   Het is ook een teken van onmacht.
   Onmacht dat AZ zich met dergelijke voetballers moet behelpen.

   En dat is een treurige constatering.
   Al vorig seizoen hebben we kunnen zien,dat van Rhijn weinig toevoegde.
   Toch werd er met ‘m doorgegaan.
   Weggegooid geld.

   Als door dit uitfluiten ,van Rhijn en de TD, in de gaten hebben gekregen dat een nog langere samenwerking, niet meer mogelijk is,dan heeft zo’n fluitconcert zeker zin.

   • KeesK in Paraguay

    4 maart 2019 at 16:00

    Juist ja. Het signaal naar de TD is zo sterk afgegeven. Geen nieuw contract voor Ricardo. Jammer, maar gewogen en door het publiek te licht bevonden. Succes met het zoeken van een beter passende club. De tribune is meestal niet blind.

 4. Brandon

  4 maart 2019 at 16:27

  NHN Helemaal met je eens. Misschien gaan de slaap oogjes van Max eens open. Fluiten op deze manier is het tonen van je ongenoegen en daar is helemaal niks mis mee met deze speler. Ik stel voor om het bij Johnson ook te doen want ook die kan er helemaal niets van. Voor de rest zullen de oogjes toch wel open gegaan zijn bij Max en zijn kornuiten?

 5. Jay

  4 maart 2019 at 16:30

  We moeten toch ook geen drama maken van het een keer uitfluiten van een speler he. Hij presteert telkens ver onder de maat en dan mag je best een keer fluiten om je ongenoegen te tonen. Natuurlijk wordt hij er niet beter van, maar zonder fluitconcert wordt hij ook niet beter.

 6. Urdal

  4 maart 2019 at 20:31

  Als meneer koopmeiners zich daar aan heeft gestoord, is hij niet geschikt voor top voetbal.
  Van rhijn heeft meerdere keren bewezen dat hij alleen voor zijn bankrekening bij az zit.
  Instelling heeft hij niet, en prutst maar wat aan in de ruimte.
  Ik heb me afgelopen week ook gestoord aan AZ.
  Laat teun maar naar de zuiderburen in die ufo gaan, zal hij er wel heel snel klaar mee zijn.
  NHN, ben het roerend met je eens.

 7. Gerrit Vooijs

  5 maart 2019 at 16:06

  Van Rhijn heeft Ajax in zijn hart en niet AZ.
  Hij voetbalt bij AZ voor de centen, dat klopt, en deed dat lange tijd ook nog tamelijk beroerd.

  Tot zover de geschiedenis.
  Tegen Willem II voor de Beker vond ik hem fatsoenlijk spelen. Inzet was goed en met name in de 2e helft haalde hij met een paar prima slidings de angel uit een gevaarlijke Tilburgse aanval.
  Zijn strafschop was net als die van Til en Koopmeiners niet goed.

  Zondag werd Van Rhijn uitgefloten om zijn afkomst, niet zijn prestatie van dat moment. Het team had daar last van en daarom imo niet verstandig, want de tegenstander trekt zich daar aan op.

  Als Max de boodschap moet krijgen moet die persoonlijk aan hem overgebracht worden.
  Ga na afloop naar de fanshop en eis dat Huiberts en Eenhoorn daar uitleg komen geven aan de supporters.
  Dat is pas een heel krachtig signaal !

 8. Ruud

  6 maart 2019 at 07:49

  Nogmaals wil ik hier benadrukken dat een JUISTE mix van talent en gehaalde ervaring de nodige uitstraling kan geven. Zo was gisteren bij de buurman nog eens extra duidelijk gemaakt. Een voorbeeld per linie van gehaalde ervaring:

  Verdediging: Een Van Rhijn is bijvoorbeeld in de verdediging geen dragende speler gebleken om Bergsma te brengen. Vlaar staat nog steeds zijn mannetje.

  Middenveld: Maher is bij geluk binnengekomen en steunt Til wel op het middenveld, maar Til is in mijn ogen 2 jaar te vroeg aanvoerder gemaakt. Van de andere kant krijgt hij nu wel een snelcursus.

  Aanval: Johnson is geen dragende speler gebleken om een Druif of Boadu te begeleiden, maar doet zijn eigen ding.

  Het zijn keuzes die begin dit jaar gemaakt zijn en tot het huidige resultaat hebben geleid. Hoe gaat het management het komend jaar aanpakken?

  • KeesK in Paraguay

   6 maart 2019 at 13:16

   Bedank de buurman voor de broodnodige UEFA-punten. Er is veel kritiek op Ajax, want hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind, maar het daar gevoerde beleid lijkt zich nu af te betalen in sportief en financieel opzicht. De rest van de Nederlandse clubs kunnen daar lering uit trekken en hun voordeel halen, ook AZ.
   Ik hoop dat Ajax ver komt want dat maakt de kans op EL voor een club als AZ groter (minder voorronden als Nederland stijgt op de ranglijst). Maar dan stuur je Ricardo wel naar het UWV aan het einde van dit seizoen.

 9. Vincent

  8 maart 2019 at 13:30

  Koopmeiners moet werken voor ze geld niet zeuren

  • Gerrit Vooijs

   8 maart 2019 at 18:27

   Daar gaat het Koopmeiners nu precies om!
   Hij heeft last van die fluitconcerten waardoor hoj zijn werk niet meer goed kan verrichten………

   • Urdal

    9 maart 2019 at 09:33

    Dan is hij ongeschikt voor top voetbal.
    Zal Bale daar hetzelfde over denken na dinsdag, of kijkt hij even op de app naar zijn bankrekeningetje, en denkt dan: fluit maar een eind weg.
    Voor wat die gasten verdienen, mogen ze mij wel elke week uitfluiten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>