Van den Brom: ‘We hebben nog genoeg om voor te spelen’

By
Updated: maart 1, 2019

Daags na de pijnlijke bekernederlaag in Tilburg blikte John van den Brom kort terug en vooruit. Want zondag wacht de volgende wedstrijd, thuis tegen promovendus Fortuna Sittard.

“We hebben gefaald tijdens de penalty-serie, zo simpel is het”, zei Van den Brom over het mislopen van de Bekerfinale. “Als je vier van de vijf penalty’s mist…”

Eredivisie
AZ moet zich nu volledig richten op een goede eindklassering in de Eredivisie. “We waren het seizoen graag geëindigd met een prijs. Maar we hebben genoeg om nog wél voor te spelen. We hebben alles in eigen hand om voor de vierde of derde plek te spelen.”

Afsluiten
Van den Brom vervolgt: “Natuurlijk zullen we de jongens wel moeten oprapen. Iedereen is nu enorm teleurgesteld. We wilden opnieuw de finale halen en zo een unieke prestatie neerzetten. Dat is niet gelukt. We moeten het afsluiten, maar dat is moeilijker dan gezegd. We moeten nu alles rechttrekken richting de Eredivisie.”

Fortuna
Promovendus Fortuna Sittard is zondag de opponent. “We hebben tegen Willem II diep moeten gaan, maar fysiek gezien is dat geen probleem. De jongens zijn super fit en goed getraind om er zondag weer te staan. Mentaal zal het zwaarder zijn, want deze uitschakeling is een enorme tik. Bij het samenstellen van de ploeg die tegen Fortuna speelt, zullen we daar rekening mee houden.”

Jahanbakhsh
Voor de aftrap neemt AZ zondag afscheid van Alireza Jahanbakhsh, die afgelopen zomer de transfer maakte naar Brighton & Hove Albion. Tijdens zijn ereronde schiet hij 21 gesigneerde ballen in het publiek.

Aftrap
AZ – Fortuna Sittard begint om 16:45 uur.

18 Comments

 1. Jay

  1 maart 2019 at 16:20

  Gefaald tijdens de penalty serie. Ja, inderdaad. Maar vergeet ook die onverklaarbare wissels en het hele slechte spel van de gehele tweede helft plus verlenging niet.

  Persoonlijk heb ik even geen zin meer in de wedstrijd tegen Fortuna. Alleen een 4-0 overwinning of meer zou me nog iets kunnen opbeuren.

 2. AZ woman

  1 maart 2019 at 16:55

  Bla Bla Bla Bla, wat een wijze verstandige worden. De hele wedstrijd zat het mentaal niet goed bij het merendeel. Het vertrouwen in AZ is voor mij flink gedaald. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard zal daar niet een, twee, drie verandering inbrengen.

 3. Woonwagenpower

  1 maart 2019 at 18:00

  Genoeg om voor te spelen.ja dat heeft de Graafschap ook.

 4. VakJ

  1 maart 2019 at 18:58

  Ben niet naar de kroeg geweest maar heb nog steeds een behoorlijke kater. Absoluut niets gegeven die jongens in de 2e helft en de beide verlengingen. Ik snap hier werkelijk niets van. Een ezel stoot zich……. Maar goed de scherven bij elkaar rapen en verder gaan!!

 5. NHN

  1 maart 2019 at 19:02

  Volgens mij plaats je je nog steeds voor Europees voetbal,met een 4e plaats,als die club uit Amsterdam de beker wint. En ook CL haalt (1e of 2e worden)
  De verliezend finalist, heeft immers geen recht meer op EL, die plaats gaat dan naar de hoogst geklasseerde ,achter plaats 3.

  Plaats 3 gaat AZ nevernooitniet bereiken.
  En plaats 4…..
  Wat maakt het eigenlijk ook uit.
  Zodra of het nu plaats 4 wordt of die afgrijselijke play offs.

  Zodra er wat te verdienen valt valt v/d Brom met zijn junior padvindertjes toch door de mand.

  Wat moet je met zo’n slap zooitje überhaupt in Europa?

  Alle clubs van formaat komen nog in het resterende programma.
  v/d Brom loopt wel te blaten,dat er nog genoeg is om voor te spelen,maar zal AZ in die wedstrijden niet kunnen behoeden
  voor weer de nodige verliespartijen.
  Het zal uiteindelijk die zaad-play-offs worden.
  Waar v/d Brom AZ voor de zoveelste keer voor lul zet.

  Helemaal geen zin in.

 6. Ruud

  2 maart 2019 at 12:19

  Als we toch met tips voor de directie bezig zijn:

  Mogen Friday en Johnson samen op het vliegtuig terug naar Noorwegen?

  Afschrijven en wegwezen! Zijn kennelijk niet op te leiden en drukken op de salarishuishouding als niet-EU spelers.

 7. KeesK in Paraguay

  2 maart 2019 at 14:27

  Alle terechte negativiteit ten spijt, bij de concurrentie is het ook niet allemaal rozengeur en manenschijn. Zelfs bij de top twee zijn onze sentimenten niet geheel onbekend. Die top twee is ver weg.
  Wat nummer drie betreft die hebben één voordeel en dat is dat ze er soms wèl staan als het moet. Soms in tegendeel tot zelden tot nooit in Alkmaar. Maar goed, bij AZ worden geen vette vedettensalarissen betaald wat waarschijnlijk het verschil maakt. Het blijft, ondanks de voorspelbare trend, tenenkrommend frustrerend.
  Dat alles gezegd hebbende hoop ik op een droge wedstrijd zodat de jongens niet smelten in de regen. Dan komt het misschien wel goed en zien we wellicht weer ergens een zonnestraal door de donkere wolken breken.

 8. Gerrit Vooijs

  2 maart 2019 at 15:04

  Diepe teleurstelling voel je bij iedereen die AZ in zijn hart heeft.
  De verwachtingen waren hoog gespannen en idd, dan blijkt het maar al te vaak mis te gaan met AZ.
  Het hoort een beetje bij AZ. Op die momenten zie je waarom AZ niet meer als een subtopper is die heel goed kan voetballen als het vertrouwen daar is.
  Tegen VVV thuis speelde AZ in de eerste helft belabberd, VVV had in die 1e helft meer als 60% balbezit in Alkmaar!
  Tegen Willem II kreeg AZ die 2e er maar niet in door eigen onkunde. Want AZ kreeg in de counter na de rust 2x een overtal situatie maar speelde dat beide keren bedroevend slecht uit. Zelfs Excelsior had dat veel beter gedaan.
  Dan valt de gelijkmaker uit het eerste schot op doel en AZ stortte in elkaar.

  Dat gevaar zal er ook weer zijn tegen Fortuna.
  Het worden de play offs en dat is het hoogst haalbare. Een voordeel, er zullen deze zomer weinig spelers worden weggekocht zodat Slot verder kan gaan bouwen en kan laten zien wat hij met AZ kan.

 9. AZ woman

  2 maart 2019 at 16:17

  En maar hopen dat hij na de laatste wedstrijd direct een lijstje kan overhandigen aan Max met namen waar een dikke streep door gehaald is, waar Slot geen beroep meer wenst te doen.

 10. Brandon

  3 maart 2019 at 11:56

  Hatzediakos, Johnson, Friday zullen verkocht MOETEN worden want die lopen alleen maar in de weg. Er zal een spits gekocht moeten worden die het niveau AZ aankan kost een paar centen maar voor een dubbeltje op de 1e rang krijg en koop je niets. Druyff komt tekort voor dit niveau en zal ook verkocht moeten worden. Prima spits maar niet voor top eredivisie. Achterin hetzelfde laken en pak er MOETEN 2 goeie centrale verdedigers gekocht moeten worden. Vlaar wil wel door maar kan niet meer door. Wuytens speelt al 1 jaar niet en zal misschien wel afgekeurd gaan worden. Dan nog wie gaan er weg? Is niet te hopen want dan moet er bijna een geheel nieuw elftal ingespeeld gaan worden aan het begin. Moet nog maar zien of een onervaren trainer als Slot dit kan en hier geldt ook weer, voor een dubbeltje op de 1e rang. AZ kan wel eens zware tijden tegemoet gaan als ik dan ook nog eens refereer aan Ajax,Psv en Feijenoord die we nog gaan krijgen.

 11. woonwagenpower

  3 maart 2019 at 13:32

  Door de gisterenavond gespeelde wedstrijden ziet de stand op de ranglijst er weer iets anders uit, als een week geleden. Vitesse en Utrecht zitten ons weer op de hielen, maar of dat doordringt bij de staf en spelers is voor mij nog een vraag. Alles wordt duurder, dat is gebleken als AZ een speler verkoopt. Maar onze technisch directeur vergeet dat AZ zelf ook meer moet uitgeven om goed te investeren. De pareltjes heb je niet meer voor een paar munten, daar moet papiergeld voor worden meegebracht. Bergsma deed het leuk in de KKD, maar waar is hij in Alkmaar? Of kan die inkomende transfer ook naar het dossier, geld gekost en geen rendement? Net als Bjorn. Sommige jongens waar AZ niks mee kan, kunnen gelukkig nog verhuurd worden, maar of dat kostendekkend is weet ik niet, laat staan dat AZ er nog geld aan over houdt. Als het zo doorgaat, gaat het inkomende transfergeld als zand tussen de vingers weg.

  • az woman

   3 maart 2019 at 13:44

   Zal AZ vanmiddag op pumps of schoenen aantreden, hebben ze een rok of een broek aan, Hebben ze kousen of panty’s aangetrokken?

 12. Gerrit Vooijs

  3 maart 2019 at 15:19

  Ai, Heerenveen rolt Willem II in 1 helft op 3-0…..
  Zo kan het dus ook.

  • AZ woman

   3 maart 2019 at 15:21

   Willem II is ook helemaal niet zo goed, AZ was nog minder.

  • Ruud

   3 maart 2019 at 15:29

   Zo is het, Gerrit! D’r open erover…

   • Brandon

    3 maart 2019 at 17:30

    Dráf en drónder misschien?

 13. Vincent

  3 maart 2019 at 17:46

  D r a m a

 14. Brandon

  3 maart 2019 at 17:51

  Zou die Johnson erin zetten dat is wel een lekker spitsie geen Gudmunsson want die scoort af en toe. Viel tegen W II ook zo goed in die Johnson.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *