Ook VVV geen probleem voor AZ

By
Updated: februari 17, 2019

AZ heeft zaterdagavond met 3-0 gewonnen van VVV-Venlo. In het AFAS Stadion verzorgden Guus Til, Nils Röseler (eigen goal) en Mats Seuntjens de doelpunten. De zege betekende de zesde overwinning op rij, waardoor AZ in 2019 nog ongeslagen is. Ook incasseerde het team nog geen tegentreffer in het nieuwe kalenderjaar.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – VVV-Venlo 3-0 (2-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (74. Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher (83. Marko Vejinovic); Calvin Stengs, Mats Seuntjens (74. Albert Gudmundsson), Oussama Idrissi.
Opstelling VVV-Venlo: Lars Unnerstall; Tristan Dekker, Nils Röseler, Danny Post, Moreno Rutten; Ralf Seuntjens, Evert Linthorst, Peter van Ooijen (75. Damian van Bruggen); Patrick Joosten, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot.

Scoreverloop: 7. Til 1-0, 22. Röseler (e.d.) 2-0, 61. M. Seuntjens 3-0.
Gele kaarten: Maher, Hatzidiakos (AZ), Van Ooijen (VVV-Venlo).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Toeschouwers: 14.675
Holland Casino Man of the Match: Fredrik Midtsjø

21 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  17 februari 2019 at 16:52

  Nog maar vijf gewonnen wedstrijden scheidt AZ statistisch gezien van Europees voetbal! Vitesse blijft op een tempo van anderhalf punt per wedstrijd doorsudderen en zal dus op ongeveer 51 punten uitkomen. Dus als AZ de bekerwedstrijd in Tilburg wint en nog zeker in 4 van de 12 nog te spelen wedstrijden de winst pakt is Europees voetbal binnen. Doel twee, als nummer drie eindigen, ja dat vergt meer uithoudingsvermogen. Maar als AZ nou eens een keer met het PAF-syndroom afrekent… plek drie en de beker!

 2. Urdal

  17 februari 2019 at 17:16

  En dat is nog maar 2 puntjes achter.
  Volgende week staan we 3de.

 3. Gerrit Vooijs

  17 februari 2019 at 17:44

  Idd alweer 3 punten maar AZ speelde gisteren in de eerste helft nonchalant, overmoedig en daardoor heel slordig. Als Svensson gaat denken dat hij met de buitenkant van zijn voet kan passen, Midtsjo het op 80% denkt te kunnen doen en Idrissi op eigen helft een breedte pass geeft die in het midden onderschept wordt, dan vraag je om moeilijkheden.
  De eerste helft was daardoor het aankijken eigenlijk niet waard.

  De tweede helft deed iedereen weer normaal en prompt liet AZ schitterende aanvallen zien. Het was genieten !

  Feyenoord is buiten de eigen Kuip onherkenbaar, zo zwak.
  Volgende week moet AZ uit naar Willem II en Feyenoord uit tegen het kwakkelende PSV.
  Feyenoord speelt juist tegen Ajax, PSV en AZ zijn beste wedstrijden vanuit de underdog positie.
  Wanneer het geen inspiratie uit de tegenstander kan halen speelt het zwak.

  De 3e plaats is nu een reële kans geworden.
  Mooi slot van deze voetbal jaargang mede dankzij John van de Brom !
  Zijn opvolgers zullen zijn prestaties moeilijk kunnen evenaren denk ik zo.
  3,4,6,3 en 2 bekerfinales in 4 jaar tijd en daar bovenop dit mooie seizoen.

 4. Kaazie1987

  17 februari 2019 at 19:37

  En toch missen we een echte spits. Ferdy druijff staat inmiddels op 21 goals in 22 wedstrijden. Afgelopen weekend heeft ferdy zijn 100e wedstrijd in het betaald voetbal gevierd met zijn 65e en 66e goal en dat op zijne 20e, volgend jaar met boadu en druijff geen spits probleem meer,

  • Edwin

   18 februari 2019 at 20:14

   Misschien is het de achterliggende gedachte van AZ geweest om Druijf te verhuren om zich beter te ontwikkelen. Spelers als Mihálik en Boadu krijgen dan in Jong AZ de kans om terug te keren. We zullen het zien.

 5. Kaazie1987

  17 februari 2019 at 19:39

  Volgend jaar boadu-druijff-stengs en idrissi voor een grote zak geld verkopen ik teken ervoor

  • Vincent

   17 februari 2019 at 23:32

   Liever houden

  • AZ’67

   18 februari 2019 at 09:27

   Idrissi is een goede voetballer, het probleem is dat hij te vaak voor zijn eigen succes gaat. Hopelijk verbetert dat, zo niet dan inderdaad beter verkopen.

 6. az woman

  18 februari 2019 at 10:45

  weer de nul achterin gehouden, dat is prima. gelukkig liep het nonchalance van de eerste helft goed af, voor hetzelfde geld, help je de tegenstander in het zadel en loop je achter de feiten aan. Laat ik maar aannemen dat het een leer moment zal zijn.AZ kan en mag niet verslappen, kijk maar waar dat toe kan leiden bij bijvoorbeeld Feyenoord. Al zag ik gisteren live op tv, dat het onderling met de voetballers qua sfeer niet altijd goed is, er lijkt mij meer aan de hand in Rotterdam-Zuid. Ajax zal in de halve finale van het bekertournooi gebrand zijn op revanche, na de 6-2 in de competitie. Het kan voor Feyenoord nog wel eens een tegenvallend seizoen worden, maar zo zijn ze ook begonnen, verlies bij de Graafschap en Europees al heel snel uitgeschakeld.

  • WallyAZ

   20 februari 2019 at 10:20

   Eerlijk gezegd denk ik dat Ajax de halve finale tegen Feyenoord laat lopen. Dus gaat spelen met veel spelers die normaal op de bank zitten. Ajax gaat zich helemaal richten op de titel. Ik kan het niet hard maken maar iets in me zegt dat. Mocht dat gebeuren dan is dat natuurlijk een verkapte vervalsing van het bekertoernooi. Maar let op de pers zal reageren “logisch” het pikante is wel dat de laatste wedstrijd van AZ thuis tegen PSV is en dat Ajax misschien wel afhankelijk zou kunnen zijn voor AZ voor de titel. Ik hoop dat als Ajax de wedstrijd tegen Feyenoord voor de beker weg geeft dat AZ dan in de laatste wedstrijd tegen PSV ook gaat spelen met spelers die normaal op de bank zitten. Ik weet het is ver gezocht en ik hoop dat ik ongelijk heb maar toch.. Volgende week woensdag weten we meer.

 7. Jay

  18 februari 2019 at 11:21

  Van Bronckhorst is niet bang dat Feyenoord de derde plek gaat verliezen aan AZ. Mooie uitspraak om volgende week nog eens op terug te komen. En hopelijk ook aan het eind van het seizoen.

  • Vincent

   18 februari 2019 at 13:36

   Feyenoord gaat uit hij PSV never nooit winnen en wij zijn verplicht te winnen dus 3e plaats volgend weekend is eigenlijk wel een must

   • Gerrit Vooijs

    18 februari 2019 at 23:02

    PSV speelt ook niet geweldig. Feyenoord kan zich voor deze wedstrijden enorm opladen.
    Het zou mij niet verbazen als Feyenoord in ei dhoven gelijkspeelt of wint en Ajax met verlenging uitschakelt.

 8. woonwagenpower

  19 februari 2019 at 06:53

  Op voetbalprimeur las ik een artikel van Chris Woerts, over een pleidooi voor een nieuwe competitie opzet. Nou ben ik erg benieuwd naar jullie ideeën daarover. Over een BeNeliga, gelijke verdeling tv rechten/inkomsten, play offs om kampioenschap, Eredivisie terug brengen naar 16 clubs, of juist uitbreiden naar 20 clubs en door voetballen in de kerst en oud en nieuwjaar periode, kunstgras verbieden, Ajax en PSV zelf maar een competitie met andere buitenlandse clubs laten opzetten? Genoeg stof om over na te denken. Ik zal zelf ook mijn gedachten er over laten gaan. Ruud, Jay, Kaazie, Oma, Gerrit, Jeroen, Vincent, Hatze en alle andere AZ liefhebbers, zitten we op de zelfde lijn , of hebben we verschillende gedachten daarover? Ieder zijn mening en wie weet wel dezelfde.

  • AZ4Altijd

   19 februari 2019 at 18:35

   Naja, BeNe competitie met de beste 9 teams uit ED en beste 9 uit Belgie zou niet verkeerd zijn. With all due respect, maar tegen clubs als Emmen of NAC is ook niet stimulerend.

   Away days naar Brugge, Brussel, Luik is toch helemaal niet verkeerd 😀 .

   • Vincent

    21 februari 2019 at 20:18

    Beetje ver voor ons voor een Roda JC wel lachen

 9. woonwagenpower

  20 februari 2019 at 06:03

  Om een sterkere competitie te krijgen zou een BENeliga mij ook wel wat lijken, misschien dat daar meer tv gelden uit gehaald kunnen worden, TV gelden kunnen dan eerlijk verdeeld worden over de deelnemende clubs aan de BeNeliga. maar om daar naar toe te promoveren of uit te degraderen zal ook naar een oplossing gezocht moeten worden, maar dat moet toch mogelijk zijn. Dan kan er direct de eis op tafel gelegd worden, om toe te treden tot de BeNeliga is kunstgras verboden. Verder ben ik tegenstander om play-offs te spelen voor het kampioenschap. Ook zal er dan met de UEFA om de tafel moeten gezeten worden over het aantal Europese tickets.

  • woonwagenpower

   20 februari 2019 at 06:08

   Ook voor het beker tournooi is het, het overwegen waard.

   • Vincent

    21 februari 2019 at 20:21

    Beker toernooi sws doen lijkt mij een waardevolle toevoeging

 10. Gerrit Vooijs

  20 februari 2019 at 20:54

  Een BeNe Liga is voor AZ heel leuk omdat het de laatste 15 jaar bijna altijd in het linkerrijtje is geland.

  Daar zit gelijk de pijn. Voor het rechterrijtje, en alle clubs die daar wisselend in staan, is dit niet interessant en daarom gaat het niet door.
  Een ruime meerderheid zal opnieuw tegenstemmen zoals het een past jaar terug van tafel werd geveegd voordat het zelfs maar besproken kon worden.

 11. Urdal

  22 februari 2019 at 10:18

  BeNe liga is goed voor de tegenstand, maar zoals gerrit al terecht zei, gaat er nooit komen.
  Ik ben wel voorstander om de ere en eerste divisie samen te doen in pouls.
  Geen degradatie, net als bij de amerikaanse sporten.
  Top klasse wil niet promoveren, en niemand uit de eerste wil degraderen.
  Met de var is ook simpel op te lossen.
  Elk team heeft 3 wissels, die kan je inzetten voor een chellenge.
  Heb je het goed, behou je de wissel, heb je het fout, 1 wissel eraf.
  Heb je geen wissels meer, kan je niet chellengen.
  Maar dit is een hersenspinsel van mij hoor.
  Eerst maar 3de staan na dit weekeind.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *