Voorbeschouwing AZ – FC Emmen

By
Updated: februari 1, 2019

Na de training in winterse omstandigheden bij het AFAS Stadion, nam John van den Brom vrijdagmiddag tijd voor de pers. Wie is toegevoegd aan de ziekenboeg en wat verwacht hij van het thuisduel van zaterdag met FC Emmen? “Constant mee bezig.”

“Het was goed bespeelbaar”, zei Van den Brom over het trainingsveld voor het AFAS Stadion. “Op het trainingscomplex was dat niet het geval. We hebben daar overigens wel het ontbijt, de gym en de voorbespreking gedaan. Het is ideaal dat we bij winters weer naar het stadion kunnen uitwijken.”

Helmer
Tegen FC Emmen kan Van den Brom geen beroep doen op de zieke Jeremy Helmer. Verder zitten ook Myron Boadu, Rody de Boer en Stijn Wuytens nog in de groep niet inzetbare spelers.

FC Emmen
Van den Brom heeft waardering voor de speelstijl van FC Emmen, dat dit seizoen voor het eerst in de Eredivisie acteert. “Ik denk dat niemand verwacht had hoe ze er nu voorstaan. Ik ook niet. Hun opvatting is dat ze echt willen voetballen, vind ik knap. Dat voetballen is dus ook precies wat we ze niet moeten laten doen.”

Doelstelling
“Nee, ik ben na de goede reeks van afgelopen weken niet bang voor onderschatting”, zei Van den Brom over het treffen met de promovendus. “We zijn er constant mee bezig om onze doelstelling te realiseren: in de top-4 eindigen. We zijn nu goed bezig, ook op het trainingsveld.”

3 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  1 februari 2019 at 14:50

  Met alle respect voor Emmen maar zij staan lager als Utrecht en Vitesse, dus deze pot moet gewonnen worden.
  Eerst en vooral de winst en als het kan het doelsaldo verbeteren.

 2. Woonwagenpower

  1 februari 2019 at 19:56

  AZ mag tegen een Emmen geen punten morsen. Al wordt het geen walk over maar 3 punten moeten in Alkmaar blijven. Al heb je geen zekerheden zijn er geen excuses als AZ niet de volle winst behaald. AZ succes.

 3. Vincent

  2 februari 2019 at 14:44

  Vanavond met de kou op de tribune hoop ik wel op wat Spektakel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *