Voorbeschouwing sc Heerenveen – AZ

By
Updated: januari 25, 2019

In aanloop naar het uitduel met sc Heerenveen schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Vanuit Grand Café Van Gaal in het AFAS Stadion vertelde hij over de bekerzege op Vitesse, de fysieke gesteldheid van zijn ploeg en het duel van zondag in Friesland.

“We hadden bijna iedereen fit op het veld staan”, zei Van den Brom over de training. “Het blijkt iedere keer weer: het herstel na een goede overwinning gaat nou eenmaal sneller. Ja, ook Ron Vlaar voelt zich goed. Dinsdag tegen Vitesse gaf hij tijdens de wedstrijd aan dat hij gewisseld wilde worden. Hij was op. Dat was dus puur preventief.”

Beker
Van den Brom: “Ik vind dat we tegen Vitesse heel goed gespeeld hebben. Veel druk vooruit en een goede spirit in de ploeg. Dat zien we nu ook terug tijdens de trainingen: er wordt goed en makkelijk gecombineerd. Er is veel vertrouwen.”

Wuytens
Waar Myron Boadu en Rody de Boer hard werken aan hun comeback, heeft Stijn Wuytens te maken met tegenslag. “Er wordt vandaag een MRI-scan gemaakt. Daaruit moet blijken hoelang hij eruit ligt”, aldus zijn trainer, die vanwege de nieuwe privacywetgeving niet mag zeggen om wat voor blessure het precies gaat.

Koopmeiners
In de achterhoede wordt de positie van Wuytens sinds een aantal duels ingevuld door Teun Koopmeiners. Van den Brom: “Hij doet het daar heel goed. Ik beschouw Teun nu ook echt als centrale verdediger omdat hij zich goed ontwikkelt. Hij is veel aan de bal, is goed in de verdedigende duels en heeft een vaste passing. Bovendien: het middenveld staan nu ook goed met Fredrik Midtsjø, Guus Til en Adam Maher.”

sc Heerenveen
Van den Brom over de aanstaande opponent: “Ik vond Heerenveen zondag tegen Ajax goed spelen. Dat deden ze ook in de thuiswedstrijd tegen ons. In beide wedstrijden zag je dat ze goed geprofiteerd hebben van de counter. Het is een ploeg die makkelijk scoort maar ook veel goals tegen krijgt. Dat zegt wel iets.” Bron: AZ

18 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  25 januari 2019 at 22:47

  Heerenveen heeft tegen Ajax tot de laatste minuut geknokt voor een resultaat en daarom zal ook AZ er een zware kluif aan krijgen.

  Meevaller, Arber Zeneli vertrekt per direct naar Frankrijk en dat is een aderlating voor Heerenveen want hij is in vorm.

  AZ moet winnen als het de strijd om de derde plek vorm wil geven.

  Ik denk/hoop 1-2.

  • Vincent

   26 januari 2019 at 02:24

   0-3 als Seuntjes zijn dag heeft

 2. woonwagenpower

  26 januari 2019 at 08:44

  Als laatste mogen we deze speelronde aantreden, samen met en in Heerenveen. Het biedt het voordeel dat we weten wat de concurrentie gedaan heeft. wat Gerrit ook al benoemde is het vertrek van Zeneli voor Heerenveen een aderlating en geeft aan dat Heerenveen niet in de luxe positie zit dat het niet hoeft te verkopen, maar gingen de centen van Zeneli boven de sportieve prestaties. Dave Bulthuis is vertrokken, maar of Heerenveen daar voor wat betreft de knip zoveel beter van wordt, weet ik niet. Volgens Johan Derksen willen Riemer, Foppe en Gert-Jan Heerenveen uit het slop halen, maar dan moeten de heren wel eerst gevraagd worden door alle verantwoordelijken bij Heerenveen, die er aan bijgedragen hebben, dat Heerenveen er in alle administratieve en bestuurlijke geledingen niet goed voorstaat. Ik ga morgen met extra aandacht kijken naar Kik Pierie, volgen Rene v/d Gijp zou Ajax hem moeten halen, maar ik zou het niet erg vinden als AZ hem binnen haalt, al denk ik dat Heerenveen een behoorlijke som geld zou willen ontvangen voor deze linksbenige voetballer. Wil AZ het spannend houden en mee blijven doen om misschien wel de derde plaats is winnen een must. Ik denk dat heel AZ dat weet, dus verwacht ik van iedereen 100% inzet en dan moet een overwinning voor de Alkmaarders er in zitten, ik voorspel een 2-4 eindstand.

  • Gerrit Vooijs

   26 januari 2019 at 18:19

   AZ schijnt interesse te hebben in Ziga Lipuscek, een 22 jarige centrale verdediger uit Slovenië , 1,99m, €150.000.
   Tja, geef iets meer uit en er zijn best heel aardige CV uit toehalen > 1.90m. < 25 jaar.

 3. Woonwagenpower

  26 januari 2019 at 20:19

  Hé Gerrit, is die Ziga links of rechtsbenig? Waar heb je het gelezen of gehoord? Ik ben benieuwd, AZ blijf verrassen.

  • Gerrit Vooijs

   26 januari 2019 at 20:52

   Hij is rechtsbenig en ik zag het voorbij komen in een twitterbericht. Geruchtencircuit dus want zoals altijd weet AZ ons te verrassen.

 4. Gerrit Vooijs

  26 januari 2019 at 22:22

  Willem II. – AZ
  Feyenoord – Ajax

  AZ is dus bij winst de thuisspelende club in de finale tegen Ajax ( hoop ik )

  • woonwagenpower

   27 januari 2019 at 04:55

   Ik hoop met je mee, al is het alleen maar om het thuisvoordeel wat Feyenoord in de finale zou hebben, als Feyenoord de finale haalt, teniet te doen.

   • Ruud

    27 januari 2019 at 07:47

    Vorige keer gaf AZ als thuisspelende finalist de thuiskleedkamer aan Feijenoord. Mochten dit de finalisten worden dan neem ik aan dat dit niet meer gebeurt.

    • woonwagenpower

     27 januari 2019 at 09:24

     Bij mijn weten gaf AZ niet de kleedkamer van Feyenoord, maar heeft Feyenoord volgens de reglementen daar recht op, als ik me niet vergis.

    • Gerrit Vooijs

     27 januari 2019 at 12:07

     Correct, in het reglement staat dat Feyenoord de thuisrechten krijgt.
     Belachelijk maar waar.

     • Ruud

      27 januari 2019 at 16:36

      Oh ok…

 5. Kaazie1987

  27 januari 2019 at 10:58

  Willem 2 heeft een goed ingespeeld team met fantastische talenten en een realistische coach en daarnaast zijn ze thuis moeilijk te verslaan. Ik vrees het ergste.

 6. Kaazie1987

  27 januari 2019 at 11:01

  Als wuytens terug is zou ik Maher op 10 zetten, koopmeiners weer op het middenveld en til in de spits

  • Gerrit Vooijs

   27 januari 2019 at 12:10

   Wuytens gaan wij voorlopig niet zien. De play offs misschien ?
   Daarbij, elke club staat waar het hoort na bijna 20 wedstrijden.
   Willem II zonder Fran Sol is echt wel een stukje minder.

 7. Ruud

  27 januari 2019 at 16:38

  Kom op Kaazie. AZ IS AAN ZIJN STAND VERPLICHT om de finale te halen met deze loting

  • Vincent

   27 januari 2019 at 20:13

   Is denk over voor AZ

 8. Kaazie1987

  27 januari 2019 at 17:18

  Het scheelt maar 3 punten Gerrit, en ik vindt willen 2 steeds beter voetballen en daarbij spelen ze ook nog thuis..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *