AZ weer naar de halve finale van de KNVB beker

By
Updated: januari 23, 2019

AZ heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker. In een koud AFAS Stadion werd er afgerekend met Vitesse: 2-0. Voor rust maakte Calvin Stengs de openingstreffer, na de thee schoot Guus Til de eindstand op het bord.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – Vitesse 2-0 (1-0)
Kwartfinales TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (79. Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs (84. Ricardo van Rhijn), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.
Opstelling Vitesse: Eduardo; Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake Clarke-Salter, Alexander Büttner; Roy Beerens, Thulani Serero, Navarone Foor; Martin Ødegaard, Oussama Darfalou (67. Richonell Margaret), Bryan Linssen.

Scoreverloop: 40. Stengs 1-0, 54. Til 2-0.
Gele kaarten: Ødegaard (Vitesse).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 8.165
Rabobank Man of the Match: Midtsjø

11 Comments

 1. Jay

  23 januari 2019 at 09:38

  Vitesse viel me wel tegen zeg. Of was AZ echt zo goed? Hoedanook, weer naar de halve finale! Grote kans dat we een uitwedstrijd tegen Ajax of Feyenoord loten, dus de finale is weer in zicht, maar we zijn er zeker nog niet.

 2. WallyAZ

  23 januari 2019 at 10:45

  AZ speelde goed en Vitesse inderdaad iets minder. Heb wel genoten van de wedstrijd hoe eenzijdig deze ook was. Seuntjes viel tegen dat kan gebeuren maar ga dan niet rondlopen alsof je je laatste oortje hebt opgegeten. Weet iemand wanneer Boadu weer wedstrijd fit is ? Ik gok op Ajax uit ik heb ze liever in de finale omdat dan kan meespelen dat de laatste wedstrijd van het seizoen AZ – PSV is 🙂 of kijk ik nu te ver vooruit.

  • Gerrit Vooijs

   23 januari 2019 at 13:45

   Halve finale
   AZ-Willem II /. Willem II – AZ
   Ajax – Feyenoord

   Dat zou de droomloting zijn idd…….. 🙂

 3. Vincent

  23 januari 2019 at 13:03

  Zolang feyenoord maar niet thuis speelt…

 4. Gerrit Vooijs

  23 januari 2019 at 13:58

  Voor een half gevuld stadion tegen de nr 4 van de ranglijst heeft AZ een uitstekende wedstrijd gespeeld.
  Til en Svensson speelden beiden hun beste wedstrijd van dit seizoen. Heel moeilijk was dat niet maar toch mooi om te zien dat beiden nu eindelijk wat toevoegden aan het team.

  Til nam de Weghorst rol op zich en joeg elke Vitesse verdediger af.
  Seuntjes was echt de dissonant.. niks lukte en dat straalde hij uit. Hij liep geen meter teveel. Jammer dat niemand in het veld hem hier op corrigeerde !

  Door het 90 minuten lang opjagen is Vitesse nooit in de wedstrijd gekomen, dat was de verdienste van AZ.

  Ik heb genoten van Idrissi, Stengs, Midtsjo en Maher.
  Dat zijn op dit moment in mijn ogen de toppers van AZ.

  Zondag tegen Heerenveen in Friesland laten zien dat deze positieve lijn – Utrecht en Vitesse – wordt doorgezet.
  Als dat lukt komt de derde plaats ook nog in zicht…… 🙂

 5. woonwagenpower

  23 januari 2019 at 16:15

  Weer geen kaart ontvangen, weer de nul achterin gehouden. Ik heb genoten, dat Vitesse niks klaarspeelde is denk ik de verdienste van AZ, zo wel als Serero of Foor kregen de kans niet om aan opbouwen te denken. Er stonden 9 stoorzenders tegenover Vitesse, die nog best kunnen voetballen ook. Mats had zijn avond niet, maar dat zal waarschijnlijk een incident zijn. Wanneer het moest stond onze keeper goed op te letten. Straks met de benen omhoog hopen dat Willem II en Fortuna doorgaan in het Bekertournooi. Voor morgen avond gun ik de Friezen alles wat ze nodig hebben om ook de halve finale te halen. Weet iemand wanneer de loting voor de halve finale’s plaats vindt?

 6. AZ woman

  23 januari 2019 at 19:25

  Goed gedaan AZ. Nu hopen op een halve finale die in Alkmaar gespeeld wordt. Scheidsrechter Dennis Higler floot ook behoorlijk. Net gelezen op voetbalzone dat Adam Maher graag langer wil blijven in Alkmaar en kijkt er naar uit om met Max om de tafel te gaan zitten. Als volwassen mensen met elkaar praten, volgens Adam. Max morgen de wekker zetten en op tijd gaan praten is mijn advies.

  • Gerrit Vooijs

   23 januari 2019 at 20:50

   Eens. Wordt niet gemakkelijk want Maher moet wel willen inleveren qua salaris. Staat tegenover dat er geen transfersom betaald hoeft te worden.
   Wordt dan natuurlijk wel met afstand de best betaalde voetballer van AZ.
   Dat gaat weer doorwerken bij andere contracten in de nabije toekomst……..

 7. Brandon

  23 januari 2019 at 23:52

  Til was voor mij de beste man van het veld en AZ heeft de gehele wedstrijd gedomineerd. Het af-en opjagen was zeer goed verzorgd. Wat mij ook opviel was dat Bizot niet kan uittrappen en welgeteld 1 uittrap bij een AZ speler kon brengen. Speel ook een zo frank en vrij tegen een Feijenoord in de volgende ronde thuis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *