Voorbeschouwing AZ – Vitesse (KNVB beker)

By
Updated: januari 22, 2019

Na een late middagtraining bij het AFAS Stadion sprak John van den Brom maandag met de media. De trainer blikte kort terug op de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht, keek vooruit naar het bekertreffen met Vitesse en sprak over de fitheid van zijn ploeg. “Hij is er niet bij.”

“Je kijkt altijd uit naar de wedstrijden”, begon Van den Brom. “We hebben zaterdag een goede wedstrijd gespeeld met een goede overwinning. Dat vertrouwen neem je mee. Maar ik ben vrijdag met Arne Slot naar het duel Vitesse – Excelsior (3-2) geweest, dus hun trainer zal dat ook zeggen.”

Vergelijkbaar
Daar zag de oefenmeester een vergelijkbaar team. “Vitesse heeft een goed voetballend elftal. Zeker op de helft van de tegenstander zijn ze heel gevaarlijk, met makkelijk scorende spelers. Ze hebben backs die hoog staan en ze hebben dezelfde intenties als wij. Het verschil op de ranglijst is één punt, dus er staan twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.”

Thuisvoordeel
Van den Brom: “Het is een voordeel dat we thuis spelen. Net als zaterdag willen we de tegenstander vastpakken en dat er daardoor een moment in de wedstrijd komt dat we op voorsprong komen. Er worden dan andere dingen gevraagd, want we weten dat een bekerduel op zich staat.”

Svensson
Jonas Svensson moest het duel met FC Utrecht nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing, maar keert dinsdag terug in de basis. “Hij heeft het altijd goed gedaan en is onze vaste rechtsback. Toch ben ik heel blij met hoe Ricardo van Rhijn dat ingevuld heeft, nog los van zijn doelpunt.”

Afwezig
Stijn Wuytens zit niet bij de wedstrijdselectie. Van den Brom: “Als we het over een teleurstelling hebben, is het dat Stijn er niet bij is morgen.” Wuytens liep zondag tijdens de training een blessure op: “Hoe dat eruit ziet, weet ik niet. Dat zal moeten blijken. Verder is iedereen fit.” Bron: AZ

5 Comments

 1. woonwagenpower

  22 januari 2019 at 10:03

  Inderdaad heel vervelend, met name voor Stijn zelf. AZ heeft de laatste tijd te maken met langdurige blessures. Boadau, Stengs, Stijn, gelukkig is Calvin weer wedstrijd fit. Zou het te maken hebben dat we teveel wedstrijden op kunstgras spelen? De keeper van Feyenoord brak afgelopen weekend spontaan een botje in zijn voet op het plastic van Zwolle. En over de wedstrijd van vanavond ben ik positief en vermoed ik dat het na 90 minuten 4-2 de stand op het scorebord zal zijn.

  • Gerrit Vooijs

   22 januari 2019 at 14:26

   Stengs en Boadu liepen hun blessures in Eindhoven en Alkmaar op, dus geen kunstgras.
   Stijn heeft een terugval. Helaas, moeten we er rekening mee houden dat hij niet veel wedstrijden meer voor AZ zal spelen.

   Vanavond verwacht ik een 2-1

   • woonwagenpower

    22 januari 2019 at 15:17

    Ik beweer ook niet dat op het moment van spelen op plastic gras de blessures zijn ontstaan, maar vroeg mij af of het aantal wedstrijden per seizoen op plastic gras mede verantwoordelijk is voor deze vervelende blessures.

    • Gerrit Vooijs

     22 januari 2019 at 18:42

     Dat blijft een discussie. Er zijn spelers die zich heel goed voelen op het kunstgras. AZ voetbalt er ook niet zijn slechtste wedstrijden op.

     Maar er lijkt gelukkig een tendens te zijn dat de clubs met kunstgras met wat hulp bereid zijn om over te gaan op gras.

     Laten we het hopen want een ouderwetse slifing laat je op kunstgras wel uit je hoofd…..

     • Woonwagenpower

      22 januari 2019 at 19:59

      En een goed uitgevoerde sliding kan een lust voor het oog zijn,ik kan daar best van genieten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *