AZ eenvoudig langs FC Utrecht (3-0)

By
Updated: januari 19, 2019

AZ heeft zaterdagavond de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2019 gewonnen. In een nagenoeg uitverkocht AFAS Stadion werd FC Utrecht met 3-0 verslagen. Voor rust waren Ricardo van Rhijn en Mats Seuntjens trefzeker. In de blessuretijd maakte Calvin Stengs er met een fraaie solo 3-0 van.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – FC Utrecht 3-0 (2-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi (81. Stijn Wuytens).
Opstelling FC Utrecht: David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Emil Bergström, Nicolas Gavory; Simon Gustafson, Joris van Overeem, Urby Emanuelson (72. Sander van de Streek); Gyrano Kerk (81. Othmane Boussaid), Nick Venema (46. Jean-Christophe Bahebeck), Oussama Tannane.

Scoreverloop: 37. Van Rhijn 1-0, 41. Seuntjens 2-0, 90+1. Stengs 3-0.
Gele kaarten: Gustafson, Letschert, Tannane (FC Utrecht).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 16.104
VHC Jongens Man of the Match: Ron Vlaar

8 Comments

 1. Jay

  19 januari 2019 at 22:51

  Mooi begin van de tweede seizoenshelft. Ruim winnen van directe concurrent FC Utrecht en Feyenoord verliest van Zwolle.

 2. Gerrit Vooijs

  20 januari 2019 at 01:50

  Mooi een zeer goed gevuld stadion en die opkomst is beloond met een goede overwinning en de eerste goal van Calvin Stengs !
  De pessimisten die voorspelden dat Utrecht veel beter had ingekocht en dat AZ voor het rechterrijtje zou moeten strijden zijn gelogenstraft.
  AZ heeft de 4e plek in vizier en wie weet wat er nog meer in het vat zit na vanavond…..

 3. woonwagenpower

  20 januari 2019 at 06:07

  Het was fris, maar door de inzet van AZ, vergat ik de kou. Geen tegendoelpunt, geen kaart ontvangen en een bevrijdende goal voor Stengs. Scheidsrechter Lindhout had een goede avond, hij was over het algemeen niet kinderachtig, wat ik graag mag zien. Hij was niet de arrogante baas in het veld, maar zoals Frans Derks zou zeggen, hij was een goede spelleider.Nu hoop ik dat Feyenoord , nadat ze gisterenavond 3-1 klop hebben gehad bij PEC Zwolle zo’n klap hebben opgelopen, dat die nog na dreunt komende week in de bekerwedstrijd en Fortuna Sittard van de onrust bij en in Feyenoord kan profiteren. Wij nemen het zelf Dinsdagavond op tegen Vitesse, al is er sneeuw in onze provincie voorspelt (jan Visser) hoop ik op veel belangstelling. AZ ik heb een mooi avondje gehad.

 4. az woman

  20 januari 2019 at 07:22

  Het verval van Feyenoord is ingezet, gister werd Jens Toornstra voor de zoveelste keer opgeofferd in eerste instantie. Later mocht hij invallen om de boel te repareren, en/of omdat van Persie het niet meer kon volhouden. Jens is denk ik een makkelijk slachtoffer voor Gio. Berghuis zegt dat een ieder zijn verantwoordelijkheid moet pakken. dat is van die voorgekauwde praat, dat je weet als daarmee begonnen wordt de onrust groot is en de sfeer ver te zoeken in de groep. Dan hebben ze een stront eigenwijze technisch directeur, want volgens Jan Boskamp dragen de scouts heel andere spelers aan, als wie v geel een contract aanbiedt. En dan moet Gio er maar chocola van zien te maken. Maar de druk wordt langzaam maar zeker opgebouwd en groter op van Geel. door zijn keuzes en beslissingen. Gio zijn oefenstof en tactische praatjes komen misschien wel bij de groep de oren en neusgaten uit en de ingrediënten zijn genoeg aanwezig voor een tweede seizoenshelft waar onrust, sfeerloosheid en falende resultaten de boventoon voeren. Het verschil tussen Feyenoord en AZ is momenteel 8 punten, maar met de wetenschap dat Feyenoord het komend weekend thuis tegen titelkandidaat Ajax mag opnemen en wij het uit moeten doen bij Heerenveen kan het gat zomaar verkleind worden tot 5 punten. Terwijl er daarna nog 15 speelronden plaats vinden, heb ik me er nog niet bij neergelegd om de derde plaats uit mijn hoofd te zetten. Dinsdag Bekeren tegen Vitesse, waar ik met rustige kalme moed naar ga kijken, al moeten we het niet onderschatten, maar misschien is het een extra motivatie om de verloren bekerfinale tegen hun te revancheren. Feyenoord speelt de bekerwedstrijd een dag later tegen het onvoorspelbare Fortuna Sittard. De druk ligt bij Feyenoord en daar kunnen ze niet altijd goed mee omgaan, met in het achterhoofd de wedstrijd tegen Ajax komende Zondag, kan Fortuna zomaar een ronde verder gaan in het beker tournooi. Al met al is AZ de tweede seizoenshelft goed begonnen en laat dit een begin zijn van een inhaalrace met als kers op de taart, de winnaar van de KNVB bekerfinale dit seizoen.

 5. KeesK in Paraguay

  20 januari 2019 at 11:02

  Sollicitatie geslaagd.

 6. VakJ

  20 januari 2019 at 14:05

  Ja genoten gisterenavond. En nu ons clubje aanmoedigen aanstaande dinsdagavond.

 7. Jeroen

  20 januari 2019 at 15:05

  Mooie pot. Prima resultaat en het zag er bovendien goed uit. Wat een speler die Stengs….

  • Vincent

   21 januari 2019 at 11:00

   Is nog lang niet op z’n oude niveau,maar hij kan het dus wel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *