Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

By
Updated: januari 18, 2019

Na de ijskoude training schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Wat verwacht hij van het thuisduel met FC Utrecht? Welke spelers zijn wel en niet beschikbaar? En wat vindt hij van de opponent uit de Domstad?

“We hebben een relatief lange voorbereiding op de tweede seizoenshelft gehad. Dus ja, wij zijn er klaar voor”, opende Van den Brom. “Vanaf deze week zijn we volledig bezig geweest met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.”

Herstel
Die voorbereiding draaide Van den Brom met een steeds completere selectie. “Myron Boadu ligt op schema. Zijn herstel gaat echt goed, maar het duurt nog even. Voor een breuk staat nou eenmaal een bepaalde periode die we moeten respecteren. En verder sluit Stijn Wuytens zaterdag weer aan bij de wedstrijdselectie.” Dat laatste geldt niet voor de geschorste Jonas Svensson, die rechts achterin wordt vervangen door Ricardo van Rhijn.

‘Wintertransfer’
Tijdens de winterstop was het qua transfers rustig rondom AZ. “Als je in deze periode veel versterkingen moet halen, zijn dat echt noodverbanden. Dat hebben we bewust niet gedaan. Ook omdat we wisten dat Wuytens terug zou komen. Hij is onze wintertransfer.”

Doelstelling
Van den Brom over FC Utrecht: “Waarom zij vierde staan? Na de mindere openingsfase van het seizoen hebben ze een goede serie neergezet. FC Utrecht kan echt ‘op resultaat spelen.’ Ze hebben een vast elftal dat al lang samen speelt. Er is onder Dick Advocaat duidelijkheid gekomen. Zij zijn een van de ploegen die met ons strijden om een plek in de top-4, want dat is onze doelstelling als club. En het verschil is voor deze wedstrijd slechts drie punten.” Bron: AZ

3 Comments

 1. KeesK in Paraguay

  18 januari 2019 at 19:32

  Kijk, de beste solicitatie die Brom kan doen is Dick Advocaat’s FC Utrecht verslaan, daarna Van Seumeren bellen en vervolgens droogjes zeggen: “En wanneer kan ik komen tekenen?”.
  Ik hoop dat hij dat ook echt gaat doen.

 2. az woman

  19 januari 2019 at 06:32

  Ik ben zeer benieuwd hoe AZ uit de winterstop komt. Pakken we Utrecht zeer overtuigend, dan zal dat een enorme zet in de goede richting geven en voor komende Dinsdag rust brengen. Maar wat doen de andere 17 clubs na de winterstop?
  PSV en Ajax zullen de titelstrijd met elkaar aangaan. Wordt Feyenoord wisselvalliger, houdt van Persie het vol, het is onrustig in Rotterdam-Zuid voor wat betreft de positie van M van Geel en G van Bronckhorst, wat misschien wel doorwerkt naar de selectie. Vitesse heeft gisteravond gewonnen, maar ik kon niet zeggen, dat het vol overtuiging was tegen Excelsior, al is Excelsior niet de makkelijkste tegenstander voor menig andere voetbalclub. FC Groningen heeft zich behoorlijk geroerd op de transfermarkt, PEC Zwolle heeft niet stil gezeten in de winterstop en heeft met Jaap Stam een nieuwe hoofdtrainer/coach voor de groep staan. Tussen Heerenveen en Thorsby is de liefde ver te zoeken. hij is naar het tweede elftal gestuurd. Dave Bulthuis hoeft naar verluidt niet meer op veel speelminuten te rekenen, maar Stijn Schaars is weer fit voor de tweede seizoenshelft. FC Utrecht heeft Bazoer binnengehaald. Ik denk dat Feyenoord nog niet zeker is van de derde plaats, maar wie vierde, vijfde, zesde gaat worden? Bij ons AZ is Boadu goed bezig , naar wat ik lees komt de Stengs van weleer steeds meer in beeld ,Stijn weer op de weg terug. Ik zou zeggen na twee dagen vieren van de geboorte van onze lieve Heer, de Oliebollen en vuurwerk, twee nieuwe leden in de RVC, de rust en trainingskamp op naar de tweede seizoenshelft. AZ VOORUIT!

 3. woonwagenpower

  19 januari 2019 at 06:45

  Als Dick vanavond met zijn Utrecht verliest, krijgt hij een schaal bitterballen, als hij wint een leeg bord. Ik denk dat Dick voor het eerste gaat. Misschien kan de kok dat vanavond door middel van een briefje via John v/d Brom aan Dick doorgeven, want het briefje is tegenwoordig een zeer efficiënt communicatiemiddel in het moderne voetbal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *